Follow us

Η luxury εκδοχή του ελαιολάδου περιέχει χρυσό

Aπό τις "πολύχρυσες Μυκήνες" του Ομήρου, η limited edition σειρά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου E-LA-WON με φύλλα χρυσού, ενώνει δυο πολύτιμα υλικά σε ένα προϊόν που συνδυάζει την πολυτέλεια, με οφέλη στην υγεία…

Η luxury εκδοχή του ελαιολάδου περιέχει χρυσό

Αρκεί να μετακινήσεις λίγο τη φιάλη, για ν' αρχίσει ένα νωχελικό στροβίλισμα λεπτών φύλλων χρυσού μέσα στο πυκνό, χρυσοπράσινο ελαιόλαδο. Το θέαμα σε μαγνητίζει, καθώς τα χρυσά φυλλαράκια θυμίζουν πεταλούδες που χορεύουν στον ήλιο. Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ότι δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε με το προϊόν, αν δεν επρόκειτο για ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, που παράγεται από άγουρες ελιές, με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής, από τη συλλογή μέχρι την εμφιάλωση.

Μια φιάλη για λίγους

Η luxury εκδοχή του ελαιολάδου περιέχει χρυσό

Γιατί, λοιπόν, χρυσός μέσα στο ελαιόλαδο; Όπως μας λέει ο παραγωγός -και γνωστός φιλόλογος- Γιάννης Καμπούρης, ο βρώσιμος χρυσός δεν προσφέρει μόνο τη φυσική του πολυτέλεια, αλλά έχει και εξαιρετικές αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και πολλές ακόμα ιδιότητες, που προστίθενται στο πλούσιο σε ελαιοκανθάλη εξ. παρθένο ελαιόλαδο για να δημιουργηθεί, έτσι, ένα πολύτιμο σε ιδιότητες και εμφάνιση προϊόν. Η πολύτιμη φιάλη προσφέρεται μέσα σε κομψό, χειροποίητο κουτί από χαρτόπανο. Η περιορισμένη σειρά Luxury απευθύνεται, βέβαια, σε ορισμένο κοινό, η τιμή της είναι ιδιαίτερα υψηλή και δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα (υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας κατόπιν παραγγελίας, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη). Πάντως, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εξάγεται αποκλειστικά σήμερα, σημειώνει μεγάλη επιτυχία...

Ελαιόλαδο όπως 3500 χρόνια πριν

Το πολύτιμο για μας, εν προκειμένω, είναι το ελαιόλαδο -τα υπόλοιπα ας τα χαρούν όσοι μπορούν. Κι εδώ μιλάμε για ένα πολύ καλό προϊόν, που παράγεται με αυστηρές προδιαγραφές. Αγνό ελαιόλαδο όπως γινόταν αιώνες πριν και καλλιέργεια της γης όπως έκαναν οι παππούδες μας: η φιλοσοφία του παραγωγού του E-LA-WON Γιάννη Καμπούρη στοχεύει στη μη επέμβαση, κατά το δυνατόν, στις διαδικασίες της φύσης. Συνεπώς, γίνεται χρήση μόνο παραδοσιακών τρόπων εμπλουτισμού του εδάφους, καλλιέργεια των ελαιοδένδρων με ήπιους τρόπους, καμμία επιβάρυνση του οικοσυστήματος με χημικά, σεβασμός στο περιβάλλον και την αειφορία.
Το αποτέλεσμα είναι να παράγεται ένα ελαιόλαδο (από κορωνέικη ποικιλία) με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, αλλά και με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Η συγκομιδή γινεται χειρωνακτικά, όταν ο καρπός είναι ακόμα πράσινος και τα πολύτιμα συστατικά της ελιάς στην καλύτερη στιγμή τους. Η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια μέρα της συγκομιδής, με ψυχρή έκθλιψη, με "χρονικό εύρος μάλαξης της ελαιοζύμης" 30 λεπτά, και το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει ένα ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα, πλούσιο σε πολυφαινόλες και με εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Στη γευσιγνωσία μας (στο εξ. παρθένο ελαιόλαδο) είχαμε διακρίνει αρώματα φρέσκου ελαιοκάρπου με νότες αμυγδάλου και γρασιδιού και ένα στόμα με πάχος, ελαφριά, νόστιμη πικράδα και εξαιρετική ισορροπία. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί στη συσκευασία. Στην καλοσχεδιασμένη γυάλινη φιάλη (με προσθήκη αζώτου στο κενό τμήμα της φιάλης, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο), σε κομψές συσκευασίες από λευκοσίδηρο των 500ml 250ml που είναι στολίδι για το τραπέζι και στη νέα συσκευασία E-LA-WON traditional του 1lt και των 5lt από λευκοσίδηρο, που προστατεύει το περιεχόμενο.

Διακρίσεις για τα πολύτιμα συστατικά

Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του εξ. παρθένου ελαιολάδου E-LA-WON, θα αναφέρουμε τις τελευταίες, στο συνέδριο της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ελαιοκανθάλης (OIS Oleocanthal International Society), που έγινε στις αρχές Ιουνίου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία. Το συνέδριο ασχολείται με τις ιδιότητες του ελαιολάδου σε σχέση με την υγεία και εκεί αναδεικνύονται τα ελαιόλαδα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγειοπροστατευτικά συστατικά. Το E-LA-WON πήρε για την ποιότητά του το Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Oil καθώς και το Silver Diploma for Best EVOO Producer Company Collaborating in Gastronomy Developments.

Περισσότερα για την ιστορία, τις βραβεύσεις και τα γευστικά χαρακτηριστικά του εξ. παρθένου ελαιόλαδου E-LA-WON διαβάστε εδώ.


Στην Αθήνα, το ελαιόλαδο διατίθεται μεταξύ άλλων και από τα καταστήματα: Nora's deli, Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι, Box Gourmet Κύπρου 76 Βύρωνας, Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 τηλ. 210 3234612), Αύρα, Ομήρου 38 Ν.Σμύρνη, κάβα ΟΑΚ Ύδρας 2 Χαλάνδρι, Καλλίτροφον (Αγ. Ιωάννου 18-20 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 7001995). Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στο Πόρτο Χέλι, στην Κέρκυρα, στην Κοζάνη, στη Μύκονο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη και στη Χαλκιδική. Στο εξωτερικό πωλείται στα Η.Α.Ε., στο Λονδίνο και στη Στουτγάρδη.

Olivelawon, Κρήτης 1 Παλλήνη, τηλ. 210 6001555 www.olivelawon.com