Follow us

Ραντεβού στην Τεχνόπολη: η μεγάλη γιορτή των ελληνικών προϊόντων

Τι μας περιμένει 10-12/6 στην Τεχνόπολη; Η μεγάλη γιορτή των ελληνικών προϊόντων, για τέταρτη χρονιά πιστή στο ραντεβού της, σ' έναν πανέμορφο χώρο. Δείτε τους νέους εκθέτες και γνωρίστε τα προϊόντα που θα γευτείτε...

Ραντεβού στην Τεχνόπολη: η μεγάλη γιορτή των ελληνικών προϊόντων

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι εμείς, εδώ στο αθηνόραμα και στο αθηνοραμαUmami.gr, δουλεύουμε πολλούς μήνες νωρίτερα για την προετοιμασία του. Δεκάδες προϊόντα μικρών παραγωγών καταφθάνουν όλο αυτό το διάστημα στα γραφεία μας για δοκιμές, προκειμένου να "περάσουν" τα τεστ ποιότητας και γεύσης από τη γευσιγνωστική μας ομάδα, που θα δώσει το διαβατήριο για τη συμμετοχή στο επόμενο φεστιβάλ. Εντοπίζουμε προϊόντα και παραγωγούς, μιλάμε μαζί τους, δοκιμάζουμε, καταγράφουμε, επιλέγουμε…

Το φεστιβάλ με δυο λόγια

Ραντεβού στην Τεχνόπολη: η μεγάλη γιορτή των ελληνικών προϊόντων

Τι μας περιμένει, λοιπόν, στις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη; Ένα τριήμερο, που θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε (δοκιμάζοντας) τα καλύτερα προϊόντα 120 μικρών παραγωγών, κάθε είδους, τα οποία μπορούμε και να αγοράσουμε, αν θέλουμε. Από μέλι, τυριά, βότανα και ελαιόλαδα μέχρι σαλιγκάρια, αρωματικά ξίδια και φυσικούς χυμούς, περνώντας από αλίπαστα, μαρμελάδες, αλλαντικά, γλυκίσματα, ηδύποτα… Δεν θα λείπουν οι μπίρες μικροζυθοποιίας και τα επιλεγμένα κρασιά. Βγαίνοντας από τον χώρο, έχεις ανακαλύψει μια Ελλάδα που δεν γνώριζες!

Παράλληλα, μας περιμένουν γευστικές εκδηλώσεις από καταξιωμένα ονόματα του χώρου. Γευσιγνωσίες προϊόντων, μαγειρικές και άλλα γευστικά events, θα παρουσιαστούν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, ελεύθερα για το κοινό που θέλει να τις παρακολουθήσει.

Το φαγητό στον χώρο του φεστιβάλ είναι πάντα σημαντικό για μας. Γύρω από την καμινάδα της Τεχνόπολης, αυτή τη φορά το θέμα θα είναι "μοναδικό και πρωτότυπο street food", με την επιμέλεια του Δειπνοσοφιστηρίου και του σεφ Jean Louis Capsalas: από κρύες καλοκαιρινές σούπες και κασσιώτικα ντολμαδάκια μέχρι σολομό που θα ψήνεται μπροστά μας αντικρυστά και ρολό γεμιστής πανσέτας. Η έκπληξη θα είναι τα maki rolls, με την επιμέλεια του σεφ Yoshimoto Nagayama!

Διασκέδαση, πέρα από αυτά, έχει προβλεφθεί με το DJ Party by Pepper 96.6 (Παρασκευή 10/6) και το Comedy Show από πέντε γνωστούς κωμικούς, που υπόσχεται πολύ γέλιο (Κυριακή 12/6). Θα υπάρχει κι ένα πρωτότυπο Food Quiz, μια τυφλή γευσιγνωσία που θα δώσει την ευκαιρία στους foodies να κερδίσουν ωραία δώρα...

