Follow us

Μυρωδικά, βότανα και μπαχάρια "Από την Πόλιν"

Το μυστικό είναι μέσα από τη μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις το κατάλληλο μπαχαρικό γι' αυτό που θέλεις. Σε αυτή τη περίπτωση, ιδανικός σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Τσακριλής…

Μυρωδικά, βότανα και μπαχάρια "Από την Πόλιν"

Τα μπαχαρικά, με το άγγιγμα τους μεταμορφώνουν ένα φαγητό, του δίνουν ένταση, χαρακτήρα και μια έξτρα νοστιμιά, που αμέσως φλερτάρει με τον ουρανίσκο. Το μυστικό είναι, μέσα από τη μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις το κατάλληλο μπαχαρικό που κάνει το καλύτερο ζευγάρι με τα υλικά του πιάτου. Σε αυτή τη περίπτωση, ιδανικός σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Τσακριλής, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια το κατάστημα μπαχαρικών Από την Πόλιν. Στα ράφια, είναι εντυπωσιακή η συλλογή από μεμονωμένα μπαχαρικά και φανερώνει και την αγάπη του γι' αυτά.
Ρίχνοντας μια ματιά, θα εντοπίσετε όλα τα σαγηνευτικά αρώματα της ανατολής: την καλή κανέλα, τον κρόκο, τον κουρκουμά, τα πιπέρια, το καρδάμωμο, το σουμάκ και πάρα πολλά ακόμα. Το ενδιαφέρον, είναι ότι προστίθεται μια μεγάλη και πολύ ιντριγκαδόρικη γκάμα από μείξεις μπαχαρικών. Πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα ευρηματικές, όπως για παράδειγμα, η πάπρικα με καρύδα και ο ανθός αλατιού με βανίλια.

Μυρωδικά, βότανα και μπαχάρια "Από την Πόλιν"

Μια άλλη σημαντική ενότητα στα ράφια του «Από την Πόλιν», είναι τα αφυδατωμένα μείγματα, που δεν έχουν καθόλου συντηρητικά, αλλά είναι φουλ σε αρώματα και γεύση και αμέσως απογειώνουν μια συνταγή. Τέτοιες περιπτώσεις είναι αφυδατωμένο ροκφόρ, παρμεζάνα, ή ακόμα και αφυδατωμένοι ζωμοί όπως μανιταριού, λαχανικών, μοσχαριού, κοτόπουλου και ψαριού. Όλες αυτές οι προτάσεις διευκολύνουν τη μαγειρική, δίνουν ιδέες και εμπλουτίζουν εύκολα και γρήγορα ένα πιάτο. Εμείς, τσεκάραμε τον ζωμό μανιταριού με φρέσκα ζυμαρικά και το αφυδατωμένο ροκφόρ σε ζυμαρικά ογκρατέν. Και στις δυο δοκιμές το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
Επιστρέφοντας στο μαγαζί, υπάρχουν πολλά ακόμα προϊόντα, που μπορούν να αποτελέσουν θησαυρό στο ντουλάπι μας. Ένα από αυτά είναι τα καπνιστά μπαχαρικά, ιδανικά για μαρινάδες. Στα συν είναι επίσης οι επιλογές σε βότανα, αφεψήματα βοτάνων και αιθέρια έλαια.

Από την Πόλιν, 25 Μαρτίου 9, Ψυχικό, 21 1012 2453