Follow us

«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»: οι νέες συμμετοχές

Μια ματιά στις νέες αφίξεις, που θα δούμε στο κορυφαίο φεστιβάλ προϊόντων και παραγωγών, που οργανώνει γι' άλλη μια χρονιά το Αθηνόραμα στην Τεχνόπολη…

«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»: οι νέες συμμετοχές

Το επόμενο ανοιξιάτικο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του σε λίγες μέρες στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι και η προσμονή μας είναι μεγάλη και ενθουσιώδης. Από τις 5 ως τις 7 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά περισσότερους από 100 μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που έχουν επιλεγεί από την ομάδα κριτικών γεύσης του «Αθηνόραμα» και του «Αθηνόραμα Umami».
Εκτός, λοιπόν, από παραγωγούς που έχουμε ήδη συναντήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις και περιμένουμε και φέτος να δούμε τα νέα προϊόντα αλλά και τα εμβληματικά τους, κάθε χρόνο έχουμε και τις νέες αφίξεις, που συμπληρώνουν και πλουτίζουν τις γευστικές μας εμπειρίες.

Αξίζει να γνωρίζουμε λίγα πράγματα γι' αυτούς τους νεους εκθέτες, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα την επίσκεψή μας και να ξέρουμε τι θα δοκιμάσουμε στα περίπτερά τους…
Για ευκολία, τους κατηγοριοποιήσαμε "γεωγραφικά" με βάση την έδρα τους...

Αττική

Acanthus Herbs – Λυκαβηττός
Η Acanthus Herbs ασχολείται για περισσότερα από είκοσι χρόνια με την καλλιέργεια θεραπευτικών-αρωματικών βοτάνων, την απόσταξη αιθέριων ελαίων, καθώς και με την παραγωγή κηραλοιφών και φυτικών ελαίων-βαμμάτων. Η έδρα της είναι στο Λυκαβηττό της Αθήνας.

Παραδοσιακό σουβλάκι "Ερωτόκριτος"- Κέντρο Αθήνας
Στον κεντρικό διάδρομο της Τεχνόπολης, λίγο πριν βγούμε στην κεντρική πλατεία, θα μας περιμένει ο "Ερωτόκριτος", με νόστιμα χοιρινά καλαμάκια για να πάρουμε στο χέρι και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας χορτάτοι! Χαρακτηριστικό του ο συνδυασμός αγνών πρώτων υλών, φρέσκων κρεάτων και δοκιμασμένων συνταγών για εξασφαλισμένη νοστιμιά.

Evita Loves Cakes – Χαλάνδρι
Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, μαζί με τη μαμά Χαρά, δημιουργούν μια ατελείωτη ποικιλία γλυκών μπισκότων – βουτύρου, αμυγδάλου, με τζίντζερ, με λεμόνι, με σοκολάτα Valrhona, αλλά και αλμυρά με καρότο, με έμενταλ και καρύδι, με μαύρο σουσάμι και ελαιόλαδο, καθώς και ιδιαίτερα κέικ και εντυπωσιακές τούρτες.

Οξοποιία Ζαφειρόπουλος – Πικέρμι
Παράγουν και εμφιαλώνουν εκλεκτό ξίδι εδώ και μισό αιώνα, επενδύοντας συνεχώς σε νέα μηχανήματα παραγωγής και σύγχρονες οικολογικές μονάδες φιλτραρίσματος. Διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως ξίδι από κόκκινο κρασί, ξίδι από λευκό κρασί, βαλσαμικό ξίδι, βαλσαμικό ξίδι με μέλι, βαλσαμικό ξίδι με σύκο, με ρόδι, ξίδι με δενδρολίβανο και θυμάρι, κρέμα βαλσαμικού, μηλόξιδο, κ.ά.

«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»: οι νέες συμμετοχές

Κρεοπωλείο Κρήτη – Πετρούπολη
Μετά το πρώτο τους κρεοπωλείο στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Μανώλης και η Βασιλεία Αυγουστάκη άνοιξαν το 2016 ένα ακόμη μαγαζί στην Πετρούπολη, με κρεατικά από το νησί, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τυριά και ζυμαρικά. Ονομαστά τα «Κρουσαλίδικα» λουκάνικά τους σε πολλούς διαφορετικούς τύπους, όλα από 100% ελληνικό κρέας.