Οι νέοι εκθέτες και τα προϊόντα τους

Κάθε φορά καλωσορίζουμε τα νέα προϊόντα που ανακαλύψαμε, που έρχονται να προστεθούν σε πολλά που αγαπήσατε. Σας τα παρουσιάζουμε με δυο λόγια, για να τα εντοπίσετε ευκολότερα στα περίπτερα του φεστιβάλ. Για να δείτε όλους τους εκθέτες μπείτε στο www.elladagiortigefseis.gr.

Ελαιόλαδο

Makara, αγουρέλαιο Λέσβου. Premium ελαιόλαδα από τοπικές ποικιλίες της Λέσβου με πρωταγωνιστή το αφιλτράριστο μονοποικιλιακό αγουρέλαιο Makara από Κολοβή (ή Βαλανολιά) που εξάγεται σε περιορισμένη ποσότητα κι ένα εξ. παρθένο ελαιόλαδο από Κολοβή και Αδραμυτιανή.
E-LA-WON, εξ. παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης από Κορωνέικη ελιά, από την περιοχή των Μυκηνών, σε πολύ όμορφες και πρακτικές συσκευασίες, με το αγουρέλαιο Green Fresh να βγαίνει σε αριθμημένες φιάλες. Τελευταία, κυκλοφόρησε το E-LA-WON με βρώσιμα φύλλα χρυσού, που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, σε limited edition.
Philippos, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από αυστηρά επιλεγμένους παραγωγούς, σε πρωτοποριακές εγκαταστάσεις στην Αίγινα, από έναν άνθρωπο που αγαπάει πραγματικά το προϊόν.
Έλαιον Πέλανος Αγήρων, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συλλογής από Τροιζηνία (ποικιλία Κοθρέικη) και Άστρος, αφιλτράριστο και με πολλά βραβεία, που σε μεγάλο ποσοστό εξάγεται.

Μέλι

Αντώνης-Ιωάννης Εμμ. Παπαγιαννάκης, μέλι από θυμάρι και από πεύκο. Μέλι από τα μελίσσια τους στα Περιβολάκια Κισσάμου και όλα τα προϊόντα μελιού βγάζουν, παραδοσιακά, οι Αντώνης και Ιωάννης Παπαγιαννάκης. Η οικογενειακή επιχείρηση παράγει, ακόμα, έξτρα ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κισσάμου από τους ελαιώνες τους και κρασί από τα αμπέλια τους.
Μελισσώνας Φεργάδη, θυμαρίσιο μέλι Σκύρου. Μελισσοκόμοι από το 1930, η οικογένεια Φεργάδη, έχει μελίσσια αποκλειστικά στη Σκύρο, παράγει αμιγώς θυμαρίσιο μέλι και το συσκευάζει στο εργαστήριό της, χωρίς καμμία επεξεργασία.
Θυμαρότοπος, μέλι Κέας. Τέσσερις μελισσοκόμοι αξιοποιούν το εξαιρετικό terroir της Κέας και παράγουν το εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι του νησιού, με περιέκτικότητα σε γυρεόκοκκο θυμαριού 50%-65%, όπως και παστέλι με σουσάμι και γύρη.
Γαϊδαράκος - Εργαστήρι Γεύσεων. Παράγουν αλείμματα με βάση το μέλι αποκλειστικά από τα Δωδεκάνησα, και ξηρούς καρπούς. Πρώτες ύλες μόνο ελληνικές. Άλειμμα με μέλι και αμύγδαλα, με μέλι και φιστίκια, με μέλι και φουντούκια, όλα εξαιρετικής γεύσης και υψηλής θρεπτικής αξίας. Κατά το πλείστον, εξάγονται.

Χυμοί, αναψυκτικά

Ροδάμυ-τα προϊόντα της καρδιάς. Φυσικοί χυμοί από τα περίφημα ρόδια της Ερμιόνης και από μανταρίνια, από τα δέντρα που καλλιεργούνται στο Κτήμα Κολυμπάδη, στην Ερμιόνη. Χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά. Επίσης, σιρόπια από τα φρούτα και σπιτικές μαρμελάδες.
Gia…giamas, χυμοί από φρέσκα φρούτα, ελαφρώς συμπυκνωμένοι, χωρίς συντηρητικά, φτιαγμένοι με οικογενειακή συνταγή: λεμονάδα, ροδακινάδα, καρπουζάδα. Η συσκευασία συνοδεύεται από ένα βαζάκι-δοσομετρητή, που χρησιμεύει και σαν ποτήρι. Στο αναψυκτικό προστίθεται νερό ή σόδα.

