Follow us

Το Μαύρο Πιπέρι των Πετραλώνων

Επισκεφθήκαμε ένα μοντέρνο παντοπωλείο, που αγαπά τα ποιοτικά προϊόντα και κάναμε μαζί του ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα.

Το Μαύρο Πιπέρι των Πετραλώνων

Περίπου τέσσερα χρόνια πριν, εν μέσω κρίσης, ο Περικλής Σίμωσης και η σύζυγός του Βασιλική Μουστάκα αποφάσισαν να αλλάξουν τελείως καριέρα και να στραφούν στην ποιοτική διατροφή, που εξέφραζε τα πιστεύω τους αλλά και έδειχνε να έχει πέραση. Άνοιξαν το deli Μαύρο Πιπέρι - Black Pepper στα Άνω Πετράλωνα. Φιλοσοφία τους, η ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων οικοτεχνιών και μικρών παραγωγών απ' όλη τη χώρα, είτε συσκευασμένων, είτε χύμα. Η επιτυχημένη πορεία του ως σήμερα, αποδεικνύει πως το εγχείρημα πέτυχε.

Το Μαύρο Πιπέρι των Πετραλώνων

Μπαίνοντας στο καλαίσθητο, αεράτο, ψηλοτάβανο μαγαζί με τα ρετρό αντικείμενα ενταγμένα σε μια σύγχρονη αισθητική, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς στο κέντρο είναι ο χώρος του μανάβικου, με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, περιορισμένης και ως επί το πλείστον βιολογικής παραγωγής. Γύρω του ράφια με κάθε λογής καλούδια, τα περισσότερα που έχουμε ξεχωρίσει και εμείς στο αθηνόραμα Umami: από μανιτάρια Δίρφυς και ζυμαρικά Αγροζύμη, Χιώτικο Κελάρι και Αντωνόπουλου, μέχρι τα παξιμάδια του Χρυσαφίτη από τον Ποταμό Κυθήρων, από Τα Σφακιά και του Αυγενάκη. Και ελληνικό φιστικοβούτυρο Θρακική Γη, ταχίνια του Αχιλλαδέλη, μέλι Ταϋγέτου του Φωτόπουλου, Ικαρίας του Φρίξου, Τήνου του Ξανθάκη, αλλά και μέλι bio του Φασίλη από την Τρίπολη.

Ακόμη, διαθέτει όλη τη γκάμα των βασικών μπαχαρικών, επιλεγμένα με κριτήρια ποιότητας και γεύσης, αποξηραμένων φρούτων και υπερτροφών καθώς και χύμα τσάι, που εισάγουν από Κεϋλάνη.
Στο ψυγείο και κάποια επιλεγμένα τυριά, όπως το αρσενικό και η γραβιέρα του Μπαμπούνη από τη Νάξο, γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης του Τσιτσιρίδη από την Κρήτη, στάκα και ξύγαλο Σητείας του Κουβαράκη. Δίπλα τους, λίγα, αλλά εκλεκτά αλλαντικά του Σαρήμπογια (Sary) από τη Δράμα και του Μιράν, μαζί με βιολογικά αβγά ελευθέρας βοσκής, αβγά ορτυκιών και καπνιστό σολομό G-fish.

Υπάρχει και άλλο ψυγείο, με τα γαλακτοκομικά. Εκεί βρίσκουμε γάλα και γιαούρτι Ερίφι, γάλα της Μονής Μακαριωτίσσης, τα γιαούρτια του Παλαμά, κρέμες και ρυζόγαλα του Μαγγίνα από τα Καλύβια, βιολογικό κεφίρ και κατσικίσιο γιαούρτι του Κάρλα. Τέλος, διαθέτει χύμα δημητριακά πρωινού και όσπρια, καθώς και εμφιαλωμένα κρασιά του Αναστασίου από τη Νεμέα και του Βρυώνη από την Εύβοια, καθώς αλκοολούχα, σαν το πολύ καλό ούζο Γιαννατσή από τη Μυτιλήνη. Φυσικά, δεν λείπουν οι ελληνικές μπίρες μικροζυθοποιίας.

Εκτός από τους πελάτες, που οι περισσότεροι είναι τακτικοί, συχνά την πόρτα του περνούν και αρκετοί τουρίστες, ιδίως αυτή την εποχή, αφού η περιοχή διαθέτει πολλά σπίτια που φιλοξενούν ξένους, όπως μας είπαν. Σίγουρα, το Black Pepper αξίζει την επίσκεψη.

Μαύρο Πιπέρι, Τριών Ιεραρχών 135, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3411474.