Λιχουδιές της Αθηνάς – Π. Κοκκινιά
Η Αθηνά Κανελλοπούλου ξεκίνησε το 1994 να φτιάχνει χειροποίητα μπισκότα και κουλουράκια με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και παραδοσιακές συνταγές. Γρήγορα οι σπιτικές γεύσεις τους μπήκαν σε επιλεγμένα delicatessen και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Σήμερα, ο γιος Νίκος ανέλαβε την οικοτεχνία εμπλουτίζοντας την γκάμα με εποχιακά υλικά, όπως τσουρέκι, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Kamaroni – Αιγάλεω
Η τροχήλατη καντίνα του Χαράλαμπου Παναγούλια που ο ίδιος ονομάζει «Μακαρονάδικο Δρόμου», θα μας περιμένει στην Τεχνόπολη. Το μενού διαθέτει 13 πρωτότυπα ζυμαρικά, όπως γιουβετσάκι με κοτόπουλο, ντομάτα και δεντρολίβανο παρέα με γιαουρτάκι ή μακαρονάδα “kamaroni” με παντσέτα, αβγά ποσέ, πιπεριές, ντοματίνια και ροζέ σάλτσα από φρέσκο τσίλι, ενώ υπάρχουν και πέντε σαλάτες και σούπας ημέρας.

Ορμύλια –Εξάρχεια
Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγουν οι μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, βρήκαν για πρώτη φορά στην αγορά το 2016 με την επωνυμία Ορμύλια, από την ομώνυμη κωμόπολη της Χαλκιδικής. Θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Χαλκιδικής, λικέρ, μέλι, μαρμελάδες, αρωματικά βότανα και «αγιορείτικο αφέψημα».

Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος Α.Ε. – Ερυθρές Αττικής
Από το μικρό οινοποιείο στο Διμηνιό Κορινθίας μεταφέρθηκαν σε νέες εγκαταστάσεις στις πλαγιές του Κιθαιρώνα. Σήμερα, θεωρείται το οινοποιείο στην περιοχή με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούν είναι γηγενείς και ξενικές. Προϊόντα τους: «Επιλήνιος» (λευκό, ροζέ, ερυθρό παλαιωμένο), «Κτήμα Λαποτρύπι» (λευκό και ερυθρό παλαιωμένο), «Σαββατιανό», «Μαλαγουζιά» και άλλα.

Alpha Pi – Μαραθώνας
Με λαμπερό πράσινο χρώμα, άρωμα φρουτώδες και γεύση φρέσκου, άγουρου καρπού, μεσαίας έντασης, το μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής εκθλίψεως «άλφα πι» παράγεται στην Ηλεία, από τον μικρό οικογενειακό ελαιώνα αραιής φύτευσης αποκλειστικά από δένδρα Κορωνέικης ποικιλίας. Οι ελιές συλλέγονται μόνο με το χέρι και συνθλίβονται την ίδια μέρα. Διατίθεται σε συσκευασία λευκοσιδήρου 250ml και σε γυάλινο σκούρο μπουκάλι 500ml.

Noctua – Αθήνα
Η μοναδική μικροζυθοποιία που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Τέσσερις συνεργάτες που ασχολούνταν με το homebrewing δημιούργησαν πρόσφατα την επαγγελματική τους βάση στο κέντρο της πόλης. Προς το παρόν παράγουν δύο ετικέτες, τη Noctua Pale Ale και τη Noctua Black IPA. Στην έδρα τους (στην οδό Πειραιώς 124) μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις μπίρες τους.

Virginia’s Cakes – Αργυρούπολη
Εντυπωσιακές τούρτες στολισμένες με ζαχαρόπαστα σε ό,τι σχέδιο μπορείς να φανταστείς, όμορφα διακοσμημένα μπισκότα είναι από τα πιο ιδιαίτερα που μπορεί κανείς να βρει στο ζαχαροπλαστείο της Βιργινίας Κάππα (κατόπιν παραγγελίας). Φτιάχνει ακόμη υγιεινά χειροποίητα μπισκότα με λίγη ή χωρίς ζάχαρη, με νιφάδες βρώμης, με στέβια, χωρίς γλουτένη, σοκολατάκια, cupcakes και cakepops.

