Follow us

Βιολογικό μέλι από τη Μακεδονία

Δοκιμάσαμε πρόσφατα μερικά από τα μέλια του κτήματος Χρόνη και θεωρήσαμε ότι αξίζει τον κόπο να μάθουμε περισσότερα για την παραγωγή τους…

Βιολογικό μέλι από τη Μακεδονία

Το κτήμα Χρόνη είναι μια πρότυπη, πιστοποιημένη μονάδα παραγωγής, παρασκευής και τυποποίησης βιολογικών μελισσοκομικών προϊόντων, που βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μια μικρή, οικογενειακή μελισσοκομική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται από το 2005 στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του χωριού Άνω Κλεινών Φλώρινας, σε υψόμετρο 730 μέτρων.

Βιολογικό μέλι από τη Μακεδονία

Στόχος των προϊόντων τους, η προσφορά της αποδεδειγμένα μεγάλης διατροφικής αξίας τους στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού όλων των ηλικιών.
Στη λίστα των προϊόντων τους (μικρής παραγωγής) περιλαμβάνονται διάφορες ποικιλίες βιολογικού μελιού, αλλά και βιολογικός βασιλικός πολτός, βιολογική γύρη, βιολογική κηρήθρα μελιού και ένα εξαιρετικό βιολογικό λικέρ μελιού.

Το πιο ενδιαφέρον (ως διαφορετικό) προϊόν τους είναι αυτό που ονομάζουν «Ελιξίριον», ένας μοναδικός συνδυασμός βιολογικού βασιλικού πολτού, βιολογικής γύρης και βιολογικού μελιού. Η καθημερινή του κατανάλωση, όπως μας είπαν, βελτιώνει αποδεδειγμένα την καλή λειτουργία του οργανισμού ενηλίκων και παιδιών.

Δοκιμάσαμε στο αθηνόραμα Umami:

Βιολογικό μέλι ανθέων, με ήπια γλυκύτητα και επίγευση που διαρκεί χωρίς να είναι πολύ γλυκιά.
Βιολογικό μέλι πεύκου, με τονισμένο άρωμα πεύκου και σύνθετη γεύση, που βγάζει μεταξύ άλλων βοτανικές νότες και ξύλο. Η επίγευση είναι καλή, με διάρκεια και μετρημένη γλυκύτητα.
Βιολογικό μέλι Melis, που παραπέμπει σε γεύση σε γλυκό κουταλιού. Έχει πλούσια και σύνθετα αρώματα και ελεγχόμενη γλυκύτητα.

Το κτήμα Χρόνη και τα προϊόντα του θα βρίσκονται στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από 5-7 Μαΐου 2017.

Ενδεικτικά μερικά σημεία διάθεσης των προϊόντων του στην Αθήνα είναι: Βιοφώς (Θεμιστοκλέους 3, Αθήνα), Ηλίανθος (Παρασκευοπούλου 2, Περιστέρι), Green Post (Λ. Πεντέλης 97, Χαλάνδρι), Local’s (Λ. Καλαμακίου 59, Άλιμος).

Κτήμα Χρόνη, Άνω Κλεινές, Φλώρινα, τηλ. 23850 92921, κιν. 6944553748, www.ktimachroni.gr