Γαλακτοκομικά -τυριά

Φάρμα Μετσόβου- Φρέσκο γάλα γαϊδούρας. Η οικογένεια Μπούγια ξεκίνησε από αγάπη για τα συμπαθή ζώα και κατάφερε να δημιούργησει σήμερα μια φάρμα που θρέφει πάνω από 150 γαϊδουράκια για το πολύτιμο γάλα τους, που πωλείται σε φιάλες φρέσκο σε πολλά καταστήματα.
Φάρμα Τσιχουρίδη- γάλα γαϊδούρας Κοζάνης. Ευαισθητοποιημένοι στις πολύτιμες ιδιότητες του γάλακτος αυτού, δημιούργησαν μια μονάδα που παράγει γάλα γαϊδούρας κατεψυγμένο στους -18ο, για να διατηρείται περισσότερο, αλλά και φρέσκο, εμφιαλωμένο αυθημερόν.
Νίκος Ασούτης, τυροκομικά Άνδρου "Κρεβασάρα". Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια σ' ένα χωριό του Κορθίου, τυροκομώντας τα παραδοσιακά τυριά του νησιού, για να γίνει πασίγνωστος σε σεφ και γευσιγνώστες για τη μοναδική του παλαιωμένη γραβιέρα. Πετρωτή, αρμεξιά, βολάκι, λαδοτύρι, κρασοτύρι, κοπανιστή και φρέσκο βούτυρο είναι τα κυριότερα τυριά του, αλλά πάντα καινοτομεί και με επιτυχημένες παραλλαγές.
Αφοί Παπαγιαννάκη - τυροκομικά, Περβολάκια Κισσάμου. Παραδοσιακή τυροκόμηση και γάλα από μικρές κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής Κισσάμου και Ομαλού, καταλήγουν σε εξαιρετικά τυριά, όπως η φημισμένη γραβιέρα ωρίμανσης. Ακόμα, κεφαλογραβιέρα, κατσικίσιο, γαλομυζήθρα Χανίων, ανθότυρος και στακοβούτυρο.

Αλλαντικά

Εκλεκτά αλλαντικά Παντέρη. Η οικογένεια, με μακρά παράδοση στα ανατολίτικα αλλαντικά, έχει εδώ και χρόνια εξελιχθεί σε μεγάλη μονάδα, με δεκάδες εκλεκτών προϊόντων και τώρα λανσάρει την πρωτοποριακή σειρά "Η Ελλάδα σ' ένα βάζο" με παραδοσιακά λουκάνικα διατηρημένα σε βάζο, μέσα σε ελαιόλαδο.
Kudros αλλαντικά από μαύρο χοίρο. Στην προστατευόμενη από τη Natura περιοχή Κούντρος, στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, ο Κώστας Κυροχρίστος μεγαλώνει μαύρους χοίρους με ελεύθερες συνθήκες διαβίωσης (ήδη σε μεταβατικό στάδιο βιολογικής πιστοποίησης). Για πρώτη φορά παράγει αλλαντικά, όπως λουκάνικα, μπέικον φυσικής ωρίμανσης, λούτζα και ψητό χοιρομέρι, που θα δοκιμάσουμε σε πρεμιέρα στο φεστιβάλ.

Ξηροί καρποί

Η Αίγινα, φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. & ξηροί καρποί. Με ιστορία από το 1952 και ιδιόκτητους φυστικεώνες, η βιοτεχνία ξηρών καρπών του Νικόλαου Τζίτζη παράγει μια μεγάλη σειρά από φιστίκι και φιστικόψιχα Αιγίνης Π.Ο.Π. σε διάφορους τύπους, καθώς και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων με ξηρούς καρπούς.