Λέλια τρόφιμα – Αυλίδα
Η εταιρεία, με εμπειρία 4 γενεών στην παραγωγή και συσκευασία ελαιόλαδου και ελιάς εξαγοράστηκε από τον όμιλο εταιρειών Yφαντής. Φιλοσοφία της η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η ενίσχυση της ελληνικής παράδοσης και η καινοτομία, σε συνδυασμό με την ευαισθησία και το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Παράγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, ελιές Αμφίσσης φουρνιστές, ελιές σε φέτες, ελιές εκπυρηνωμένες, πάστα ελιάς Καλαμών, μαύρη πάστα ελιάς Αμφίσσης και πάστα πράσινης ελιάς, λαδόξυδο και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Argos Star – Ζυθοποιία Ζέος
Η κάβα αμπελο…φιλοσοφίες σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Ζέος παράγουν και διανέμουν αποκλειστικά σε όλη την Ελλάδα τις μπίρες με διακριτικό τίτλο: Argos’ Star Lager και Argos’ Star Weiss.

Δ. Μακεδονία – Θεσσαλονίκη – Α. Μακεδονία

Μανιτάρια Ελληνικής Γης –Αλεξανδρούπολη

Η αυξανόμενη ζήτηση στο λευκό μανιτάρι (agaricus) οδήγησε τέσσερις ανθρώπους να επενδύσουν σε μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αγαρικού μανιταριού στην Αλεξανδρούπολη, φέρνοντας τον καταναλωτή κοντά στο φρέσκο, ποιοτικό ελληνικό μανιτάρι, έναντι του εισαγώμενου.

Soniadis αποστάγματα – Αμύνταιο
Ο Σπύρος Σονιάδης θα φέρει από το Αμύνταιο το τσίπουρο 50 χωρίς γλυκάνισο και με γλυκάνισο, μοναδικά σε καθαρότητα αποστάγματα που δημιουργούνται μετά από διπλή απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα. Το όνομά του, εμπνευσμένο από το κλασικό πενηνταράκι των καπηλειών.

Άλη μικροζυθοποιία - Θεσσαλονίκη
Με το χαρακτηριστικό όνομα «Άλη», που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει περιπλάνηση, τέσσερις φίλοι, τεχνολόγοι τροφίμων ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας μικροζυθοποιίας στη Σίνδο. Η Άλη, είναι μια φρέσκια μπύρα, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, που σημαίνει πως διατηρεί τη γεύση και το άρωμά της ακριβώς όπως ήταν τη στιγμή που εμφιαλώθηκε και βγαίνει σε 4 διάφορους τύπους: «Άλη» Weiss, «Άλη» Ι.P.A (Ιndia Ρale Αle), «Άλη» Red Ale (μόνο την Άνοιξη) και «Άλη» Stout (μόνο το χειμώνα).

Μανιτάρια Γήινες Γεύσεις - Γρεβενά
Ο κ. Φώτης Παρασκευαΐδης θα έρθει με το μεγαλύτερο τηγάνι της Ελλάδας να μαγειρέψει πολλά από τα μανιταροπροϊόντα παραγωγής της πρότυπης εταιρίας του συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης άγριων αυτοφυών μανιταριών από τα Γρεβενά και την ευρύτερη περιοχή της Δ. Μακεδονίας. Διαθέτει δύο σειρές: μια 120 κωδικών με όλα τα είδη αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων με μανιτάρια και μια 40 κωδικών ζυμαρικών με μανιτάρια, ενσωματωμένα στη ζύμη τους.

Ραγιάν – Κιλκίς
Τα παραδοσιακά ποντιακά γαλακτοκομικά και ζυμαρικά του θα μας φέρει ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, ο ιδιοκτήτης της επισκέψιμης φάρμας και των καταστημάτων με το όνομα «Ραγιάν». Στο περίπτερό του θα βρούμε τα δικά του ποντιακά γιαούρτια, τυριά, προψημένα ζυμαρικά και άλλα, τα οποία θα μαγειρεύονται επιτόπου για να τα γευθούμε.

Αφοί Γκόγκου – Κοζάνη
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 παράγουν μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων ζύμης αρίστης ποιότητας, με πραγματικό, χωριάτικο φύλλο, αξιοποιώντας την τοπική τέχνη. Μερικά από τα προίόντα τους είναι τυρόπιτα σφολιάτα, κρεατόπιτα, κρεμόπιτα, κασερόπιτα και λουκανικόπιτα, «κιχί», «πλεξίδες», στριφτές πίτες με διάφορες γεμίσεις και μίνι πιτάκια, ρολάκια, ατομική πίτσα.

