Follow us

Βιολογικές υπερτροφές από τον Αμαζόνιο

Από τον Αμαζόνιο στην Αυστραλία και από εκεί στην Ευρώπη μας ήρθαν υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα, που μπορούν να γίνουν εύκολα ένα σνακ γεμάτο ενέργεια και ευεργετικά συστατικά...

Βιολογικές υπερτροφές από τον Αμαζόνιο

Πριν περίπου επτά χρόνια δημιουργήθηκε στην Αυστραλία η Amazonia, με στόχο την παρασκευή νόστιμων και θρεπτικών προϊόντων, με πρώτες ύλες από τον Αμαζόνιο, αλλά συγχρόνως και τη διάσωση του δάσους του Αμαζονίου. Έκανε την αρχή με το acai berry, ενός τοπικού μούρου με διπλάσια αντιοξειδωτικά από το κοινό βατόμουρο, εξαιτίας του πλούτου του εδάφους. Μια άλλη σειρά προϊόντων της είναι οι ωμές πρωτεΐνες (raw proteins) για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα βιολογικά και δεν είναι γενετικά μεταλλαγμένα, η εταιρεία είναι μέλος του Fair Trade, ενώ χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά και φυτικά μελάνια για κάθε φυλλάδιο και συσκευασία.

Τα προϊόντα

Acai pure
Βιολογικό μείγμα από μούρα acai, που φύονται άγρια στα δάση του Αμαζονίου, μαζί με λιγότερο από 0,2 κιτρικό οξύ. Το Acai είναι ωμό και χωρίς παστερίωση και καταψύχεται αμέσως μόλις συλλεχθεί ώστε να διατηρεί την ασύγκριτη θρεπτική του αξία, ενώ περιέχει δύο φορές το σύνολο των αντιοξειωτικών των βατόμουρων, ωμέγα 3, 6 & 9 και πάνω από 50 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χάρη στο πλούσιο έδαφος του Αμαζονίου.

Βιολογικές υπερτροφές από τον Αμαζόνιο

Acai energy
Συνδυασμός βιολογικών μούρων acai με βιολογικό χυμό ζαχαροκάλαμου, εκχύλισμα βιολογικού guarana και λιγότερο από 0,2% κιτρικό οξύ. Το μείγμα αποτελεί μια νόστιμη "υπερδύναμη" αντιοξειδωτικών και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, με ένα φυτικό στοιχείο (guarana) που ενεργοποιεί το μυαλό και το σώμα.

Pitaya (βιολογικό σκούρο ροζ "φρούτο του δράκου")
Το Pitaya της Amazonia παράγεται από 100% βιολογικό ροζ pitaya. Συλλέγεται άγριο από το σκούρο ροζ "φρούτο του δράκου" και αποτελεί εξαιρετικό διατροφικό σύνολο, με εξωτική γεύση. Η βιώσιμη συγκομιδή του παρέχει ένα θρεπτικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών, βιταμίνης C, σιδήρου, βιταμινών Β και φυτικών ινών. Επιπλέον, δεν έχει καθόλου πρόσθετα, επεξεργασμένα σάκχαρα, GMOs, σιρόπι καλαμποκιού, σόγια, γλουτένη ή γαλακτοκομικά.

Organic Frozen Coconut
Αγνή ψίχα καρύδας σε κρεμώδη μορφή, από 100% άγριες καρύδες από το Βιετνάμ. Οι καρύδες είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ωμές πρωτεΐνες
Η Amazonia έχει δημιουργήσει και μία σειρά από ωμές πρωτεΐνες, που προέρχονται από βλαστούς του καστανού ρυζιού και μπιζελιού και έχουν υποστεί βιο-ζύμωση, δημιουργώντας καλά ένζυμα και καλά βακτήρια, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Διατίθενται σε διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων και μπορεί κανείς να τις προσθέσει σε κάποιο ρόφημα, smoothie, σαλάτα, για να αυξήσει την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Προτάσεις κατανάλωσης:

Μπορεί κανείς να αγοράσει τα Acai Energy & Pure, Pink Pitaya & Coconut σε συσκευασίες λιανικής από τα συνεργαζόμενα καταστήματα βιολογικών και να τα απολαύσει στο σπίτι με πολλούς γευστικούς τρόπους, όπως σε smoothie ή με κομμάτια φρούτων και δημητριακά.
Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται και από καφέ ή εστιατόρια, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μία πλούσια και θρεπτική φρουτοσαλάτα ή smoothie, ενώ αρκετοί σεφ έχουν εξελίξει το Acai pure σε γλυκόξινη σος vinaigrette για σαλάτες.

