Follow us

Βραβευμένα τρόφιμα και ποτά μ’ ένα κλικ

Προϊόντα που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ειδικά για την προώθησή τους…

Βραβευμένα τρόφιμα και ποτά μ’ ένα κλικ

Τα Great Taste Awards, τον πασίνωστο και έγκυρο διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης τροφίμων και ποτών που αποκαλείται και «Όσκαρ» των τροφίμων και ποτών, με έδρα το Λονδίνο, τον έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, μέσα από τις βραβεύσεις ελληνικών αξιόλογων προϊόντων. Μέσα από την ετήσια διαδικασία δοκιμής και βράβευσης χιλιάδων προϊόντων, αυτά γίνονται γνωστά παγκοσμίως, ακόμη κι αν προέρχονται από μια οικοτεχνία μικρής κλίμακος, που δεν έχει τη δυνατότητα εξαγωγής σε απομακρυσμένα μέρη. Πώς όμως, μπορείς να εντοπίσεις και να προμηθευτείς προϊόντα που διακρίθηκαν και σε ενδιαφέρουν;

Βραβευμένα τρόφιμα και ποτά μ’ ένα κλικ

Τώρα, υπάρχει ένα e-shop ειδικά σχεδιασμένο για την προώθηση και εξαγωγή όσων προϊόντων έχουν βραβευθεί στα Great Taaste Awards, το https://tasteshop.co.uk. Συγκεκριμένα, βλέπουμε διαθέσιμα προς αγορά τα προϊόντα που έχουν αποσπάσει 3 αστέρια, την υψηλότερη διάκριση, είτε στον πρόσφατο διαγωνισμό για το 2017 είτε σε παλιότερους. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για τον χρήστη να επιλέξει την κατηγορία των παραγωγών και να μάθει περισσότερα για τους ανθρώπους και τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα προϊόντα.
Κάνοντας μια περιήγηση ανάμεσά τους, ξεχωρίσαμε μερικά τριάστερα ελληνικά «διαμαντάκια», όπως το περιορισμένης παραγωγής μέλι ελάτης και θυμαριού ΜΕΛΛΗΝ από την περιοχή των Δελφών, το μέλι ερείκης της Eulogia από τη Σπάρτη, τη βιολογική μέντα της Anassa Organics στην πολύ ιδαίτερη συσκευασία της, το βιολογικό ρόφημα της Tzekos, τα αμυγδαλωτά χιώτικου μανταρινιού της Citrus, το γλυκό περγαμόντο της πατρινής Ιάμβη και πολλά άλλα.

Σίγουρα πρόκειται για μια σπουδαία ιδέα, που μπορεί να βοηθήσει πολλούς μικρούς παραγωγούς να ανοίξουν τα φτερά τους, αρκεί βέβαια να μπορούν κι εκείνοι από τη μεριά τους να υποστηρίξουν το e-shop με την απαιτούμενη ποσότητα παραγωγής.