Follow us

Η Λέλια, συνώνυμη της ελιάς

Δοκιμάσαμε αρκετές από τις ελιές της γνωστής φίρμας «Λέλια" και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα και για τα υπόλοιπα προϊόντα της...

Η Λέλια, συνώνυμη της ελιάς

Στο τελευταίο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ελιές της «Λέλια». Φυσικό ήταν να ασχοληθούμε και με μια επιχείρηση 4 γενεών, που υπάρχει πίσω της.

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα «Λέλια» είναι ελιές και πάστα ελιάς από γνωστές τοπικές ποικιλίες όπως Αμφίσσης, Θάσου και Καλαμών. Τα συσκευάζουν σε τρεις διαφορετικούς τύπους: σε βάζα, σε αλουμινένια φάκελα και σε κονσέρβες.

Σε αλουμινένιες συσκευασίες βρίσκουμε μια σειρά από ελιές όπως: ελιές Καλαμών, ελιές μαύρες Αμφίσσης φουρνιστές, Θρούμπα Θάσου, ελιές χονδροελιές Αμφίσσης, μαυρολιές, καθώς και ειδικότερα προϊόντα σε φάκελα, όπως ελιές εκπυρηνωμένες, ή σε φετάκια, ιδανικές για σαλάτες, γαρνιτούρα, σνακ.

Η Λέλια, συνώνυμη της ελιάς

Από όσες δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε τις θρούμπες Θάσου για την καλή σάρκα και ισορροπία στην αλμύρα, τις φουρνιστές Αμφίσσης για την νόστιμη σάρκα και την πιο αλμυρούτσικη επίγευση, αλλά και τις χονρδροελιές Αμφίσσης.

Η πάστα πράσινης ελιάς, που μας άρεσε για το αισθητό άρωμα και γεύση ρίγανης, που βγάζει και η μαύρη Καλαμών διατίθενται μόνο σε βάζο, σε δύο μεγέθη, 180 και 360 γραμμαρίων.

Μια εταιρεία ετών 28

Η «Λέλια Τρόφιμα Α.Ε.» δημιουργήθηκε το 1989 από την οικογένεια Μπογιατζή, ως συνέχεια της «Άστρον Μεσσηνίας Α.Ε.», μιας ιστορικής εταιρείας παραγωγής ελαιολάδου. Το 2013 εξαγοράστηκε από τον όμιλο εταιρειών Υφαντής. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε μια έκταση 12 στρεμμάτων στο Καλοχώρι Αυλίδας και λειτουργούν με βάση τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας ISO. Το εργοστάσιο διαθέτει 3 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για τυποποίηση ελιών, ελαιολάδου, πάστας ελιάς και άλλων αγροτικών προϊόντων. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η ενίσχυση της ελληνικής παράδοσης και η καινοτομία, σε συνδυασμό με την ευαισθησία και τον σεβασμό για το περιβάλλον είναι οι σημαντικότεροι πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζονται η φιλοσοφία και το όραμα της εταιρείας.

Λέλια Α.Ε. Καλοχώρι – Παντείχι (Θέση Φίζι), Αυλίδα, τηλ. 22210 31200, email: info@lelia.gr, www.lelia.gr