Follow us

Στον αστερισμό του Hall Of Taste

Με αφορμή το Hall Of Taste, το Wine & Food Festival που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το Αθηνόραμα, συζητάμε με τη Ρενάτα Τσαούση, Διευθύντρια του Golden Hall, για το ιδιαίτερο φεστιβάλ.

Στον αστερισμό του Hall Of Taste

Μία ανάσα πριν την έναρξη του Hall Of Taste, του Wine & Food Festival που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το Αθηνόραμα, συζητάμε με τη Ρενάτα Τσαούση, Διευθύντρια του Golden Hall, για το ιδιαίτερο φεστιβάλ.

Στον αστερισμό του Hall Of Taste
Η Ρενάτα Τσαούση, Διευθύντρια του Golden Hall

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Hall Of Taste και η συνεργασία με το Αθηνόραμα;
Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ γεύσης στο Golden Hall. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό: ένα φεστιβάλ που να παραπέμπει στο New York City Wine & Food Festival, προσαρμοσμένο – προφανώς – στα ελληνικά δεδομένα. Αναζητώντας διοργανωτή – και συνοδοιπόρο – προέκυψε η ιδέα της συνεργασίας με το Αθηνόραμα. Με τη 40ετή αδιάλειπτη ενασχόληση με τη γαστρονομία, τη βαθιά γνώση του χώρου, τη στενή σχέση με την εστίαση, αλλά και τον παραγωγικό κόσμο και, τέλος, την εμπειρία στη διοργάνωση φεστιβάλ γεύσης (μετά το πολύ επιτυχημένο Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις), πιστεύουμε ότι το Αθηνόραμα είναι ο ιδανικός συνεργάτης. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ποιότητα και τις εκλεπτυσμένες παροχές, ενώ διασφαλίζουμε παράλληλα, εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών για τους επισκέπτες μας.

Τι το ιδιαίτερο θα έχει το φεστιβάλ για τον κόσμο που θα έρθει;
Για 9 ημέρες από τους διαδρόμους του Εμπορικού μας Κέντρου θα παρελάσουν αγαπημένοι σεφ, food & spirits experts, δημοσιογράφοι, bloggers, Έλληνες παραγωγοί, αλλά και διάσημοι καλεσμένοι.
Το εορταστικό αυτό 9ήμερο κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες του Golden Hall: εκτός από τους καταξιωμένους σεφ που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην κεντρική κουζίνα, διδάσκοντας παράλληλα τις δικές τους τεχνικές μαγειρικής, γευσιγνώστες, κριτικοί γεύσης και wine experts θα παρουσιάσουν πρωτότυπες γευσιγνωσίες και αρμονίες, ενώ παράλληλα, εκλεκτοί Έλληνες παραγωγοί θα εκθέτουν και θα προσφέρουν στο κοινό τα προϊόντα τους. Επίσης, φέτος, μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και τα καταστήματα εστίασης του Golden Hall, συν-διοργανώνοντας και προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ξεχωριστά events.

Τι θα μπορέσει κάποιος να δοκιμάσει;
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ αφιερώνεται σε μια διαφορετική θεματική και διαμορφώνεται γαστρονομικά γύρω από αυτή – τόσο στην κεντρική κουζίνα, όσο και στα επισιτιστικά καταστήματα του Golden Hall, οι επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν και να δοκιμάσουν τις εκλεκτές γεύσεις και τις ποικιλίες κρασιών και αποσταγμάτων που θα προσφέρονται.

Τα μαγαζιά πώς θα συμμετέχουν;
Στα εστιατόρια και τα καφέ του Golden Hall θα γίνονται καθημερινά γευσιγνωσίες και αρμονίες από διακεκριμένους και βραβευμένους mixologists, όπως ο Κωνστατίνος Βασιλακόπουλος (9ΒΗΤΑ), ο Βασίλης Θεοφιλάκος (White Monkey), ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης (360ο), κ.α., οινολόγους και sommeliers, όπως η Βασιλική Κουτσοβούλου, ο Γιώργος Λούκας (Genius in Gastronomy), η Ματίνα Νικολοπούλου (Kidi de Grece), κ.α., και φυσικά, δημοσιογράφους και γευσιγνώστες, όπως ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, η Κική Τριανταφύλλη , κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης workshops (π.χ. γευσιγνωσία κρασιού με μαύρα ποτήρια), food pairings (π.χ. κρασιά με tapas και antipasti), συνεργασία με διαιτολόγους-διατροφολόγους, που μας καθοδηγούν στο τι σημαίνει υγιεινή διατροφή κ.α. Τέλος, τα επισιτιστικά καταστήματα του Golden Hall δημιουργούν ειδικά προϊόντα και μαζί με επιλογές από τα μενού τους, ενισχύουν το «φεστιβαλικό» πνεύμα.

Για το Golden Hall πόσο σημαντική είναι η έξοδος για το φαγητό, πώς ανταποκρίνεται το κοινό σας, όσον αφορά τη γεύση και τα προϊόντα;
Η έξοδος για φαγητό είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Είτε μας επισκέπτονται για ψώνια, είτε απλά για βόλτα, φιλοδοξούμε να παρέχουμε τις περισσότερες και τις καλύτερες δυνατές εναλλακτικές προτάσεις για καφέ, ποτό, σνακ, φαγητό, αλλά και βραδινή έξοδο για διασκέδαση. Η ενίσχυση της εστίασης γενικά, αλλά και των εστιατορίων ειδικά, αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Ως εκ τούτου, είμαστε σε στενή συνεργασία με τα επισιτιστικά καταστήματα του Κέντρου, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τις πλέον εκλεπτυσμένες γαστριμαργικές επιλογές, σε προσιτές τιμές και με διάφορες επιπλέον παροχές, όπως: δωρεάν πάρκινγκ μετά τις 9 μ.μ. και τις Κυριακές, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, κ.α.

Πιστεύετε ότι μια τέτοια ενέργεια όπως το Hall of Taste θα γίνει θεσμός;
Το ελπίζουμε και εργαζόμαστε δημιουργικά προς την κατεύθυνση αυτή!

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;