Ζαχαροπλαστική

Τα Γεράνεια, παραδοσιακά προϊόντα. Λουκούμι και υποβρύχιο είναι τα προϊόντα του εργαστηρίου του Λουτρακίου, που λειτουργεί από το 1958 -και σίγουρα τα κάνει καλά. Με φυσικά υλικά και σε πολλές γεύσεις. Τα λόγια είναι περιττά.
Οικογένεια Βάρσου (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Παλλήνη, Αρτέμιδα). Ξεκινώντας από το 1945 από ένα γαλατάδικο, προσφέρουν τώρα την πιο σύγχρονη ζαχαροπλαστική διατηρώντας σε πολλά τις παραδοσιακές τους συνταγές.
Soocre, χειροποίητες καραμέλες. Χειροποίητες καραμέλες με παλιά παραδοσιακή συνταγή, με φυτικά χρώματα σε 84 φυσικές γεύσεις, σε ατελείωτα σχήματα, με ή χωρίς ζάχαρη και σε διάφορες ακόμα εκδοχές. Κατάλληλες για κάθε περίσταση. Καταστήματα σε Αθήνα, Νάξο και σε πολλά franchise στο εξωτερικό.
Lukumades. To όνομα τα λέει όλα. Το κεντρικό θέμα της αγαπημένης γωνιάς της Αιόλου είναι οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, φτιαγμένοι με άψογο τρόπο τη στιγμή της παραγγελίας, σερβιρισμένοι με ό,τι θελήσουμε, ακόμα και γεμισμένοι με κρέμες σε διάφορες γεύσεις ή παγωτό. Θα είναι κοντά μας στο φεστιβάλ.

Βιολογικά προϊόντα

Biosamos, βιολογικά προϊόντα Σάμου. Βιοδυναμική καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και μεταποίηση σε μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, τουρσιά, σάλτσες, αρωματικά βότανα και πολλά ακόμα, από την Ειρήνη Τζόγια και τον Σπύρο Λεκιώτη.
Κτήμα Γκολέμη "Η Γη των Σπαρτιατών". Εσπεριδοειδή και ελαιόδενδρα κυρίως, αλλά και πολλά φρούτα και οπωροκηπευτικά καλλιεργούν βιολογικά οι αδελφοί Γκολέμη στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας. Εξ. παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκοι χυμοί, αλείμματα φρούτων τα προϊόντα που μεταποιούν, ενώ πωλούν και φρέσκα οπωροκηπευτικά σε λαϊκές αγορές.
Aloe Vera Naxos. H πρωτοπόρα αυτή επιχείρηση επεξεργάζεται την αλόη και εξάγει υψηλής ποιότητας φιλτραρισμένη βιολογική αλόη που διαθέτει σε εταιρείες για καλλυντικά, αλλά παράγει και μια μοναδική στο είδος της κρέμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλόη, για πολλές χρήσεις.
«Παν Αγαθόν» - Όλα τα καλά της φύσης. Κατάστημα στο Χαλάνδρι με φυσικά και βιολογικά προϊόντα από όλο τον κόσμο, όλα επιλεγμένα για την υψηλή διατροφική τους αξία, με προτεραιότητα τα εξαιρετικά προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών. Και ειδικά προϊόντα, όπως είδη παιδικής διατροφής, προϊόντα ατομικής φροντίδας και ακόμα, προϊόντα χωρίς γλουτένη, φυσικά συμπληρώματα διατροφής, superfoods, προϊόντα fairtrade, καθώς και κρασιά βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, παραδοσιακή τσικουδιά και εξαιρετικά σπιτικά λικέρ. Κάθε Τρίτη οργανώνει βιολογική αγορά με προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς, ενώ φιλοξενεί και εκδηλώσεις με θέματα διατροφής και υγείας.

