Follow us

Γεύσεις ξηρών καρπών στη μαργαρίνη

Δοκιμάσαμε τα δύο νέα Βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου και με έλαιο καρυδιού, που δίνουν άλλη διάσταση στη γεύση…

Γεύσεις ξηρών καρπών στη μαργαρίνη

Δύο νέα, πρωτότυπα προϊόντα Βιτάμ κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά, το Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το Βιτάμ με έλαιο καρυδιού. Τα δοκιμάσαμε, όπως κάνουμε κάθε φορά, πριν παρουσιάσουμε ένα νέο προϊόν της αγοράς που βρίσκουμε ενδιαφέρον.
Το Βιτάμ με τα έλαια καρύδας και αμυγδάλου μας έβγαλε μια διακριτική αίσθηση καρύδας κι ένα ωραίο άρωμα αμυγδάλου, με νύξεις καβουρδίσματος. Το φανταστήκαμε αλειμμένο επάνω σε μπριός ή λευκό ψωμί σκέτο ή με μαρμελάδα ή μέλι, αλλά και σε γλυκά όπως τρουφάκια, cupcakes, κέικ ή μάφιν καρύδας.

Γεύσεις ξηρών καρπών στη μαργαρίνη

Το Βιτάμ με έλαιο καρυδιού έχει δυνατή, αλλά ευχάριστη γεύση ελαίου καρυδιού, με απαλή επίγευση του καρπού και μπορεί να αλειφθεί επάνω σε σάντουιτς, κράκερ με μπλε τυρί ή δυνατό κίτρινο, να δώσει ξεχωριστό άρωμα στον πουρέ, αλλά και ιδιαίτερη γεύση σε μπάρες δημητριακών, στην καρυδόπιτα, στο μπράουνις με καρύδια.

Όπως όλα τα προϊόντα της γνωστής ελληνικής μάρκας με τα 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, αποτελούν και αυτά πηγή ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και βιταμινών Α, D, E. Δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι κατάλληλα τόσο για χορτοφαγική διατροφή, όσο και για vegans, καθώς δεν περιέχουν κανένα ζωικό συστατικό. Ακόμη, είναι κατάλληλα για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη και στη λακτόζη.

Ακολουθεί μια συνταγή για ένα νόστιμο κέικ καρύδας, που του ταίριαξε πολύ το νέο Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου.

Κέικ καρύδας

Υλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
1 φλ. τσ. ξερή καρύδα
1 φλ. τσ. Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου, εκτός ψυγείου
1 ½ φλ. τσ. καστανή μαλακή ζάχαρη
4 αβγά
2/3 φλ. γάλα καρύδας
Για τη διακόσμηση
½ φλ. τριμμένη καρύδα
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ. και την τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 4–5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε εναλλάξ ένα–ένα τα αβγά και το γάλα καρύδας και δουλεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη. Ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε κομμένη σε κομματάκια μέσα σε κατσαρολάκι, το στερεώνουμε στα χείλη μεγαλύτερης κατσαρόλας με νερό καυτό που να φθάνει μέχρι τη μέση στο κατσαρολάκι). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, την αφήνουμε να χλιάνει λίγο και περιχύνουμε το κέικ, αφήνοντάς την να τρέξει στα πλάγια. Πασπαλίζουμε αμέσως με την τριμμένη καρύδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Βιτάμ και συνταγές για να δοκιμάσετε στην πράξη εδώ.