Follow us

2o Athens Coffee Festival

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις του καφέ, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, με εξειδικευμένα σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις…

2o Athens Coffee Festival

Για τρεις ολόκληρες ημέρες (30 Σεπτέμβρη - 2 Οκτώβρη) η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα γεμίσει με τα μοσχοβολιστά αρώματα του καφέ, αφού θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά το Athens Coffee Festival. Οι κορυφαίοι ιταλικοί οίκοι espresso και οι πιο δυναμικοί Έλληνες coffee roasters θα υποδεχθούν τους επαγγελματίες της καφεστίασης και το ευρύ καταναλωτικό κοινό σε μια μεγάλη γιορτή για τον καφέ.
Το φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος του Specialty Coffee Organisation, που εγγυάται το κύρος της διοργάνωσης και θα οργανώσει στο πλαίσιο του φεστιβάλ το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting.

2o Athens Coffee Festival

Οι δέκα διαγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα βαθμολογηθούν τόσο για την ικανότητά τους να αξιολογήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πράσινου καφέ που θα χρησιμοποιήσουν, όσο και για το προφίλ ψησίματος που θα επιλέξουν, προκειμένου να αναδείξουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάθε ποικιλία.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, το Lab και το Chatroom θα φιλοξενήσουν μια σειρά από σεμινάρια, workshops αλλά και παρουσιάσεις και επιδείξεις, με εισηγητές προσωπικότητες κύρους από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει και ένα πλήρως εξοπλισμένο Cupping Room, για δοκιμές εκλεκτών και σπάνιων καφέδων από όλο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, οπότε οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τους επισκέπτες μέσα από δρώμενα και εκδηλώσεις με επίκεντρο πάντα τον καφέ. Και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, η κεντρική σκηνή θα φιλοξενεί ζωντανές συναυλίες και djs sets με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Είσοδος: 4 ευρώ.
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή 10:00-22:00, Δευτέρα 12:00-22:00

Περισσότερα στο www.athenscoffeefestival.gr