Μαρμελάδες

Mr & Mrs Greek, μαρμελάδες. Διαλεγμένα φρούτα από τις καλύτερες τοπικές ποικιλίες ακολουθούν μια παραδοσιακή διαδικασία μεταποίησης και γίνονται εξαιρετικές μαρμελάδες με μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτο και χωρίς συντηρητικά. Ωραία υφή και γεύση φρέσκου φρούτου. Το εργαστήριο, στα Γιαννιτσά.
Tegos Farm - Super Foods. Η οικογένεια Τεγόπουλου καλλιεργεί superfoods στη Θεσσαλία από το 2010 και τις μεταποιεί σε χειροποίητες μαρμελάδες από το 2013. Goji Berry, ιπποφαές, ρόδια συνδυάζονται στο βαζάκι με πορτοκάλι, φράουλα, δαμάσκηνο, σταφίδες, για να δώσουν υπέροχες μαρμελάδες υψηλής διατροφικής αξίας.
"Αγρομέλισσα", Συνεταιρισμός Γυναικών Κορθίου Άνδρου. Δημιούργημα της δυναμικής Χρύσας Παπαϊωάννου, ο συνεταιρισμός λειτουργεί εδώ κα 16 χρόνια και προσφέρει σπιτικές μαρμελάδες και τα φημισμένα ανδριώτικα γλυκά του κουταλιού, όλα από τα φρούτα του νησιού, αλλά και κάππαρη, διάφορα σπιτικά λικέρ, σουμάδα, καθώς και παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως ο δυσεύρετος "φιδές", χυλοπίτες και τραχανάδες.

Καφές

Coffeedence Specialty House. Διεθνής γευσιγνώστης καφέ, ο Ευστάθιος Παναγουλάκος, προμηθεύεται ανεπεξέργαστο καφέ από μικρές φάρμες πολλών χωρών -27 καφέδες single origin-, δημιουργεί μοναδικά χαρμάνια και τα τυποποιεί στα εργαστήρια της εταιρείας του. Από ελληνικό μέχρι εσπρέσο ή κρύας εκχύλισης.

Aλάτι

Aegean Naturals - Κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου. Αντλείται νερό από το βάθος της θάλασσας και από εκεί εξάγεται το αλάτι, με αφύγρανση ή ξήρανση, με τον ήλιο και τον αέρα. Πιο φυσικό δεν γίνεται! Η μέθοδος καλύπτεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Aρτοποιήματα

Gea Bakery Gluten Free. Ψωμιά, φρυγανιές, κέικ, μάφφινς, μπισκότα, όλα εγγυημένα ελεύθερα γλουτένης, με την καλύτερη γεύση που θα μπορούσαν να έχουν. Η επιχείρηση είναι ολοκάινουργια, δεν έχει κλείσει χρόνο, αλλά μετράει επιτυχίες.

Μπαχαρικά και βότανα

Από την Πόλιν - Acanthus, μπαχαρικά, βότανα, τσάι. Ο Παναγιώτης Τσακριλής έχει συγκεντρώσει στο μαγαζί του, στο Νέο Ψυχικό, από τα πιο απλά ως τα πιο σύνθετα μπαχαρικά, μείγματα που νοστιμίζουν στο φαγητό, βότανα, τσάγια και αιθέρια έλαια και είναι πάντα πρόθυμος να δώσει συμβουλές για τη χρήση τους.
Blue-Cycladic Herbs, Σύρος. Η Βασιλική Σασσάλου ανακάλυψε τη φοβερή γεύση των άγριων βοτάνων των Κυκλλαδων και από το 2013 συλλέγει, αλλά και καλλιεργεί και τυποποιεί άγριο θυμάρι, φασκόμηλο, μάραθο, ελίχρυσο, αλαδανιά, βάλσαμο, ρίγανη, λεβάντα και πολλά ακόμα. Με ντόπιο ελαιόλαδο δημιουργεί φυτικά έλαια και άλλα προϊόντα, όπως το σπαθόλαδο και το βαλσαμόλαδο ή αιθέρια έλαια βοτάνων.

Αβγά

Κρόκος - Κέντρο αβγού. Αβγά κάθε είδους και από κάθε -σχεδόν- πτερωτό! Βιολογικά, με ω-3 λιπαρά οξέα, ελευθέρας βοσκής. Από κότες, χήνες, ορτύκια, πάπιες, φραγκόκοτες, στρουθοκάμηλο. Νωπό παστεριωμένο αβγό ολόκληρο ή μόνο κρόκο ή ασπράδι. Ακόμα και ρόφημα από ασπράδι αβγού με γεύση φράουλα! Θα τα γνωρίσουμε όλα στο φεστιβάλ.