Αλλαντικά «Ματύλλη» – Κοζάνη
Ματύλλη ονόμαζαν οι Μακεδόνες ένα αγαπημένο τους έδεσμα, μια ποικιλία εκλεκτών κρεατικών. Η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αλλαντικών (λουκάνικα, μπέικον καπνιστό, μπριζόλα καπνιστή, γερμανικό leberkase, guanciale κλπ), αλλά και φρέσκων κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων.

LS Βότανα – αιθέρια έλαια – Κοζάνη
H εταιρεία Life Secret's είναι μια μικρή, καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και βιολογικών αιθέριων ελαίων, φυσικών ανθόνερων και ροδόνερου υψηλής ποιότητας που διατίθενται στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό. Καλλιεργούν λεβάντα, τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο, τσάι του βουνού και ρίγανη κα παράγουν 100% αιθέριο έλαιο λεβάντας, τριαντάφυλλου και μελισσόχορτου και 100% φυσικό ροδόνερο, φυσικό ανθόνερο λεβάντας και φυσικό ανθόνερο μελισσόχορτου.

Οινοποιείο Μπελιά – Κοζάνη
Η οικογένεια Μπελίδη έχει μακρά ιστορία στο οινεμπόριο από το 1923, όταν ο προπάππος έφερε από το Νιχώρι ορισμένα κλήματα της ποικιλίας Βουλγάρικο, που αποτέλεσαν τη βάση στην οποία στηρίχθηκε ο αμπελώνας τους. Μετά από επτά γενιές οινοπαραγωγής, παράγουν στο σύγχρονο οινοποιείο – αποστακτήριό τους - οίνους από σταφύλια βιολογικής γεωργίας με το brand “Belias Wines”.

Σπιτικό Παπακωνσταντίνου – Σέρρες
Ξεκίνησε πριν 17 χρόνια με την παραγωγή σπιτικών, ολόφρεσκων σάντουιτς. Πλέον, στο σύγχρονων εγκαταστάσεων εργοστάσιο τους παράγονται και χειροποίητες μπάρες δημητριακών, που θα γνωρίσουμε στο φεστιβάλ. Φτιάχνονται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, με βάση τη βρώμη και το μέλι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών, χωρίς τεχνητά αρώματα και χωρίς θερμική επεξεργασία.

Α.Σ.Φ.Ε.Δ. Πρεσπών «Πελεκάνος» - Φλώρινα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, με επικεφαλής τον Νίκο Στεργίου, εφαρμόζει το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με στόχο την ορθή καλλιέργεια των διάσημων φασολιών Πρεσπών. Έδωσαν σημασία στη συσκευασία και κατοχύρωσαν την ονομασία «φασόλι Πρεσπών» ως ΠΓΕ. Στο φεστιβάλ θα φέρουν φασόλια μεγαλόσπερμα πλακέ, γίγαντες – ελέφαντες και έγχρωμους γίγαντες.

Κτήμα Χρόνη –Φλώρινα
Η μικρή, καθετοποιημένη οικογενειακή επιχείρηση της Φλώρινας, θα φέρει στο φεστιβάλ εκτός από βιολογικό μέλι διάφορων ποικιλιών και τα γνωστά προϊόντα μελιού (βασιλικό πολτό, γύρη, κηρήθρα) κι ένα βιολογικό λικέρ μελιού και το «ελιξήριο», έναν μοναδικό συνδυασμό βιολογικού βασιλικού πολτού, γύρης και μελιού, που είναι ιδιαίτερα θρεπτικός.

Εco Βluberries – Φλώρινα
Ο Πέτρος Καριπίδης καλλιεργεί μύρτιλα με βιολογικές μεθόδους και παράγει αγνά προϊόντα όπως φρέσκα μύρτιλα την περίοδο του καλοκαιριού, κατεψυγμένα όλο το χρόνο, μαρμελάδες και χυμούς, σαν τον χυμό νέκταρ μύρτιλο με καστανή ζάχαρη, χυμό νέκταρ μύρτιλο με μέλι και φύλλα μύρτιλου για αφέψημα. Διαθέτει και e-shop.

