Follow us

Philippos: τρία ελαιόλαδα-υπόδειγμα

Θα διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για τρία ε.π. ελαιόλαδα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Από εκείνα τα προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο το premium ελληνικό προϊόν…

Philippos: τρία ελαιόλαδα-υπόδειγμα

Η Philippos είναι μια εταιρεία που λειτουργεί σε συνεργασία με ελαιοπαραγωγούς: συλλέγει ελαιόλαδα από τις καλύτερες σοδειές αυστηρά επιλεγμένων ελαιώνων της Πελοποννήσου και της Κρήτης, κορωνέικης ποικιλίας. Επιβλέπει τη σωστή διαχείρισή τους μέχρι να βγει το ελαιόλαδο από τα τοπικά ελαιοτριβεία. Στις εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογία εγκαταστάσεις της στην Αίγινα (μια πρότυπη μονάδα εξαιρετικής αισθητικής) γίνεται η αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και η αυτοματοποιημένη εμφιάλωση. Μεσολαβούν συχνές οργανοληπτικές κα χημικές αναλύσεις, για να διασφαλιστεί η απόλυτη ποιότητα, μέχρι να μπει το ελαιόλαδο στις κομψές φιάλες. Ο δημιουργός και ψυχή της εταιρείας Φιλίπ Πολί γνωρίζει και αγαπά βαθειά το αντικείμενο. Bρίσκεται συνέχεια πάνω από το προϊόν και λειτουργεί με υποδειγματική επαγγελματική ευσυνειδησία.

Τα ελαιόλαδα

Philippos: τρία ελαιόλαδα-υπόδειγμα

Παράγονται τρία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σε περιορισμένες ποσότητες. Το Classic τους, με δυνατή γεύση, το Delicate, με λεπτή ισορροπημένη γεύση, που πρoκύπτει κάθε φορά από μελετημένο blend και το Bio από την Κρήτη. Όλα είναι συσκευασμένα σε κομψές φιάλες των 500 ml μέσα σε κουτί, που συγχρόνως είναι λειτουργικές και ξαναγεμίζονται, συνοδεύονται δε από ένα δεύτερο πρακτικό πώμα ροής. Συσκευάζονται και σε μεταλλική συσκευασία των τριών λίτρων αλλά και σε τρίλιτρο ασκό, που προφυλάσσει το προϊόν από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Τα στοιχεία από τη γευσιγνωσία μας:

  • Philippos Classic. Έντονα αρώματα φρέσκου αμύγδαλου και γρασιδιού με νότες εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι έντονα φρουτώδες, με αίσθηση φρεσκοκομμένης ελιάς, παχύ αλλά χωρίς έντονη λιπαρότητα και με ωραίες πικρές νότες στην επίγευση (3,6/4)
  • Philippos Delicate. Aρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού, ξηρών καρπών και νότες εσπεριδοειδών. Στο στόμα πλούσιο, σχετικά απαλό, με κομψότητα και ισορροπία. Επίγευση με ελαφρά πικρές νότες και μεγάλη διάρκεια (4/4)
  • Philippos Bio. Σύνθετη μύτη ξηρών καρπών και φύλλου ελιάς. Στόμα με πάχος και τονισμένη λιπαρότητα που δεν ενοχλεί, σύνθετα φρουτώδη αρώματα και ωραία επίγευση, με ελαφρειά οξύτητα. Πολύ καλό. (4/4)

Ο άνθρωπος πίσω από από το προϊόν

Το όνομα Φιλίπ Πολί σε ωθεί να ψάξεις την ιστορία. Και πράγματι, έχει ενδιαφέρον. Μεγαλωμένος στην Ελβετία και γόνος ιστορικής ελληνικής βιομηχανίας (μητέρα γένους Παπαστράτου) γνώριζε πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα στον αγροτικό τομέα, έχοντας εργασθεί επί χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση, μια Η ενασχόληση με το ελαιόλαδο ήρθε από προσωπική αγάπη και μεράκι για το προϊόν και από τη διαπίστωση ότι η ελληνική πρώτη ύλη δεν έχει την τύχη που της αξίζει, χρειάζεται να προστεθεί η ανάλογη υπεραξία. Είναι φανερή η επίδραση της ελβετικής του ανατροφής στην αφοσίωση για την ποιότητα και στον επαγγελματισμό, που φαίνεται και από την άρτια εξοπλισμένη τεχνολογικά μονάδα, που δημιουργήθηκε στο χωριό Κυψέλη της Αίγινας, σε σχέδιο που εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Αυτή η "απόφαση ζωής" -με τα δικά του λόγια- έχει να κάνει με την αγάπη για την ελληνική γη. Το ίδιο και η απόφασή του να δημιουργήσει τη μονάδα τυποποίησης το 2012 στην Αίγινα, έναν τόπο που συμπυκνώνει σπάνια ελληνική ομορφιά, φυσική και ιστορική.

Ένα premium εξαγώγιμο προϊόν

Τα ελαιόλαδα Philippos μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί on line (www.philipposhg.gr) -δωρεάν αποστολή πάνω από 60€) ή να τα αναζητήσει στα καταστήματα: Nora's Deli Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι, Mondo Biomarket Αποστολοπούλου 59β Χαλάνδρι, Καρυοθραύστης Μεσογείων 6, Αμπελόκηποι.
Είναι προϊόντα που εξάγονται. Χαρακτηριστικά, να πούμε πως ήδη πωλούνται σε 3 καταστήματα στο Los Angeles, σε 3 στη Santa Monica, σε 2 στο Beverly Hills, 2 στο Venice Beach και ένα στο Calabasas. Επόμενος στόχος, η Ευρώπη.

Philippos Hellenic Goods, Καποδιστρίου 1 Κυψέλη, Αίγινα τηλ.: 0030 22970 26581

Που το βρίσκουμε

Αθήνα

CHRISTIANA RESTCAT: Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών, Λεωφόρος Βασ.Ολγας 2, Αθήνα, τηλ. 210 9223240

Αίγινα

ΣΚΟΤΑΔΗΣ, παραλία Αίγινας, τηλ. 22970 24014

ΔΡΟΜΑΚΙ παραλία Αίγινας, τηλ. 22970 24445

ΝΩΝΤΑΣ παραλία Πέρδικας, τηλ. 22970 61233

ΧΟΡΕΥΤΡΑ, παραλία Άγιοι, τηλ. 22970 53118

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ, Ανίτσαιο, τηλ. 22970 31210

CAPS LOVE πάροδος Παναγίτσας, Aχιλέως 4, Αίγινα