Follow us

Αναψυκτικά νέας γενιάς: δροσιά στο φουλ και γεύσεις φρούτων!

Πολύχρωμα μπουκαλάκια και κουτάκια συγκεντρώθηκαν στο τραπέζι μας για μια, ομολογουμένως, πολύ δροσιστική δοκιμή. Σας παρουσιάζουμε τις νέες προτάσεις των ελληνικών αναψυκτικών, κλασικές ή πιο προχωρημένες, για να βρείτε τις αγαπημένες σας γεύσεις για αυτό το καλοκαίρι.

Αναψυκτικά νέας γενιάς: δροσιά στο φουλ και γεύσεις φρούτων!

Το τελευταίο διάστημα εντοπίσαμε στην αγορά των ελληνικών αναψυκτικών πολλά νέα προϊόντα, άλλα με κλασικές δοκιμασμένες συνταγές, όπως πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα και άλλα με τελείως πρωτότυπες ιδέες, όπως το μοχίτο ή οι συνδυασμοί τροπικών φρούτων. Προτείνονται ως δροσιστικές ιδέες για το καλοκαίρι και όχι μόνο, αφού τα ανθρακούχα ποτά πίνονται ευχάριστα όλο το χρόνο. Νέες τάσεις: το ροζ γκρέιπφρουτ είναι μια νέα τάση στα αναψυκτικά, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε καλοκαιρινά κοκτέιλς και οι κόλες -και γενικά τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, που εντάσσονται στη γενική καταναλωτική κλίση προς πιο υγιεινά προϊόντα.

Αναψυκτικά νέας γενιάς: δροσιά στο φουλ και γεύσεις φρούτων!

FRUTOP

Παράγονται από την Ibs και στη σύνθεσή τους συμμετέχουν μόνο ελληνικοί φυσικοί χυμοί.

Cocktail
Αρώματα φραγκοστάφυλου, καρότου και τροπικών φρούτων σε μια αρκετά πρωτότυπη γεύση, με έντονο το στοιχείο του ανανά και αισθητή γλυκύτητα. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρηιμοποιηθεί σε ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ.
Paradiso
Εξωτικές αρωματικές και γευστικές νότες χάρη στη guava και το passion fruit που συνδυάζονται με χυμό πορτοκαλιού. Υποτονική παρουσία ανθρακικού.
Carribean
Ο ανανάς κυριαρχεί στη γεύση, πίνεται ευχάριστα, είναι εξωτικό και δροσερό.

GREEN COLA

H Green Cola Company ιδρύθηκε το 1959 και έχει έδρα την Ορεστιάδα. Είναι κυρίως γνωστή για το αναψυκτικό Green Cola.

Pure Cola
Cola χωρίς ζάχαρη (άρα και χωρίς θερμίδες), χωρίς καφεΐνη, με πράσινο τσάι και στέβια. Είναι γλυκιά και έχει ήπια γεύση κόλας με έντονη την αίσθηση πράσινου τσαγιού.
Mad Mohito
Έντονο άρωμα μέντας και βοτανική γεύση. Ελαφρύ, δροσιστικό αναψυκτικό που θυμίζει το γνωστό κοκτέιλ. Πρωτότυπη η αλουμινένια συσκευασία του: μόλις τo ανοίγεις πετάγεται από μέσα ένα ενσωματωμένο καλαμάκι.

NEKTAR

Αναψυκτικά που παράγονται από την εταιρεία Αφοί Γ. Κουρτίδη ΑΕ με έδρα τις Σέρρες. Το 2015 κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν με γεύση cola-πορτοκαλάδα – λεμονάδα.

Spezi cola πορτοκαλάδα
Αναψυκτικό με ιδιότυπη σύνθεση. Ο συνδυασμός cola με πορτοκαλάδα και λεμονάδα δεν στερείται πρωτοτυπίας, παρά το γεγονός ότι τόσο το πορτοκάλι όσο και το λεμόνι δεν γίνονται ιδιαίτερα αισθητά. Υποτονική παρουσία ανθρακικού.

THREE 3 CENTS

Ελληνικά premium αναψυκτικά, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα από τρεις διακεκριμένους bartenders. Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό που δίνει αίσθηση δροσιάς και ξεδιψά. Ιδανικά για ανάμιξη σε ποτά και κοκτέιλς.

Aegean Tonic
Ευχάριστη αίσθηση αγγουριού με τυπικές πικρές νότες, καλή και τονισμένη παρουσία ανθρακικού. Δροσιστικό και ιδανικό για gin tonic.
Pink Grapefruit Soda
Απαλή αίσθηση grapefruit, δροσερό, αρωματικό και με τονισμένη γλυκύτητα. Πολύ καλό σαν αναψυκτικό αλλά και σαν συστατικό για κοκτέιλ.
Lemon Tonic
Ανάλογο με το Aegean Tonic με το λεμόνι να αντικαθιστά το αγγούρι. Μια καλή παραλλαγή bitter lemon.
Ginger Beer
Ζωντανή αίσθηση τζίντζερ, με πιπεράτο τελείωμα και επίγευση με διάρκεια. Θυμίζει έντονα την κερκυραϊκή τζιτζιμπύρα.

