Follow us

Ελιές γεμιστές χωρίς όρια

Ελιές Καλαμών με σέλινο και σκόρδο, πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριές τσίλι και κάποιες ακόμα ιδέες, που κάνουν την ελιά Eolia ορεκτικό…

Ελιές γεμιστές χωρίς όρια

Τις ελιές Καλαμών και τις πράσινες τσακιστές ελιές Eolia της Sparta Goods τις ξεχωρίσαμε και τις έχουμε ήδη παρουσιάσει. Αυτή τη φορά, δοκιάσαμε τα νέα προϊόντα της πολύ αξιόλογης σειράς Eolia της λακωνικής βιοτεχνίας Sparta Goods. Πρόκειται για ωραίες ελιές Καλαμών αλλά και πράσινες Χαλκιδικής σε νέους γευστικούς συνδυασμούς, και προϊόντα όπως η πάστα ελιάς Καλαμών και το κρίταμο τουρσί.

Ελιές γεμιστές χωρίς όρια

Οι ελιές Καλαμών Eolia διαλέγονται προσεκτικά μία – μία με το χέρι και τοποθετούνται σε άλμη από φυσικό νερό Ταϋγέτου και θαλασσινό αλάτι, για να ξεπικρίσουν με ήπιο, φυσικό τρόπο, χωρίς να χαραχθούν. Έτσι, διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Όταν είναι πια έτοιμες, συσκευάζονται σε άλμη από θαλασσινό αλάτι και παραδοσιακό ξύδι.
Η πάστα ελιάς, χάρη στην αργή διαδικασία του αλέσματός της διατηρεί στο ακέραιο το άρωμά της.
Οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea και χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού και μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα.
Ο φημισμένος για τις θεραπευτικές του ιδιότητες κρίταμος διαλέγεται προσεκτικά από τους θαλασσινούς βράχους της Μάνης και περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ω3 λιπαρών οξέων με υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικά.

Δοκιμάσαμε:

Ελιές Καλαμών με σέλινο και σκόρδο που μας άρεσαν για τον μεγάλο και σαρκώδη καρπό, με ελαφρώς υπερτονισμένο ξύδι. Το σκόρδο είναι αρκετά αισθητό, ενώ το σέλινο λιγότερο.
Πάστα ελιάς Καλαμών με καλή γεύση ελιάς, ωραίο λάδι και διακριτικές πικρές νότες.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής σε τέσσερις γεύσεις:

Γεμιστές με λεμόνι: το σύνολο είναι αρμονικό με καλή αίσθηση ελιάς και το λεμόνι να χαρίζει φρεσκάδα και έξτρα γεύση.
Γεμιστές με πορτοκάλι: πρωτότυπο σύνολο, που ξεφεύγει από το συνηθισμένο, με ισχυρή την αίσθηση φλούδας πορτοκαλιού, που καλύπτει σε ένα βαθμό την ελιά. Στην επίγευση κυριαρχεί το πορτοκάλι.
Γεμιστές με τσίλι: εδώ η πιπεριά είναι αρκετά καυτερή ώστε να βάζει την ελιά σε δεύτερο πλάνο. Θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τα καυτερά.
Γεμιστές με σκόρδο: τραγανή, σκορδάτη και πικάντικη, με καλή επίγευση. Καλό μεζεδάκι για τσίπουρο και ούζο.

Κρίταμο τουρσί, με την κλασική του γεύση και καλή αίσθηση ξιδιού, που θα το θέλαμε μόνο λίγο πιο τραγανό.


Περισσότερα και σημεία πώλησης στο:
Sparta Goods, Μπουμπουλίνας 38, Αθήνα, τηλ. 210 8212800,
www.spartagoods.gr