Ζυμαρικά

Τα Μωραΐτικα - Διαμάντω Σταυροπούλου. Παραδοσιακά ζυμαρικά με έμφαση στην ποιότητα, που στηρίζονται σε πολλές δικές τους πρώτες ύλες, παρασκευάζει η οικογενειακή επιχείρηση Μωραΐτικα, στο Ναύπλιο. Παράδειγμα, η "Χυλοπίτα Ξεχωριστή", που τη φτιάχνουν με δικά τους χωριάτικα αβγά και κατσικίσιο γάλα, μόνο όταν διαθέτουν. Άλλο ιδιαίτερο ζυμαρικό είναι οι φρέσκες χειροποίητες γιόγκες, που διατηρούνται στο ψυγείο και τα βιολογικά ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης.
Το Ντουλάπι της Γιαγιάς, παραδοσιακά προϊόντα Τήνου. Ζυμαρικά από 100% σιμιγδάλι, γάλα τηνιακό και αβγά, σε πολλές γεύσεις. Αλλά δεν είναι τα μόνα προϊόντα της οικοτεχνίας Δελατόλα. Διάσημα είναι τα βαζάκια της με μεζέδες τοπικών προϊόντων, όπως αγκιναράκια στο λάδι, πάστα αγκινάρας, λιαστές ντομάτες και πολλά ακόμα, που σερβίρονται μια χαρά πάνω στα υπέροχα παξιμάδια της.

Κρασί

Το Κτήμα Μουσών, στο χωριό Άσκρη Θηβών, είναι πλέον στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας και το σύνολο των αμπελιών τους είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Ναυαρχίδα του οινοποιείου ο ερυθρός παλαιωμένος οίνος «Λισγάρι», πολύ περιορισμένης παραγωγής. Εκτός από βιολογικούς οίνους λευκούς, ερυθρούς και ροζέ, παράγουν και τσίπουρο με γλυκάνισο, χωρίς γλυκάνισο και βιολογικό τσίπουρο.
Η Οινοποιία Γαβαλά ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή σαντορινιού κρασιού. Στην πρότυπη μονάδα αμπελοοινικής εκμετάλλευσης στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης χρησιμοποιούνται τόσο κλασικές γηγενείς ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αϊδάνι, όσο και σπάνιες τοπικές όπως το Κατσανό, η Γαϊδουριά, το Μαυροτράγανο και το Βουδόματο.
Στο επισκέψιμο Οινοποιείο Μάναλη στη Σίκινο με τον βιολογικό αμπελώνα 30 στρεμμάτων καλλιεργούνται οι κυκλαδίτικες ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι, Μονεμβασιά και Μαντηλαριά, από τις οποίες οινοποιούνται το λευκό ξηρό «Εν Λευκώ», το ερυθρό «Εν Θερμώ» και το λιαστό κρασί «Λιοσάτο».
Το Πατητήρι, η επιχείρηση της οικογένειας Παπαγιάννη στα Μεσόγεια, έχει μακρά ιστορία, από το 1902. Στο σύγχρονο οινοποιείο της παράγονται κρασιά εμφιαλωμένα αλλά και σε ασκό, των ποικιλιών λευκό σαββατιανό, κόκκινο αγιωργίτικο, ρετσίνα. Από το 2000 ασχολούνται και με τουρσιά και προϊόντα deli άλλων παραγωγών.
Στο Cinque Wine & Deli Bar που μας ήρθε πέρσι από τη Λαμία στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αρκετές διαφορετικές ετικέτες κρασιών, που έχουν επιλεγεί μία-μία. Μεταξύ αυτών, ειδικές ποικιλίες όπως η toriga nacional και το nebbiolo, αλλά και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες όπως το κρασάτο και το σταυρωτό.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ στο www.elladagiortigefseis.gr