Follow us

Gelato με υπογραφή Le Greche στο Ψυχικό

Το αυθεντικό gelato που γνωρίσαμε στη Μητροπόλεως άνοιξε τώρα και στον Φάρο Ψυχικού ανεβάζοντας το επίπεδο μιας ήδη αξιόλογης γειτονιάς παγωτών…

Gelato με υπογραφή Le Greche στο Ψυχικό

Ακριβώς πριν δυο χρόνια, η Εύη Σκλατινιώτη επισκεπτόταν το εργαστήριο των Le Greche στην Αγία Παρασκευή κι έμπαινε στα άδυτα ενός εργαστηρίου παγωτών, που ξεκίνησε με υψηλές προδιαγραφές και καλή γνώση του ιταλικού gelato από την Εύη Παπαδοπούλου (διαβάστε εδώ το άρθρο). Επειδή η γεύση και η ποιότητα αναγνωρίζονται, τελικά, ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι συμπαθέστατες Greche το δεύτερο κατάστημά τους στα βόρεια πλέον, πριν λίγες μέρες. Χαράς ευαγγέλια για όσους συχνάζουν εκεί ή βολεύονται γιατί είναι στο δρόμο τους.

Gelato με υπογραφή Le Greche στο Ψυχικό

Παγωτά εύγευστα, ελαφριά, με την απαλή υφή που χαρακτηρίζει το gelato italiano και καλά υλικά. Και όχι μόνο παγωτά αλλά και παγωμένα γλυκίσματα, όπως τα ρολά γεμισμένα με gelato, τούρτες semifreddo, gelato sandwiches, cannoli. Αλλά και δυνατός σε άρωμα σιτσιλιάνικος καφές Kenon (που πωλείται επίσης) και ιταλικά χειροποίητα μπισκοτάκια cantucci και μικρός μεν, χαριτωμένος δε εσωτερικός χώρος, με ένα μακρύ τραπέζι όπου χωράνε όλοι, αν θέλουμε να απολαύσουμε το παγωτό ή τον καφέ μας εκεί.

Το κλασικό ιταλικό ανοξείδωτο ψυγείο με τα καπάκια διατηρεί ιδανικά τα παγωτά. Εδώ θα βρούμε και απλές αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις. Θα αναφέρω το φιστίκι, που γίνεται με πάστα από το φημισμένο φιστίκι του Bronte της Σικελίας με έντονη γεύση φιστικιού (αντίστοιχο με το αιγινήτικο), το ευγενικό αμύγδαλο, το παγωτό με ricotta, περγαμόντο και ανάμεσα κομματάκια παντεσπάνι ποτισμένο με Aperol, το δροσιστικό και έντονα αρωματικό σορμπέ λεμόνι με δυόσμο, που αποκλείεται να μην σ' αρέσει, τη σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι. Αρκετές γεύσεις αλλάζουν ακολουθώντας τις εποχές. Τα παγωτά σερβίρονται σε χάρτινα μπολάκια της μιας (2,20€), των δυο (4,00€) και των τριών γεύσεων ή με το κιλό (21€/κ.).

Le Greche, Λυκούργου 2 (έναντι ΑΒ), Νέο Ψυχικό, τηλ. 213 0416299