Δημητρίου Τυροκομικά – Φλώρινα
Ο Κώστας και ο Γιάννης Δημητρίου, από ένα ακριτικό χωριό της Φλώρινας, μετέτρεψαν την οικογενειακή παράδοση της τυροκόμισης σε επιχείρηση, ανακαινίζοντας το πέτρινο τυροκομείο του χωριού. Θα μας φέρουν μεταξύ άλλων φέτα ΠΟΠ, γίδινο τυρί, ανθότυρο, μυζήθρα νωπή και ξερή, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, μπάτζο ΠΟΠ, πρόβειο πλεξουδάκι τυριού, αιγοπρόβεια φλωρινέλα, κεφαλοτύρι με μπαχαρικά, στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα βανίλια και ρυζόγαλο.

Δήμος Μεσσήνης – Πελοπόννησος

Πριγκίπισσα σταφίδα – Κορινθία
Με μακρόχρονη εμπειρία στην καλλιέργεια των ορεινών αμπελώνων της, η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο να παράγει υψηλής ποιότητας συσκευασμένα προϊόντα από μαύρη κορινθιακή σταφίδα και σουλτανίνα. Αποξηραμένη σταφίδα, μαύρη και ξανθιά, “harvest combo” (μείγμα σταφίδας και ξηρών καρπών), spreads (με μαύρη αποξηραμένη σταφίδα και αμύγδαλα και με αποξηραμένη σουλτανίνα και καρύδι) και chatney (με ολόκληρη μαύρη σταφίδα, ξίδι, κρεμμύδι, μήλο και γλυκάνισο) είναι μερικά από τα προϊόντα της.

Epidavros Aloe Vera – Αρχαία Επίδαυρος
Στο οικοτεχνικό εργαστήριο του Πάνου Παύλου, βιοκαλλιεργητή αλόης και της συνεταίρου του Έρικας Γκσβιντ από την Ελβετία επεξεργάζονται χειροποίητα την αλόη, παράγοντας απολύτως φυσική, πόσιμη γέλη αλόης, χωρίς καμία γλυκαντική ή άλλη ουσία, ή μόνο με ελάχιστο λεμόνι ως συντηρητικό, καθώς και serum αλόης για το πρόσωπο. Παραγωγή κατόπιν παραγγελίας και παράδοση κατ’ οίκον.

Γιαννολιχουδιές – Δήμος Μεσσήνης
Το εργαστήριο "Γιαννολιχουδιές" δημιουργεί τα τελευταία χρόνια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες με τον παραδοσιακό τρόπο της γιαγιάς. Αγνά υλικά και μεράκι γίνονται τα βασικά συστατικά για τα χαριτωμένα βαζάκια με γλυκό του κουταλιού παντζάρι, πράσινη ελιά ή το περίφημο φασόλι "γίγας", αλλά και μαρμελάδες από γλυκόξινη κόκκινη πιπεριά. Τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά, ενώ κάποια απ' αυτά έχουν βραβευτεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό Bolu της Τουρκίας στο 2016.

Μεσσηνιακή Παράδοση – Δήμος Μεσσήνης
Η Μαρία Δουβογιάννη ξεκίνησε το 2001 να παράγει στο πιστοποιημένο εργαστήριό της φράουλα γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα και «φραουλάδα». Με αγάπη για την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα και με τα μυστικά της μαμάς δημιούργησε μία μεγάλη γκάμα χειροποίητων γλυκών, μαρμελάδων και τουρσιών, ανάμεσά τους και πιο ιδιαίτερα, όπως το γλυκό αγκινάρα ή το μελιτζανάκι με μέλι, αλλά και η μαρμελάδα πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα και κόλιανδρο.

Politi Sweet Delight – Δήμος Μεσσήνης
Παραδοσιακή οικοτεχνία με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών κερασμάτων της περιοχής, όπως γλυκά του κουταλιού, παστέλι, δίπλες, λαλάγγια. Τελευταίες τους δημιουργίες το χαρουπόμελο, τα χαρουποκούλουρα, το χειροποίητο παστέλι με ξηρούς καρπούς και κράνμπερι και το γλυκό του κουταλιού ελιά. Παράγουν και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Kounos ξηρά σύκα – Δήμος Μεσσήνης
Η αγάπη του Μιχάλη Αγγελόπουλου για τη μαγειρική και την παράδοση, τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα εργαστήριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου μεταποιεί τους καρπούς των κτημάτων του, παράγοντας κυρίως ξερά σύκα, σκέτα και με διάφορες γεμίσεις. Παράγει, επίσης, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες χρησιμοποιώντας φρούτα που συλλέγονται ακόμη και την ίδια ημέρα, πάντα χωρίς συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές.

