Follow us

Γιορτινά delicatessen με ελληνική υπογραφή

Στο τραπέζι των γιορτών, τα ιδιαίτερα ελληνικά delicatessen κατέχουν πάντα ξεχωριστή θέση. Η Άρτεμις Τζίτζη περιηγήθηκε τη γνωστή ελληνική αλυσίδα “My market” και επέλεξε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε άκρως φιλικές τιμές.

Γιορτινά delicatessen με ελληνική υπογραφή

Αγαπάμε τα ελληνικά delicatessen. Τα αγαπούσαμε πριν γίνουν μόδα, τα αγαπάμε τώρα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι Έλληνες μικροί παραγωγοί πρωτοπορούν με καταπληκτικές δημιουργίες και άριστη ποιότητα πρώτης ύλης. Τις γιορτές, όταν όλοι ζητάμε για το τραπέζι μας, τα καλέσματα, τα δώρα μας, την ευζωία μας, το καλύτερο, το πιο ιδιαίτερο, το πιο νόστιμο, ψάχνουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ όλες αυτές τις δικές μας λιχουδιές με ένα γαλανόλευκο γαστρονομικό πατριωτισμό που πολύ μας αρέσει, μας ικανοποιεί και μας χαλαρώνει. Αγαπάμε και τις ελληνικές επιχειρήσεις με ήθος και επαγγελματισμό.

Γιορτινά delicatessen με ελληνική υπογραφή

Τα σουπερμάρκετ My market: ανήκουν στην εταιρία METRO και στην αρχή της βρίσκεται μια ιστορία οικογενειακών συμμαχιών. Προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ήταν και είναι απόλυτα ελληνικών συμφερόντων, με οικογενειακή μετοχική σύνθεση και αυστηρά τεχνοκρατικό τρόπο οργάνωσης. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, 40 χρόνια τώρα, η METRO A.E.B.E., έχει στρατηγικό στόχο την υποστήριξη της ελληνικής αγοράς -προμηθευτές, πελάτες, εργαζόμενους. Αυτά είναι ωραία πράγματα ιδιαίτερα σήμερα. Στα σουπερμάρκετ My market που είναι τα καταστήματα λιανικής (έχει και τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry), το προσωπικό είναι ενημερωμένο και βρίσκεις πάρα πολλά ελληνικά προϊόντα. Η υποστήριξη της αλυσίδας στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς όλης της χώρας, φαίνεται από τα πολλά προϊόντα όλων των κατηγοριών που βρίσκονται διάσπαρτα στα ράφια της.

Υπάρχουν ειδικοί αγοραστές που κάνουν αυτήν ακριβώς τη δουλειά: ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουν, αναδεικνύουν και επικοινωνούν στους πελάτες της αλυσίδας τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Πρόκειται για εκλεκτά προϊόντα μικρών τοπικών προμηθευτών – συχνά οικοτεχνιών που φτιάχνονται με φροντίδα και γνώση και κάνουν τη διαφορά, φέρνοντάς μας κοντά στην ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση του τόπου μας. Αν θα έπρεπε να προσθέτουμε κάτι ακόμα που εκτιμάμε ιδιαιτέρως εδώ, είναι η “ιχνηλασιμότητα”. Είναι ένα καινοτόμο, ιδιωτικής προδιαγραφής Πρωτόκολλο Ασφάλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πιστοποιεί την ποιότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών κάθε καταστήματος My Market. Σκανάροντας τον κωδικό QR μέσα στο κατάστημα, ακολουθούμε την ακριβή διαδρομή του προϊόντος που διαλέξαμε από το χωράφι μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο πιάτο μας…Αλλά τώρα ας δούμε τα ωραία που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι μας.

Η γκουρμέ όψη του τραχανά: “efcharisto” τραχανάς χειροποίητος από την ορεινή Ευρωστίνη βρασμένος σε χυμό ντομάτας, με αποξηραμένα μανιτάρια ή με αποξηραμένα βασιλομανίταρα “εκλεκτές γεύσεις” αρτυμένος με Τρουφέλαιο ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ “ΔΙΡΦΥΣ” και γαρνιτούρα φέτες μαύρης τρούφας σε ελαιόλαδο “ΔΙΡΦΥΣ”

