Το νησί βάσισε μεγάλο μέρος της οικονομίας του στη φιστικιά, για πολλές δεκαετίες. Μεταξύ των παραδοσιακών καλλιεργητών ήταν ο Γιάννης Τζίτζης, που ήδη από το 1952 άρχισε να επεξεργάζεται τα φιστίκια των οικογενειακών κτημάτων, αλλά και πολλών ακόμα παραγωγών, ιδρύωντας την εταιρεία "Αίγινα-ξηροί καρποί". Παραγωγή, καθάρισμα, διαλογή, ψήσιμο και τυποποίηση γίνονταν στις εγκαταστάσεις του, δίπλα στα κτήματα, στην Περιβόλα της Αίγινας. Ήταν η πρώτη επιχείρηση του είδους της που πήρε άδεια λειτουργίας και η πρώτη που τυποποίησε το φιστίκι σε σακουλάκι! Εδώ και 27 χρόνια, ο γιός του Νίκος Τζίτζης έχει αναλάβει την επιχείρηση, εκσυγχρονίζοντας μηχανήματα και παραγωγή και ακολουθώντας, μέχρι σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα. Ήταν από τους πρωτεργάτες που συνέβαλαν ώστε το 1996, το φιστίκι Αιγίνης να χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Η "Αίγινα-ξηροί καρποί" και "The Greek Nut Company", σήμερα παραμένει μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, που παράγει εξαιρετικής ποιότητας φυστίκια Αιγίνης, σε όλες τις εκδοχές: αλατισμένα και μη, ψημένα και άψητα, sea salted sun dried, dry roasted, με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, ψημένο με φυσικό χυμό λεμονιού, ακόμα και τριμμένο (φυστικόψιχα σε πούδρα), για πολλές χρήσεις -το δοκιμάσαμε σε παγωτό και σε κρέμες και δίνει αμέσως τη χαρακτηριστική γεύση του φιστικιού-, βιολογικό φιστίκι Αιγίνης, καθώς και ένα 100% έλαιο φιστικιού. Οι καρποί είναι επιλεγμένοι, το καβούρδισμα προσεγμένο, η ποιότητα εμφανής.
Εκτός, όμως, από τις πολλές ετικέτες φιστικιού Αιγίνης Π.Ο.Π., η εταιρεία εμπορεύεται και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως και μείγματα ξηρών καρπών για πολλές χρήσεις: μείγμα σπόρων, ξηρών καρπών και ξηρών φρούτων για σαλάτες, για το πρωινό, διάφορα αποξηραμένα φρούτα, καθώς και βιολογικούς ξηρούς καρπούς εισαγωγής.
Αίγινα-ξηροί καρποί, Καποδιστρίου 30 Αίγινα.