ΒΙΚΟΣ

Με κύρια δραστηριότητα την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή στα Ζαγοροχώρια έχει επεκταθεί σήμερα και σε άλλους τομείς. Τα αναψυκτικά του έχουν σαν κύρια συστατικά το φυσικό μεταλλικό νερό και χυμούς από ελληνικά φρούτα.

Γκαζόζα
Αρκετά διακριτική γεύση λεμονιού, τονισμένη γλυκύτητα και ανθρακικό χωρίς μεγάλη ένταση.
Λεμονάδα
Μια καλή εκδοχή λεμονίτας, με μεγαλύτερη διάρκεια της αίσθησης του λεμονιού.
Πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Στη μύτη το άρωμα του πορτοκαλιού είναι έντονο, ενώ η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά.
Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
Καλή αίσθηση φρέσκου πορτοκαλιού. Αν και αρκετά γλυκό στη γεύση βγάζει παράλληλα μια οξύτητα που του δίνει φρεσκάδα.
Βυσσινάδα
Ωραίο άρωμα βύσσινου, καλή οξύτητα και υπόξινη επίγευση.
Cola
Βγάζει μια ευχάριστη αίσθηση cola, έχει τονισμένη γλύκα, αλλά το ανθρακικό της δεν είναι πολύ ζωηρό.

EK XIOY

Η εταιρεία παράγει προϊόντα με βασικό συστατικό τη μαστίχα της Χίου, όπως αναψυκτικά, τσίχλες, αλλά και προϊόντα καρύδας ή μουστοκούλουρα.

Ρόδι – βύσσινο – μαστίχα
Έντονα γλυκιά γεύση που θυμίζει τσιχλόφουσκα, με τη μαστίχα αρκετά εμφανή. Θα αρέσει ιδιαίτερα στους λάτρεις της μαστίχας.
Σόδα μαστίχας με αιθέριο έλαιο λεμονιού
Αίσθηση σόδας με ωραίο άρωμα μαστίχας. Στο στόμα τόσο η μαστίχα όσο και το λεμόνι έχουν διακριτική παρουσία.

ΕΨΑ

Η γνωστή βολιώτικη εταιρεία αναψυκτικών έχει την έδρα της στο χωριό Αγριά, έξω από το Βόλο και τα προϊόντα της έχουν αναγνωρισθεί ποιοτικά εδώ και δεκαετίες.

Pink lemonade
Η λεμονάδα με ροζ γκρέιπφρουτ που μόλις κυκλοφόρησε χαρακτηρίζεται από το ροζ χρώμα της και τα διακριτικά αρώματα γκρέιπφρουτ που συνδυάζονται επιτυχώς με αυτά του λεμονιού. Τονισμένη παρουσία ανθρακικού.
Σανγκουίνι
Έντονο κόκκινο χρώμα που παραπέμπει ευθέως σε σανγκουίνι. Ευχάριστο άρωμα πορτοκαλιού και γεύση ώριμου φρούτου με τονισμένες γλυκές νότες.

ΛΕ ΠΟΓΚΑ

…Όπως λέμε ΛΕμονάδα, ΠΟρτοκαλάδα, ΓΚΑζόζα!
Μια νέα σειρά ελληνικών αναψυκτικών από τη Fortis που έχει αποσπάσει βραβεία στα Superior Taste Awards 2015. Παράγεται στις Σέρρες.

Γκαζόζα
Καλή αίσθηση αναθρακικού και ήπια γεύση λεμονιού, με αρκετή γλύκα.
Πορτοκαλάδα
Καλή αίσθηση φρέσκου πορτοκαλιού, με μια οξύτητα που του δίνει δροσιά. Σχετικά αδύναμες οι φυσαλίδες του.

ΛΟΥΞ

Ιστορική εταιρεία με έδρα το Κεφαλόβρυσο, το εξαιρετικής ποιότητας νερό του οποίου χρησιμοποιεί. Τα προϊόντα που δοκιμάσαμε είναι η νέα γενιά αναψυκτικών light και είναι αποκλειστικά με γλυκαντικά φυτικής προέλευσης. Έχουν λιγότερες θερμίδες (60%), είναι χωρίς ζάχαρη και έχουν έξτρα βιταμίνη C.

Plus n light πορτοκαλάδα
Kαλή γεύση πορτοκαλιού, που δεν θυμίζει ότι πρόκειται για light προϊόν.
Plus n light λεμονάδα
Έντονη γεύση λεμονιού και καλή δόση ανθρακικού.
Plus n light cola
Με τη χαρακτηριστική σπιρτάδα της cola, που ισορροπεί τη γλυκύτητα.

ΧIONATH

Τα αναψυκτικά «Χιονάτη» παράγονται στη Σκύδρα Εδέσσης από την οικογενειακή επιχείρηση «Γεώργιος & Δημήτριος Τάσιος Ο.Ε.». Η εταιρεία προμηθεύεται όλες τις πρώτες ύλες και τους φυσικούς χυμούς της μόνο από έλληνες παραγωγούς και έχει βραβευθεί και με το χρυσό βραβείο ποιότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ρόδι
Εντυπωσιακό φούξια χρώμα. Αρώματα ροδιού αλλά και αίσθηση κερασιού. Ανάλογα γευστικά χαρακτηριστικά και διακριτικό ανθρακικό.