Ακόμα και το πιο απλό φαγητό μπορεί να ανέβει γευστικά με τα σωστά καρυκεύματα: εντυπωσιακός μύλος “KOLLECTIVA” με 4 θέσεις για τέσσερα διαφορετικά πιπέρια, “ΜΑΝΙ” ΑΛΑΤΙ ΒΡΑΧΩΝ, από τη Λακωνική Μάνη, εντελώς φυσικό και μαζεμένο με το χέρι, ξύδι βαλσαμικό “ ΔΙΡΦΥΣ” με λευκή τρούφα και πετιμέζι που ταιριάζει με όλα τα ψητά κρεατικά, γαλλικές μουστάρδες “ Edmont Fallot” (με εστραγκόν που πηγαίνει τέλεια με κοτόπουλο ψητό ή με σολομό και με σπόρους σιναπιού για όλα τα ψητά κρέατα) “HEALTH TRADE” μαύρο σκόρδο

Ένα απολαυστικό πρωινό με υπέροχες μαρμελάδες, μέλια μοναδικά και αφράτα παξιμαδάκια είναι μια γιορτινή πολυτέλεια για όλη την οικογένεια: “ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ” βιολογικά παξιμάδια χαρουπιού, αρωματικά μονοποικιλιακά μέλια ΜΕLIRA (από Άγρια Βελανιδιά και με Κανέλα και Βασιλικό Πολτό), μαρμελάδα “Παπασωτηρίου” από βασιλικά σύκα Μαρκόπουλου, μαρμελάδα “Παπαγιαννίδης” με φρούτα του δάσους και μέλι, μαρμελάδα “εκλεκτές γεύσεις” με Μύρτιλο από το Πήλιο και με Πορτοκάλι, μαρμελάδα φράουλα “Citrus”

Για ένα πλούσιο brunch ή για μια εναλλακτική πρόταση για τσάι μετά βοτάνων, έχουμε πολλές επιλογές: “Citrus” γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι με κανέλα, “εκλεκτές γεύσεις” granola με φρούτα του δάσους και μέλι (που μπορούν να φαγωθούν και σαν σνακ), “εκλεκτές γεύσεις” γλυκό του κουταλιού Αγριοβύσσινο από το Πήλιο και Κυδώνι από τον Βόλο, “Καρτεράκι” παραδοσιακό κρητικό βοτανικό τσάι, “HERBAL INFUSION” μείγμα αρωματικού τσαγιού με τροπικά φρούτα και με λεμόνι και τζίντζερ.

Οι Γιορτές είναι η εποχή των πιο ιδιαίτερων κερασμάτων για μικρούς και μεγάλους και βεβαίως της σοκολάτας: “BOVETTI” σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα και ανθό αλατιού και με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια, LINDT EXCELLENCE σοκολάτα με 85% κακάο, με τσίλι ή με πορτοκάλι, “CITRUS” πίτα με κυδώνι και αμύγδαλο, με χιώτικο μανταρίνι και σουσάμι ή με δαμάσκηνο, αμύγδαλο και μαστιχέλαιο

Τα κλασσικά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι: από την FRIANDISES τσουρέκι πολίτικο, χειροποίητα μελομακάρονα με καρύδι και μέλι, χειροποίητα κουλουράκια σμυρναίικα, χειροποίητα κουλουράκια “πον πον” σοκολάτας

Ένα πλατό με διαλεχτά τυριά μαζί με υπέροχα τσάτνεϋ είναι μια γκουρμέ απόλαυση επιπέδου: “RED DRAGON CHEDDAR” με ολόκληρους κόκκους σιναπιού, “CROPWELL” blue stilton, “ FARMER’S HOUSE” cheddar παλαιωμένο 2 χρόνων, “ ΓΚΕΡΕΜΕΖΙ” -μαλακό τυρί με φιστίκι, με 4 πιπέρια ή με βότανα, “SOMERDALE” white stilton με κράνμπερις, “GEODI CHUTNEY” με δαμάσκηνο και μπαχαρικά για κόκκινα κρέατα, κυνήγι και καπνιστά τυριά, με βερίκοκο και τζίντζερ για λευκά κρέατα και μαλακά τυριά΄ή με σύκο για κρέατα και αλλαντικά, “ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ” -σταμνοτύρι με μαύρη τρούφα

Και μόνο η εμφάνιση αυτών των αλλαντικών φωνάζει Γιορτή! -πέρα από την φοβερή γεύση τους: “ΔΑΡΜΑΝΗΣ” παραδοσιακά (και σπάνια) αλλαντικά από την Κέρκυρα, πατέ αγριογούρουνο με αμαρέτο, πατέ ελαφιού με κονιάκ.

Επιλογές από την κάβα του My Market
Και επειδή γιορτές χωρίς ποτό , κρασί και μπύρες δεν γίνονται, στην κάβα του My Market υπάρχουν από τις πιο γνωστές ετικέτες μέχρι τις πιο premium επιλογές

Premium βότκες
Γλυκά κρασιά ελληνικά και εισαγωγής
Μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας και εισαγωγής
Sparkling Wines
Διάσημες τεκίλες
Γκράπες