Follow us

Ένα ηπειρώτικο κρεοπωλείο στα Μελίσσια

Υπάρχουν ορισμένα καταστήματα που αξίζουν τη μετακίνησή μας σε άλλη γειτονιά. Αν δεν έχετε την τύχη να είστε κάτοικος Μελισσίων, κάντε μια βόλτα στο κρεοπωλείο Μπούμπα -με τ' όνομα...

Ένα ηπειρώτικο κρεοπωλείο στα Μελίσσια

Εδώ μιλάμε για μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από το 1925, στο Πωγώνι της Ηπείρου, τότε που η οικογένεια Μπούμπα δημιούργησε το πρώτο της τυροκομείο, που μάλιστα βραβεύτηκε. Σήμερα, τρεις γενιές μετά, το τυροκομείο εξακολουθεί να υπάρχει, και συγχρόνως μια μεγάλη μονάδα εκλεκτών ζώων, που εκτρέφονται σε φυσικό περιβάλλον και με φυσικές τροφές, στις ιδιόκτητες φάρμες στο Πωγώνι. Εδώ και είκοσι χρόνια διατίθενται από το κρεοπωλείο τους στα Γάνεννα, πριν ένα χρόνο μας ήρθαν και στα Μελίσσια.

Ένα ηπειρώτικο κρεοπωλείο στα Μελίσσια

Ο Μπούμπας είναι κρεοπωλείο με τα όλα του! Τόσο παραδοσιακό, όσο και σύγχρονο. Εκεί βρίσκεις όποιο κρεατικό επιθυμήσεις, σε σωστές κοπές και ωρίμανση (σίτεμα) ανάλογα με το γούστο σου, γιατί… το γνωρίζουν το άθλημα. Είναι από τα ελάχιστα κρεοπωλεία της πόλης που διαθέτουν ειδικό ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων. Μπορείς να ζητήσεις μπριζόλα 45 ή 68 ημερών ωρίμανσης, για παράδειγμα. Μοσχίδες ελευθέρας βοσκής, μοσχάρια ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, βιολογικά κρέατα, μαύρος χοίρος, αγριογούρουνα, κοκκόρια και κατσικάκια δεν λείπουν. Τον Γιώργο Μπούμπα, πίσω από τις βιτρίνες και τον πάγκο κοπής, τον βρήκαμε χαμογελαστό και πρόθυμο να δώσει οδηγίες και συμβουλές.

Μεγάλη θέση στην τεράστια βιτρίνα καταλαμβάνουν τα "έτοιμα για ψήσιμο" δικά τους παρασκευάσματα, που μας φάνηκαν πολύ προσεγμένα. Από τα πιο απλά (black angus σε καλαμάκι, πετεινάρι ρολό με δική τους γραβιέρα, κοντοσούβλι μαριναρισμένο κλπ) μέχρι τα πιο φευγάτα (τορτίγια γεμιστή με κιμά και κασέρι, "κρουασάν" από ψαρονέφρι με γέμιση τυριού και πιπεριάς και πολλά άλλα).

Στο ψυγείο με τα τυριά κάναμε focus στα δικά τους: γραβιέρα πρόβεια Πωγωνίου, βλάχικο ριγανάτο, μετσοβίτικο με πιπέρι ή με μπούκοβο, επιτραπέζιο κεφαλάκι κρασάτο. Καλή επιλογή και από άλλα τυριά.
Στα ράφια υπάρχει μια μικρή αλλά καλή συλλογή ελληνικών προϊόντων καθώς και εκλεκτές σάλτσες για κρεατικά, ελληνικές και εισαγωγής (Stubb's, Sussey Valley). Εντοπίσαμε μια σειρά ζυμαρικών Μπούμπας (κριθαράκι, χιλοπίτες, σούπα λαχανικών), τα πολύ καλά ζυμαρικά "της Χρυσούλας", μουστάρδες και σάλτσες Simply Delicious, το εκλεκτό ελαιόλαδο Έλαιον Πέλανος Αγήρων. Η συλλογή αυτή, καθώς και η κάβα των κρασιών ενισχύεται συνέχεια.
Φυσικά, δέχονται παραγγελίες και κάνουν delivery.

Κρεοπωλείο Μπούμπας, Κουντουριώτου 1 Μελίσσια, τηλ. 210 6133019