Follow us

SteviaParana, η αυθεντική stevia Παραγουάης

Η stevia, το φυσικό αυτό γλυκαντικό με καταγωγή τη Ν.Αμερική -και ιδιαίτερα την Παραγουάη- τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί σε πολλά προϊόντα σαν υποκατάστατο της ζάχαρης. Η ποιότητα, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο...

SteviaParana, η αυθεντική stevia Παραγουάης

Για τη στέβια δεν χρειάζεται πλέον να πούμε πολλά, όλοι τη γνωρίζουμε: Stevia (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση την Παραγουάη. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό, έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Η στέβια, μεταξύ άλλων, έχει αποδειχθεί ότι είναι αντιυπερτασική, καρδιοτονωτική, καταπολεμά την οστεοπόρωση και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, μεταξύ πολλών άλλων.

SteviaParana, η αυθεντική stevia Παραγουάης

Την Stevia Parana την εκτιμήσαμε όταν τη δοκιμάσαμε "στην πράξη", δηλαδή μέσα σε γλυκίσματα και μαρμελάδες. Όπως στις μαρμελάδες της BioActive, η οποία χρησιμοποιεί στα βιολογικά είδη της τη συγκεκριμένη στέβια (μαρμελάδες ανανάς, μήλο με κανέλα, δαμάσκηνο, φρούτα του δάσους, όλες αρκετά γλυκές, αλλά χωρίς αίσθηση "ξένης" γεύσης).

Επίσης, τη δοκιμάσαμε στα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο Sweet Shop (www.sweetshop.gr):
Πολύ καλή pannacotta με μαρμελάδα μήλο, σπιτικό καλοφτιαγμένο cheesecake, ανάμεικτη μους με τρεις μους σοκολάτας και παντεσπάνι και αρκετά ακόμα. Σε όλα η γλυκύτητα υπήρχε, αλλά η παρουσία της στέβια δεν ήταν καθόλου αισθητή. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία που την εισάγει (ML SteviaHellas ΙΚΕ) προμηθεύει γνωστά και καταξιωμένα ονόματα του χώρου των τροφίμων.

Η ML SteviaHellas http://www.mlsteviahellas.com/ δεν είναι μια κοινή εταιρεία. Ασχολήθηκε και ασχολείται με τη μελέτη της Stevia Παραγουάης περισσότερα από 10 χρόνια με την βοήθεια του ΕΜΠ Αθηνών και επιστημόνων από άλλους κλάδους (ιατρούς, διατροφολόγους, χημικούς, γεωπόνους, υγιεινολόγους, τεχνολόγους τροφίμων, κλπ) ενώ εδώ και 4 χρόνια παράγει τη σειρά συσκευασμένων προϊόντων SteviaParana, μόνο με την αυθεντική Stevia Παραγουάης από μη μεταλλαγμένα φυτά.

Η SteviaParana υπάρχει σε υγρή και κρυσταλική μορφή, κατάλληλη για το σπίτι ή για επαγγελματική χρήση και σε συσκευασίες ανάλογα με το πού θέλει να την χρησιμοποιήσει ο καθένας. Για παράδειγμα, το σιρόπι (σε φιάλη λίτρου με δοσομετρική αντλία) είναι κατάλληλο για ροφήματα, καθώς ένα πάτημα της αντλίας ισοδυναμεί με ένα κ.γ. ζάχαρης. Το μικρότερο σιρόπι σε φιαλίδιο (μηδές θερμίδες) είναι κατάλληλο για ροφήματα, γλυκά, χυμούς φρούτων, γιαούρτι, φρουτοσαλάτες. Έχει φυσική γεύση χωρίς δυσάρεστη επίγευση και 4 σταγόνες ισοδυναμούν με ένα κ.γ. ζάχαρη. Η κρυσταλική σε φακελάκι (μηδές θερμίδες) μπαίνει επίσης σε ροφήματα, αναψυκτικά κλπ. (ένα φακελάκι ισοδυναμεί με 1 κ.γ. ζάχαρη). Το βάζο με την ερυθριτόλη όπως και η μαλτοδεξτρίνη είναι κατάλληλο για μαγείρεμα, αρτοσκευάσματα, αλκοολούχα ποτά, μαρμελάδες κι ένα σωρό άλλες χρήσεις, κυρίως επαγγελματικές.

Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα delicatessen και καταστήματα βιολογικών προϊόντων και ειδών υγιεινής διατροφής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάουμε και στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις", ΄5-7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ML SteviaHellas, Πραξιτέλους 272 ΤΗΛ. 2104518167, 6972 869469 
www.mlsteviahellas.com