Follow us

16 στάσεις γεύσης στο Σύνταγμα

Την επόμενη φορά που θα βολτάρετε στην Ερμού για τα ψώνια σας, κρατήστε αυτό το ρεπορτάζ για οδηγό: οι καλύτερες γευστικές στάσεις, για να φάτε κάτι αυθεντικό στο χέρι ή να πάρετε για το σπίτι. Οι επιλογές είναι πολλές: από εμβληματικά γλυκά διάσημων ζαχαροπλαστείων μέχρι ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, κι από παραδοσιακές πίτες μέχρι βιολογικά τρόφιμα...

16 στάσεις γεύσης στο Σύνταγμα

Το Σύνταγμα έχει αγορά! Και δεν μιλάμε για την γνωστή, αλλά για γωνιές που κρύβουν πολλές νοστιμιές, για να ψωνίσεις ή να γευτείς… Μας αρέσει, εδώ στο αθηνόραμα Umami, να περπατάμε στις γειτονιές της Αθήνας και να ανακαλύπτουμε φημισμένες, αλλά και λιγότερο γνωστές γωνιές γεύσης και απόλαυσης, μαθαίνοντας παράλληλα και λίγα για την ιστορία κάθε περιοχής. Αυτή τη φορά, διαλέξαμε την περιοχή του Συντάγματος, γνωστή περισσότερο για άλλου είδους ψώνια. Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος και την εμπορική οδό Ερμού, είναι εντυπωσιακό πόσες γαστρονομικές επιλογές συναντήσαμε στους γύρω δρόμους. Κρατήστε, λοιπόν, αυτό το ρεπορτάζ για οδηγό: γνωστές και άγνωστες γωνιές για να φάτε κάτι νόστιμο στο χέρι ή να πάρετε για το σπίτι. Οι επιλογές μας είναι πολλές και ποικίλουν: από εμβληματικά γλυκά ιστορικών ζαχαροπλαστείων μέχρι ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, κι από χειροποίητες παραδοσιακές πίτες μέχρι βιολογικά τρόφιμα...

Μικρή ιστορία της πιο διάσημης πλατείας

16 στάσεις γεύσης στο Σύνταγμα

Η πλατεία πήρε το σημερινό όνομά της μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, με την οποία ο Βασιλιάς Όθωνας υποχρεώθηκε από τη στρατιωτική φρουρά της Αθήνας υπό τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη και μεγάλο πλήθος κόσμου να συγκαλέσει Εθνοσυνέλευση και να παραχωρήσει Σύνταγμα. Από την Επανάσταση μέχρι τiς μέρες μας η ιστορία έχει γράψει αναρίθμητες περιπτώσεις διαμαρτυριών του λαού σε αυτή την πλατεία, ενώ είναι και ο αγαπημένος τόπος των πολιτικών αρχηγών για τις προεκλογικές τους ομιλίες.
Πριν από τη σημαδιακή ημερομηνία, ονομαζόταν Πλατεία Ανακτόρων, καθώς κατασκευάστηκε το 1835 με εντολή του Λουδοβίκου Α’ μπροστά από τα βασιλικά ανάκτορα (σημερινή Βουλή). Το χαρακτηριστικό συντριβάνι στη μέση της ήταν παραγγελία της βασίλισσας Αμαλίας. Από τότε και ως περίπου τα μέσα του 20ού αιώνα, η πλατεία κατακλύζεται από τα τραπεζοκαθίσματα καφενείων και ζαχαροπλαστείων, ενώ γύρω της έχτισαν τα σπίτια τους εύποροι ομογενείς και Αθηναίοι, θέλοντας να βρίσκονται κοντά στα ανάκτορα. Ανάμεσα σ' αυτά, οι μεγαλοπρεπείς οικίες Σκουλούδη και Βούρου, που σήμερα στεγάζουν τα πολυτελή ξενοδοχεία King George και Athens Plaza, αντίστοιχα.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

To 1929, με απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου, τα Παλαιά Ανάκτορα στεγάζουν τη Βουλή των Ελλήνων και το 1932 εγκαινιάζεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ως σήμερα, οι δύο Εύζωνες φρουροί του μνημείου, αντικαθίστανται κάθε μία ώρα με τον χαρακτηριστικό βηματισμό και το ακριβές τελετουργικό που προσελκύει πολλά φωτογραφικά καρέ από τουρίστες και περαστικούς. Τις Κυριακές και τις αργίες, στις 11 το πρωί πραγματοποιείται μια εντυπωσιακή παρέλαση μπροστά από το σημείο, από 120 Εύζωνες.

Η οδός Ερμού

Χιλιάδες κόσμου τη διασχίζουν καθημερινά, καθώς είναι η πιο δημοφιλής εμπορική οδός της πόλης. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους δρόμους που σχεδιάστηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αθήνα και από την αρχή προοριζόταν να αποτελέσει τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, γι’ αυτό και πήρε το όνομα του θεού του εμπορίου Ερμή. Από την πλατεία Συντάγματος ως την οδό Αιόλου είναι πλέον πεζοδρομημένη (από το 1996) και συγκεντρώνει ως σήμερα κυρίως καταστήματα το λιανικού εμπορίου.

