Follow us

Σάλτσες φυσικές με γεύσεις τολμηρές

Τη Sparoza τη γνωρίσαμε ως μια οικογενειακή επιχείρηση χειροποίητων φυσικών προϊόντων, όπως μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων…

Σάλτσες φυσικές με γεύσεις τολμηρές

Πρόσφατα, λάνσαρε στην αγορά τρεις σάλτσες με ξεχωριστές γεύσεις, που προέκυψαν από τη συνεργασία της με τον σεφ Δημήτρη Χωματά.
Πρόκειται για την smoked and sweet tomato sauce, μια σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά και καπνιστή επίγευση, την piri piri sauce, τη δική τους εκδοχή για τη θρυλική καυτερή σάλτσα της Μοζαμβίκης και την sweet & spicy pepper jelly, ένα γλυκόξινο και πικάντικο ζελέ.

Η σάλτσα ντομάτας προτείνεται ως μια σπιτική εκδοχή κέτσαπ για burgers, τηγανητές πατάτες αλλά και ζυμαρικά ή ως ντιπ για νάτσος, η piri piri μπορεί να γίνει ένα καυτερό ντιπ για νάτσος σκέτη ή μαζί με λίγη κρέμα ή γιαούρτι, για λαχανικά ή γαρίδες πανέ, αλλά και μαρινάδα σε κοτόπουλο, κρέας και θαλασσινά, ενώ το γλυκόξινο ζελέ είναι ιδανικό για νούντλς και ασιατικά φαγητά, ενώ θα μπορούσε να συνοδεύσει και ένα πλατό τυριών και αλλαντικών.

Σάλτσες φυσικές με γεύσεις τολμηρές

Όλες οι σάλτσες είναι χωρίς πρόσθετα, βελτιωτικά, αρωματικές ή χρωστικές ουσίες και είναι κατάλληλες και για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή (vegetarian, vegan, ωμοφαγία, χωρίς γλουτένη). Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά, εξαιρετικής ποιότητας υλικά, όπως η ελληνική πάπρικα, καπνισμένη σε φύλλα οξιάς (για την σάλτσα ντομάτας), ο φρέσκος κόλιανδρος (για την Piri piri) και η φυσική πηκτίνη μήλου αντί της ζωικής ζελατίνης για το ζελέ.

Μας άρεσαν πολύ και οι καλαίσθητες συσκευασίες τους, κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα Sparoza, οι οποίες περιέχουν και προτάσεις σερβιρίσματος, καθώς και δύο συνταγές για κάθε σάλτσα.
Περισσότερα για τις σάλτσες και τα σημεία πώλησής τους στο www.sparoza.gr