Follow us

Nuts n' nuts: το ελληνικό φυστίκι όπως του αξίζει

"Όλα ξεκίνησαν με το σαγηνευτικό άρωμα του φρεσκοψημένου φιστικιού στο φούρνο, τις γιορτινές μέρες, τον ξερό ήχο από το σπάσιμο των καρπών, το δέντρο της φιστικιάς και τα έντονα χρώματα της ψίχας…".

Nuts n' nuts: το ελληνικό φυστίκι όπως του αξίζει

Σε μια φράση αποκαλύπτονται πολλά: η γνώση και η αγάπη για το προϊόν, το μεράκι, η ευαισθητοποίηση που οδηγεί σε ένα πολύ καλό προϊόν. Οι αδελφές Μυρτώ και Σεμέλη Παυλίνη δημιούργησαν το 2014 τη φίρμα Nuts n' Nuts, που ασχολείται με το εμπόριο ελληνικών κελυφωτών φυστικιών δικής τους παραγωγής, από τα κτήματά τους, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Πίσω τους, μια οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια της φυστικιάς, που μετράει 60 χρόνια. Η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε ήδη με την πρώτη συμμετοχή, από τα έγκυρα Great Taste Awards 2015. "Προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τους ελληνικούς ξηρούς καρπούς αισθητικά και ποιοτικά, δημιουργώντας και μία συσκευασία που ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προωθώντας την ελληνική γαστρονομία".Σπούδασαν στο Λονδίνο, γύρισαν στην Ελλάδα με το όραμα να προάγουν σε premium το προϊόν που αγάπησαν από μικρές. Άλλωστε, το ελληνικό κελυφωτό φυστίκι είναι από τη φύση του ένας από τους νοστιμότερους ξηρούς καρπούς.

Φροντίδα από το χωράφι στο ράφι

Nuts n' nuts: το ελληνικό φυστίκι όπως του αξίζει

Η φροντίδα αρχίζει από τις συνθήκες καλλιέργειας και συγκομιδής. Η διαλογή των καρπών γίνεται με το χέρι, με κριτήρια την ποιότητα και την άψογη εμφάνιση. Επιλέγονται μόνο τα καλύτερα, με ανοιχτόχρωμο κέλυφος, ζωντανό πράσινο στην ψίχα και γλυκιά γεύση, γιατί στοχεύουν σε ένα premium προϊόν. Συσκευάζονται σε τρία είδη: φυστίκι ωμό, φιστίκι ψημένο και αλατισμένο και φιστίκι ψημένο σε φυσικό χυμό λεμονιού και αλατισμένο με αλάτι Ιμαλαΐων. Το τελευταίο προστέθηκε πρόσφατα, γιατί το συγκεκριμένο αλάτι δίνει μια διαφορετική γευστική νότα στο προϊόν. Στα σχέδια υπάρχει σύντομα και τέταρτο προϊόν, και βέβαια, έπεται συνέχεια.
Οι συσκευασίες είναι όχι μόνο κομψές αλλά και σχεδιασμένες έτσι, ώστε να φαίνεται το περιεχόμενο από ένα στρογγυλό "παράθυρο". Στα συν τους, ότι μπορεί κανείς να βρει επάνω λίγα λόγια για την ιστορία του φιστικιού και προτεινόμενες χρήσεις. Το φιστίκι εδώ αντιμετωπίζεται, σωστά, και ως super food με εναλλακτικούς τρόπους ένταξης στη διατροφή μας. Η ποιότητα και το γευστικό ενδιαφέρον προβάλλονται σωστά με τη συσκευασία, ώστε να κάνουν ένα προϊόν ανταγωνιστικό στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Πρεσβευτής της ελληνικής ποιότητας στο εξωτερικό

"Στόχος μας είναι να μπορεί κανείς τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές χώρες του εξωτερικού και μέσω e-shop. Διαρκώς ψάχνουμε και συζητάμε νέες συνεργασίες για να μεγαλώσουμε το δίκτυό μας και αναζητάμε νέες ιδέες για να εξελίξουμε την επιχείρησή μας. Ταξιδεύουμε πολύ, πηγαίνοντας σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Ήδη κάνουμε εξαγωγές σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Λιθουανία, Αμερική, Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία και έχουμε μια ικανοποιητική παρουσία και στην ελληνική αγορά. Τα Nuts n' Nuts μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ πολλών κατα στημάτων και στα εξής: Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής Σοφοκλέους 1 Κέντρο, Cellier, Κριεζώτου 1δ Σύνταγμα, Αφοι Βσιλόπουλοι delicatessen Παπαρρηγοπούλου 3, Πλ. Κλαυθμώνος, Ελληνικά Καλούδια Χατζηχρήστου 8 Ακρόπολη, Oak κάβα Λεωφ. Κηφισίας 282 Μαρούσι, Κήπος Αγγέλων Χίου 18, Χαλάνδρι, Box Gourmet Κυδωνιών 36 Βύρωνας, Sparosa Μαυρομιχάλη 53 Κέντρο. Επίσης, από την www.yolenis.com και από την www.amazon.co.uk.

Nuts n' Nuts pistachio premium, M.&Σ. Παυλίνη, Βουρνόβα 6 Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 3254243 www.nutsnnuts.com