Follow us

Πέστο… ελληνικά και άριστα

Δυο "πέστο" διαφορετικά, φτιαγμένα με εξαιρετικά ελληνικά υλικά, σε έξυπνους συνδυασμούς, δημιουργούν τη σειρά "Flavors, fine pesto"…

Πέστο… ελληνικά και άριστα

Η ονομασία E-LA-WON είναι για πολλούς πλέον συνώνυμη με το ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κι αυτό έγινε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάμε για ένα ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας, από ελαιώνες της Κορινθίας, φροντισμένο σωστά από το δέντρο μέχρι τη συσκευασία. Τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα… Ακολούθησε μία εξ ίσου εκλεκτή σειρά μονοποικιλιακών μελιών, που θα τα λέγαμε και "ελιξίρια", για να φτάσουμε, τώρα σε κάτι αρκετά διαφορετικό και πολύ επίκαιρο: δυο διαφορετικά "πέστο", φτιαγμένα με εξαιρετικά υλικά, σε πολύ επιτυχημένους συνδυασμούς, δημιουργούν τη σειρά "Flavors, fine pesto". Το βέβαιο είναι, ότι ο "πατέρας" όλων αυτών Γιάννης Καμπούρης δεν σταματά τις ποιοτικές αναζητήσεις του…

Πέστο… ελληνικά και άριστα

Το πέστο λιαστής ντομάτας περιέχει λιαστή ντομάτα (80%), το δικό τους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βασιλικό, κρεμμύδι, μαστίχα και μέλι. Είναι αρωματικό, βγάζει πολύ καλή αίσθηση ντομάτας και έχει ισορροπημένη γεύση, με το μέλι να μετριάζει την οξύτητα χωρίς να ξεχωρίζει. Στα συν και η βελούδινη υφή του. Θα συνοδεύσει ζυμαρικά, θα κάνει ιδιαίτερη την ψητή ή τηγανητή μελιτζάνα, θα αλείψετε με αυτό μικρά ντακάκια με ένα φρέσκο τυρί ή θα το σερβίρετε απλά, σε μπρουσκέτες.

Το πέστο μαϊντανού εκτός από τον μαϊντανό, περιέχει κάππαρη, κρεμμύδι, λεμόνι, σκόρδο, μηλόξιδο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Έχει ωραία βοτανικά αρώματα, βγάζει δυνατή γεύση μαϊντανού και είναι αρκετά λεμονάτο. Ιδιαίτερο ορεκτικό, μπορεί να προστεθεί στη βινεγκρέτ μιας σαλάτας, να δώσει έξτρα γεύση σε βρασμένα αβγά, να ανακατευθεί με φρέσκα τυριά (ανθότυρο, κατίκι) δημιουργώντας ιδιαίτερα ντιπ και να βρει τη θέση του γενικά στο σαρακοστιανό -και όχι μόνο- τραπέζι.

Θα τα βρούμε στα καταστήματα "Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής" Σοφοκλέους 1 κέντρο, Yolenis Flagship concept store Σόλωνος 9 Κολωνάκι, Nora's deli, Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι, Box-gourmet Κύπρου 76 Βύρωνας, Αλεξανδρής Ηρώων Πολυτεχνείου 30 Ηλιούπολη.

Ε-LA-WON Κρήτης 1, Παλλήνη, τηλ. 210 6001555, www.olivelawon.com