Follow us

Στο Blé μελομακάρονα όπως δεν τα ξέρετε

Μια πολύ εντυπωσιακή προσέγγιση του κλασικού μελομακάρονου επιχειρεί ο γνωστός φούρνος Βlé της Θεσσαλονίκης…

Στο Blé μελομακάρονα όπως δεν τα ξέρετε

Νέα διάσταση αποκτά το είδος «μελομακάρονα με σοκολάτα» στο Blé, και γίνεται στην πραγματικότητα ένα εντελώς άλλο γλυκό: με αφράλατο (αλάτι) Μεσολογγίου και λεβάντα, µε λευκή σοκολάτα και ροζ πιπέρι, με μαρόν γκλασέ, µε λευκή σοκολάτα και κρόκο Κοζάνης, γεμιστά με καρύδι, πασπαλισμένα με θυμάρι και φασκόμηλο από τον Ταΰγετο, με κόκκους εσπρέσο. Τα μελομακάρονα με το αλάτι και τη λεβάντα, και εκείνα με το θυμάρι και το φασκόμηλο είναι οι πιο σοφιστικέ εκδοχές. Τα μελομακάρονα με τα κάστανα γλασέ και bitter σοκολάτα επιτυγχάνουν τη δύσκολη ισορροπία της γλυκύτητας και της πλούσιας βελούδινης γεύσης ενώ τα μελομακάρονα με ολόκληρους κόκκους καφέ είναι έκρηξη έντασης.

Στο Blé μελομακάρονα όπως δεν τα ξέρετε

Απροσδόκητες «σχέσεις γευστικής στοργής» και ενδιαφέρουσας υφής αναπτύσσονται στα μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα και ροζ πιπέρι και σ΄εκείνα µε λευκή σοκολάτα και κρόκο Κοζάνης. Χωρίς σοκολάτα είναι τα μελομακάρονα από ντίνκελ, από τα πιο ενδιαφέροντα στο παραδοσιακό ύφος, που επιτυγχάνουν ταυτοχρόνως με την εναλλακτική χρήση του αλευριού από ντίνκελ να προσφέρουν κοκκώδη υφή και πολύ καλό σιρόπι.

Στη βάση όλων των παραλλαγών βρίσκεται ένα πολύ καλοφτιαγμένο κλασικό μελομακάρονο, φτιαγμένο με αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι και ελαιόλαδο. Είναι όσο πρέπει γλυκό και με άψογο σιρόπιασμα, δηλαδή τραγανό και τρυφερό ταυτόχρονα, χωρίς ίχνος από το βασικό μειονέκτημα του μελομακάρονου, το «λάσπωμα». Στο δάγκωμα προβάλλει ενδιαφέρουσα τριφτή υφή στην αρχή και λιώνει όμορφα στο στόμα, στη συνέχεια. Η επικάλυψη όλων των ειδών είναι βελγική σοκολάτα 60% και ανάλογα με τη «συνταγή» χρησιμοποιείται σοκολάτα γάλακτος, bitter ή λευκή σοκολάτα.

Ο φούρνος Βlé είναι μια εντυπωσιακή επιχειρηματική κίνηση, που πατάει ταυτοχρόνως στην αρχιτεκτονική πρωτοπορία και στη γαστρονοµική εκλέπτυνση, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με μια τεράστια γκάµα σοφιστικέ αρτοποιηµάτων. Είναι δηµιούργημα του βασιλιά του µινιµαλιστικού design Claudio Silvestrini, που υπογράφει τα καταστήµατα Αrmani σε ολόκληρο τον κόσµο. Στην καρδιά του κεντρικού καταστήματος Blé, στον πεζόδροµο της Αγίας Σοφίας, βρίσκεται ένα υπέροχος ξυλόφουρνος ύψους 12 µέτρων, ο πιο ψηλός στον κόσµο, όπως μας είπαν, όµοιος µε ναΐφ γλυπτό, έργο της οµάδας Cob.
Τα μελομακάρονα αλλά και οι κουραμπιέδες του Βlé αποστέλλονται με courrier σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατόπιν παραγγελίας.

Αγ. Σοφίας 19, 2310231200 / Εγνατίας 138, 2310279060, Θεσσαλονίκη / info@ble.com.gr, http://www.ble.com.gr