Follow us

Μια σταφίδα… πριγκίπισσα!

Ένα νεαρό ζευγάρι από την Κορινθία κατόρθωσε να κάνει τη διαφορά στην τυποποίηση της σταφίδας και των μοναδικών προϊόντων της…

Μια σταφίδα… πριγκίπισσα!

Όταν αντικρίσαμε για πρώτη φορά τα προϊόντα με το ελκυστικό όνομα «Πριγκίπισσα Σταφίδα», το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν η έμφαση που δόθηκε στη συσκευασία τους, που δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητη. Όταν, αργότερα, μάθαμε πως πίσω από την προχωρημένη τους εμφάνιση βρίσκεται η Foodwill, που μας έχει δώσει και άλλα εντυπωσιακά δείγματα δουλειάς, καταλάβαμε ότι οι άνθρωποι πίσω από τη νεοσύστατη εταιρεία το ψάχνουν πολύ.

Ο Παναγιώτης Χριστοδούλου και η γυναίκα του Γεωργία αποφάσισαν αρχές του 2016 να ασχοληθούν με την καλλιέργεια, επεξεργασία και τυποποίηση της κορινθιακής σταφίδας, διατηρώντας τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και αποξήρανσης, που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες γενιές. Προτεραιότητά τους, το τελικό προϊόν που θα φτάσει στον καταναλωτή να είναι υψηλής ποιότητας και γεύσης, αλλά ταυτόχρονα να περικλείει και την πλούσια διατροφική αξία, που χρειάζονται όλοι για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Οι αμπελώνες τους, σε υψόμετρο 800 μέτρων είναι στην ιδανική θέση, ώστε να δώσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Τα προϊόντα

Μια σταφίδα… πριγκίπισσα!

Στις κομψές, χάρτινες συσκευασίες τους βρίσκουμε 3 είδη: μελαχρινή σταφίδα, ξανθιά σταφίδα και το harvest combo, έναν συνδυασμό από ξανθιά και μελαχρινή σταφίδα και στο πλάι καρύδι και αμύγδαλο, σαν ένα πλήρες, υγιεινό σνακ.
Τόσο η μελαχρινή, όσο και η ξανθιά σταφίδα είναι ένας διατροφικός θησαυρός, που κρύβει πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών. Η ξήρανσή τους σε αλώνια, με τον παραδοσιακό τρόπο, που πέρασε από γενιά σε γενιά και από πατέρα σε υιό, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, όπως λένε οι ίδιοι.

Ακόμη, υπάρχουν τρία προϊόντα σε βαζάκια: άλειμμα μελαχρινής σταφίδας με αμύγδαλο, άλειμμα ξανθιάς σταφίδας με καρύδι (το ξεχωρίσαμε γευστικά) και τα δύο χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα το πρωινό μας επάνω σε ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, κουάκερ, αλλά και γιαούρτι ή να καταναλωθούν κατευθείαν με το κουτάλι, για να γίνουν αισθητά τα ατόφια χαρακτηριστικά τους. Ακόμα, το chutney μελαχρινής σταφίδας, ένα γλυκόξινο άλειμμα με ολόκληρες μελαχρινές σταφίδες, με τονισμένο το ξίδι του, που μπορεί να συνοδεύσει πολλά φαγητά, όπως φιλέτα κρεάτων, τυριά, σαλάτες, σάλτσες, κρύα σάντουιτς.

Τελευταίο προϊόν τους, η σάλτσα Crispin, από μαύρα τοματίνια της ποικιλίας Crispino plum, σε συνδυασμό με μελαχρινή κορινθιακή σταφίδα. Συντροφεύει ωραία ζυμαρικά, κρεατικά, θαλασσινά, πίτσα, αλλά και μπρουσκέτα.

Πριγκίπισσα σταφίδα, Καίσαρι Κορινθίας, τηλ. επικοινωνίας 6944948606, e-mail: info@prigipissastafida.gr, www.prigipissastafida.gr