Follow us

Γευστικές τριλογίες

H Chef Stories λάνσαρε πρόσφατα μια γευστική τριπλέτα ιδανική είτε για δώρο, είτε για ποικιλία συνοδευτικών στο τραπέζι μας…

Γευστικές τριλογίες

Έφτασαν πριν λίγες μέρες στο τραπέζι μας τα κομψά και ταυτόχρονα πρακτικά πακέτα με τις τριλογίες των Chef Stories. H θεσσαλονικιώτικη φίρμα με τις ιδιαίτερες, χειροποίητες μαρμελάδες και τα chutneys της Σύλβιας Κουμεντάκη μας ήταν ήδη γνωστή. Αυτή τη φορά, συνδύασε τρία βαζάκια από chutneys ή μαρμελάδες ή και συνδυασμό μεταξύ τους, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες γευστικές "τριλογίες", όπως τις ονομάζει.

Στην breakfast & dessert jam combination συνδυάζεται η μαρμελάδα με φράουλα και μοσχολέμονο, με το αχλάδι με καρπούς βανίλιας και με το λευκό ροδάκινο με δαμάσκηνο και κανέλα. Στο πρώτο, το λεμόνι σπάει τη γλυκύτητα, ενώ στο τελευταίο το φρούτο είναι πολύ ώριμο και η κανέλα κυριαρχεί στη γεύση.

Γευστικές τριλογίες

Δοκιμάσαμε και το cheese & snack chutney & jam combo, που περιλαμβάνει γλυκόξινη σάλτσα ντομάτα με θυμάρι, μαζί με μαρμελάδα καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού και μαρμελάδα μήλο με λεμόνι και μέλι. Η γλυκόξινη σάλτσα, με τονισμένη γλυκύτητα, έχει απαλή αίσθηση ντομάτας και νότες θυμαριού. Η μαρμελάδα καρότο έχει ενδιαφέρουσα, τραγανή υφή.

Τέλος, υπάρχει και η meat & fish chutney trilogy, που ταιριάζει τη σάλτσα κρεμμυδιού με εκείνη που περιέχει κόκκινη πιπεριά και τζίντζερ και το μήλο με πιπέρι καγιέν. Η πρώτη βγάζει αρχικά μια γλύκα ενώ σε δεύτερο χρόνο γίνεται spicy. Το μήλο με το καγιέν, πάλι, είναι αρωματικό και αρκετά καυτερό.

Αυτά και άλλα προϊόντα της Chef Stories, βρίσκουμε μεταξύ άλλων στα εξής καταστήματα:
Αύρα (Ομήρου 38, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9325853), Βάλσαμο (Λ. Ηρακλείτου 96, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ. 2130223663, Ελιά & μέλι (Σ.Βενιζέλου 69, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9945141), Πανδαισία (Αγ. Ιωάννου 41, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6017731), Το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 210 3234612), Super Market Θανόπουλος.

Chef Stories, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 32, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 471628, web.: chefstories.gr