Follow us

Ροδάμυ: Tα γλυκά ρόδια της Ερμιόνης

Υπάρχει μια ποικιλία ροδιάς με έντονη φυσική γλυκύτητα και μαλακούς, αφράτους σπόρους, η ροδιά της Ερμιόνης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια την εύρισκες μόνον εκεί. Ο χυμός της διαφέρει…

Ροδάμυ: Tα γλυκά ρόδια της Ερμιόνης

Η οικογένεια Κολυμπάδη καλλιεργούσε τη ροδιά στον κάμπο της Ερμιόνης συστηματικά, από το 1955. Το κτήμα σιγά σιγά φιλοξένησε και εσπεριδοειδή, που αποκτούν έντονα αρώματα από το ξηροθερμικό κλίμα της περιοχής. Τα ρόδια και τα εσπεριδοειδή Κολυμπάδη είναι γνωστά από το 2004 με τ' όνομά τους, σε όσους ασχολούνται με τα νωπά φρούτα.

Ροδάμυ: Tα γλυκά ρόδια της Ερμιόνης

Το Ροδάμυ γεννήθηκε το 2014 από τη δεύτερη γενιά καλλιεργητών της οικογένειας Κολυμπάδη, κάτω από καλές συνθήκες: εξαιρετική πρώτη ύλη και καλό όνομα: ρόδια, πορτοκάλια, κλημεντίνες και λίγα φρούτα ακόμα, όταν έρθει η εποχή τους και η κατάλληλη στιγμή συγκομιδής, οδεύουν από το κτήμα στο ιδιόκτητο συσκευαστήριο, για να γίνουν φυσικοί χυμοί, μαρμελάδες και σιρόπια. Χωρίς κανένα συντηρητικό, με την αγνή, φυσική γεύση του φρούτου.

Τα προϊόντα

Χυμοί: Φυσικός χυμός από 100% ρόδια Ερμιόνης ως γνωστόν, φυσικό αντιοξειδωτικό. Φυσικός χυμός από 100% μανταρίνια κλημεντίνες, πλούσιος σε βιταμίνες Α και C και φυτικές ίνες.
Μαρμελάδες: Mε μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτο, που περιέχουν μόνο ζάχαρη και χυμό λεμονιού: Βερίκοκο, μανταρίνι, πορτοκάλι, φράουλα.
Σιρόπια: ρόδι και μανταρίνι, και τα δυο με ωραία, φυσική γεύση και κατάλληλα για πολλές χρήσεις, σε γλυκά, παγωτά αλλά και για προσθήκη σε dressing σαλάτας. Αραιωμένα, γίνονται αναψυκτικό όπως το προτιμάτε, ενώ προστίθενται σε κοκτέιλ και ροφήματα ή και στα δημητριακά του πρωινού.

Τα προϊόντα Ροδάμυ τα βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα (ενημερωθείτε για την περιοχή που σας ενδιαφέρει τηλεφωνόντας στον παραγωγό). Μεταξύ τους, στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος, στον Μανδραγόρα (Δ. Γούναρη 14, Πειραιάς), στον Αργολικό (Αγίας Σοφίας 76 Ν.Σμύρνη), Στο Βάθος Κήπος (Κεραμεικού 99, Κεραμεικός, κέντρο).


Ροδάμυ, Ερμιόνη Ερμιονίδας, τηλ. 27540 29584