7 Αστέρων - Δήμος Μεσσήνης
Το ελαιόλαδο με την επωνυμία Επτά Αστέρων Μεσσηνίας, με οξύτητα λιγότερη του 0,8%, παράγεται από τη διάσημη ποικιλία Κορωνέικη, η οποία, λόγω της μοναδικής μεθόδου καλλιέργειας που χρησιμοποιείται στη Μεσσηνία, του εδάφους και των κλιματικών συνθηκών, δίνει ελαιόλαδο που διακρίνεται για τη μοναδική γεύση και το άρωμά του, αλλά και για τις υπέρτερες διατροφικές του ιδιότητες.

«Μαυρομάτα»– Ηλεία
Η βιολογική μαύρη κορινθιακή σταφίδα «Μαυρομάτα» είναι το πρώτο τυποποιημένο προϊόν της μικρής οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής Micro Bio από την Αλφειούσα της Ηλείας. Αποξηραίνεται με απολύτως φυσικό τρόπο στον ήλιο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καθορίζονται από τις εξαιρετικές εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Αξιοσημείωτη η ιδιαίτερη συσκευασία της, που έχει καταγραφεί σε ορισμένες από τις εγκυρότερες διεθνείς ιστοσελίδες για το design.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Pistachio SHOP – Αίγινα
Ηλεκτρονικό κατάστημα με απόλυτο πρωταγωνιστή το φιστίκι. Εκτός από αιγινήτικο φιστίκι με κέλυφος ή ψίχα, αλατισμένο ή ανάλατο (ο καρπός συλλέγεται με το χέρι και είναι ανοιχτό κατά 98%), διαθέτουν μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων εδεσμάτων με βάση το φιστίκι, όπως cookies σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού φιστίκι, γλυκό του κουταλιού μαστίχα με φιστίκι, παξιμάδια, παστέλι και πραλίνα με φιστίκι, φιστικοβούτυρο, φιστικοπουράκια, πέστο φιστικιού, μέλι με φιστίκι.

Xiros – Μεσολόγγι
Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ξεκίνησε τις εργασίες της μόλις πριν έξι μήνες παράγοντας μια ολόκληρη σειρά προϊόντων με βάση το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου, που η μεγάλη περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία. Προϊόντα: αφρίνα- ανθός αλατιού, αλάτι ψιλό, αλάτι πολύ ψιλό, αλάτι χοντρό, αλάτι πολύ χοντρό, αλάτι μέτριο σε μύλο, αλάτι χοντρό σε μύλο

Ορέων Αιτωλικής Γης – Αγρίνιο
Η αρχαία αγριελιά, μπολιασμένη σε κορωνέικη ποικιλία και η θέση του ελαιώνα σε ένα τόπο εξαιρετικό για την ανάπτυξη της ελιάς, σε υψόμετρο 360 μ. στις πλαγιές του Παναιτωλικού Όρους αθροίζονται με το ταίριασμα των πατρογονικών τεχνικών με τη σύγχρονη επιστήμη. Αποτέλεσμα, οι πρώτης ποιότητας βρώσιμες ελιές Αγρινίου και το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Ορέων αιτωλικής γης».

Χαλβάς Φαρσάλων – Φάρσαλα
Εκτός από τον «original» χαλβά, που ο Δημήτρης Αλεξόπουλος φτιάχνει με μοσχοβολιστό βούτυρο 100% από αιγοπρόβειο γάλα, φτιάχνει και νηστίσιμο χαλβά με λάδι, ενώ είναι ο δημιουργός και δύο απολύτως καινοτόμων εδεσμάτων: χαλβάς Φαρσάλων με επικάλυψη σοκολάτας σαν παστάκι, που διατηρείται και στην κατάψυξη, σαν παγωτίνι, χαλβάς Φαρσάλων με πολλές γεύσεις (καραμέλα, μαστίχα, φράουλα, κλπ) και η τελευταία «πατέντα» του, χαλβάς Φαρσάλων με φύλλο κρούστας, σιροπιαστός!

Πληροφορίες για όλους τους εκθέτες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.elladagiortigefseis.gr