Follow us

Χωριάτικα λουκάνικα στο βάζο

Η σειρά "Η Ελλάδα σ' ένα βάζο" των γνωστών αλλαντικών Παντέρη, έκλεισε παραδοσιακά λουκάνικα σε βαζάκι, μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που μυρίζουν ελληνική φύση...

Χωριάτικα λουκάνικα στο βάζο

Μας άρεσε πολύ η ιδέα, αλλά μας άρεσε και το προϊόν. Λουκάνικα σε τέσσερις παραδοσιακές γεύσεις, που διατηρούνται σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέσα σε βάζο, εκτός ψυγείου και χωρίς κίνδυνο να χαλάσουν ή να χάσουν τη γεύση τους. Η ολοκαίνουργια σειρά "Η Ελλάδα σ' ένα βάζο" περιλαμβάνει χοιρινά λουκάνικα Μυκόνου, Σαντορίνης, Τζουμαγιάς και Πικάντικα, ενώ σύντομα θα συμπληρωθεί και με άλλες εκδοχές. Τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε λίγα λεπτά, για να αναδείξουν τη γεύση τους και τα τρώμε σκέτα ή όπως αλλιώς θέλουμε. Τα Λουκάνικα Μυκόνου έχουν συγκρατημένο λίπος, ήπια γεύση και αρώματα θυμαριού, τα Λουκάνικα Σαντορίνης ξεχωρίζουν για τη λιαστή ντομάτα που περιέχουν και τους πηγαίνει πολύ, τα Λουκάνικα Τζουμαγιάς μυρίζουν φρέσκο δεντρολίβανο, τα Πικάντικα είναι νόστιμα χωριάτικα λουκάνικα με ολόκληρη καυτερή πιπεριά στο ελαιόλαδο, που τους δίνει μια ήπια κάψα.

Χωριάτικα λουκάνικα στο βάζο

Τα αλλαντικά Παντέρη ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο που γνώριζε βαθιά την τέχνη της αλλαντοποιίας: ο Παναγιώτης Παντέρης, από την Ίμβρο, μυήθηκε στον κόσμο των αυθεντικών ανατολίτικων αλλαντικών σε ονομαστά εργοστάσια της Κωνσταντινούπολης, πριν έρθει στην Αθήνα να ανοίξει τη μικρή, αλλά σύγχρονη για τα δεδομένα της εποχής του βιοτεχνία, πριν 45 χρόνια, το 1970. Πρώτα προϊόντα του, το πολίτικο σουτζούκι και ο παστουρμάς, για τα οποία τον θυμούνται οι παλαιότεροι και που εξακολουθούν να είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής. Τα παιδιά του, ο Γιώργος και ο Κώστας Παντέρης, μεγάλωσαν κυριολεκτικά μέσα στις γεύσεις και τα μυστικά της παρασκευής των αλλαντικών.

Αγαπούν το αντικείμενο, κρατούν σήμερα με πραγματικό ενδιαφέρον τα ηνία της αλλαντοποιίας και έδωσαν νέα ώθηση στην επιχείρηση με πολλές σειρές προϊόντων και προδιαγραφές τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα, είναι η πρώτη ελληνική βιομηχανία που, εκτός από τα γνωστά συστήματα διασφάλισης ποιότητας, πήρε την πιστοποίηση Halal, για τρόφιμα που απευθύνονται στη μουσουλμανική κοινότητα.
Από τα πιο αγαπητά προϊόντα τους είναι το μοσχαρίσιο προσούτο, ο παστουρμάς και το δυνατό σουτζούκι, τα καπνιστά κρεατικά, η γαλοπούλα, τα χωριάτικα λουκάνικα "του Κώστα", τα βραβευμένα λουκάνικα Καρδίτσας. Η σειρά "Η Ελλάδα σ' ένα βάζο" αποτελεί, όπως μας είπαν, παγκόσμια καινοτομία.

Αφοι Παντέρη, Λ.Τατοΐου 32 Αχαρνές τηλ. 210 8071017