Προτεινόμενες συνταγές για το σπίτι

Bowl
Υλικά
1 acai energy 100gr ή Pure - Pitaya & Καρύδα
1 κομμάτι φρούτο από την κατάψυξη (μπανάνα, ανανάς, φράουλα ή ότι άλλο θέλουμε)
1/2 σφηνάκι χυμό (η γάλα ρυζιού, αμυγδάλου)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει sorbet και γαρνίρουμε με Granola, φρέσκα φρούτα ή πρωτεΐνη Raw μαζί με Greens Pre-biotics από την Amazonia.

Smoothie
Υλικά
1 acai energy 100gr
1 μπανάνα
200 ml γάλα ρυζιού, αμυγδάλου ακόμα και χυμό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε φρέσκα η κατεψυγμένα φρούτα σκέτα η με πρωτεΐνη Raw ή Prebiotics Greens.

Τα προϊόντα της Amazonia μπορείτε να τα βρείτε στα εξής καταστήματα λιανικής στην Αττική:

Supermarket Θανόπουλος, Κηφισιά & Ν.Ερυθραία
Πράσινο, Λ.Πεντέλης 97, Χαλάνδρι
Αμάραντο, Λ.Πεντέλης 34, Χαλάνδρι
4 Εποχές, Νίκης 30, Σύνταγμα
Kampos Biomarket, Φιλελλήνων 2, Σύνταγμα
Bioway, Πανεπιστημίου 57, Αθήνα
I love Bio, Υψηλάντου 24 & Μαρασλή, Κολωνάκι
Bamboo Vegan, Ζωοδόχου Πηγής 8-10, Αθήνα
Greenstore, Δημητρακοπούλου 57, Κουκάκι
Ηλίανθος, Παρασκευοπούλου 2, Περιστέρι
Άρωμα & Γεύσεις, Αγων. Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 65, Χαϊδάρι
Ηπειρώτισσα, Λ.Βάρης 32, Βούλα

Smoothies & Αcai bowls με τα προϊόντα της Amazonia μπορείτε να ζητήσετε στους εξής χώρους εστίασης στην Αττική:

Περί Καφέ, Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
Ohh Boy, Αρχελάου 32, Παγκράτι
Ethos, Πετράκη 30, Αθήνα
Happy Blender, Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι
Avocado, Νίκης 30, Σύνταγμα
Lime Bistro, Δεκελέων 23, Γκάζι
Nice n’ Easy, Αθήνα, Κηφισιά, Μύκονος
Vegan Fairies, Νικ. Πλαστήρα 29, Ν.Ερυθραία
Φ Bakery, Αγ.Παρασκευής 101, Χαλάνδρι
Holmes Place, Αθήνα-Μαρούσι-Γλυφάδα
40Forty, Απόλλωνος 40 (Αστέρας Βουλιαγμένης)
Opus, Α.Μεταξά 48, Γλυφάδα
Garbi, Ήλιου 21, Καβούρι
Moraitis Beach, Σχοινιάς
Pear’s café, Λ.Ποσειδώνος 26, Νέα Μάκρη
Enigma café, Καραϊσκάκη 57, Χαϊδάρι
Επίσης, σε: Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στο www.amazonia.organic / www.greenbay.gr ή επικοινωνώντας με την εταιρεία Greenbay στο τηλέφωνο 210-8141800 (υπεύθυνος πωλήσεων Amazonia για την Ελλάδα κος Γιώργος Κόλλιας τηλ: 6984599015).