Αναζητώντας γεύσεις στο Σύνταγμα

Στο νότιο τμήμα της πλατείας Συντάγματος, όπου ξεκινά ο πεζόδρομος της Ερμού, στους γύρω δρόμους Καραγεώργη Σερβίας, Μητροπόλεως, Βουλής, Νίκης και σε κάποια μικρότερα στενά, συναντήσαμε καταστήματα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί για πολλούς νόστιμους λόγους. Ας τα δούμε με αλφαβητική σειρά…

«Fillo», για παραδοσιακές πίτες

Οι εμπνευστές του ταξίδεψαν πριν δύο χρόνια σε ακριτικά νησιά και χωριά, για να φέρουν στην Αθήνα τις νοστιμότερες παραδοσιακές πίτες. Συνεργάστηκαν αποκλειστικά με γυναικείους συνεταιρισμούς και οι πίτες τους φτιάχνονται με παραδοσιακά τοπικά υλικά. Καθημερινά ψήνονται περίπου 18 διαφορετικές πίτες, όπως χορτόπιτες Τρικάλων, τσουκνιδόπιτες Μαγνησίας, τυρόπιτες Λάρισας, κρεμμυδόπιτες Καστοριάς, κιμαδόπιτες Πέλλας, σκαλτσούνια χανιώτικα και παραδοσιακός γκιουσλεμές Μυτιλήνης. Για όσους αποφεύγουν το σιτάρι υπάρχουν βιολογικές πίτες με αλεύρι Ζέας, όπως σεσκουλόπιτα, πίτα με μυρόχορτα, κινόα και κράνμπερι, μανιταρόπιτα με τρία είδη μανιταριών, σπανακόπιτα με πλιγούρι δίκοκο. Αν επιλέξετε να καθίσετε στο χώρο τους, θα σας σερβίρουν σε όμορφα πορσελάνινα πιάτα παλαιού στυλ.
«Fillo», Καραγιώργη Σερβίας 12-14, τηλ. 210 3215373, www.fillo-cafe.gr

«Kampos» biomarket, όλα βιολογικά

Το πρώτο Kampos biomarket άνοιξε πριν 16 χρόνια στη Γλυφάδα και πριν τρία περίπου χρόνια απέκτησε το αδερφάκι του στο Σύνταγμα. Σ’ ένα ευρύχωρο κατάστημα στην οδό Φιλελλήνων βρίσκουμε ό,τι μπορούμε να χρειαστούμε σε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και, όπου δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, υπάρχουν και ορισμένα προϊόντα παραδοσιακού τύπου. Έτσι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καλλυντικά με βότανα βιολογικής καλλιέργειας, απορρυπαντικά χωρίς πετροχημικά, μεγάλη γκάμα σε τρόφιμα και είδη μαναβικής, τυροκομικά, κρέατα, αρτοσκευάσματα, μπάρες δημητριακών, κουλούρια, ροφήματα, λάδια, κρασιά, εισαγόμενα super foods όπως κία, κινόα, μέχρι και βιολογικές τροφές για κατοικίδια!
«Kampos», Φιλελλήνων 2 & Μητροπόλεως, τηλ. 210 5248967, 210 3252731, www.kamposbiomarket.gr

«Karakoy Gulluoglu», από την Πόλη έρχομαι

Το φημισμένο για τους χειροποίητους μπακλαβάδες και τα πολίτικα τσουρέκια ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Κωνσταντινούπολης, άνοιξε το 2003 κατάστημα στο Σύνταγμα, φέρνοντάς μας πιο κοντά στους γλυκούς πειρασμούς της γειτονικής χώρας. Αρχικά τα γλυκά έφταναν από την Κωνσταντινούπολη, όμως τα τελευταία χρόνια ήρθαν μάστορες από την Πόλη και φτιάχνονται εδώ. Εκτός από το τσουρέκι με την αυθεντική συνταγή και το άρωμα από μαχλέπι και τον μπακλαβά, εδώ βρίσκουμε και καζάν ντιπί, ταούκ γκιοκσού αλλά και 40 διαφορετικά είδη λουκουμιών, με φιστίκι, με ρόδι φιστίκι αλλά και σουτζούκ λουκούμ.
«Karakoy Gulluoglu», Νίκης 10, τηλ. 210 3213959.

«Le Greche», ιταλικό παγωτό από ελληνίδες

Για αυθεντικό gelato με τέλεια υφή, που γίνεται με την ιταλική τεχνική αλλά ελληνικές πρώτες ύλες της εποχής από διάφορες γωνιές της χώρας, κάνουμε μια στάση στη Μητροπόλεως. Εκτός από παγωτό υπάρχουν πολλά ιταλικά γλυκίσματα, όπως semifreddi, χειροποίητα σάντουιτς παγωτού, ταρτάκια και άλλες λιχουδιές, που βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο. Ακόμη, φτιάχνουν εσπρέσσο με πολύ δυνατό άρωμα, που έρχεται αποκλειστικά από τη Νάπολη.
«Le Greche», Μητροπόλεως 16, τηλ. 216 7006458, www.legreche.gr

«Metropolis sandwich», το σάντουιτς όπως θα έπρεπε να είναι

Εδώ το σάντουιτς δεν είναι απλή υπόθεση, τα υλικά του είναι προσεχτικά επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς , το ψωμί είναι ολόφρεσκο, ζυμωτό και ψήνεται σε ξυλόφουρνο, ενώ τα πάντα φτιάχνονται παρουσία του πελάτη. Τα τυριά και τα αλλαντικά κόβονται την ίδια στιγμή, ενώ ένας σεφ μας βοηθά να επιλέξουμε ανάμεσα στα υλικά. Μερικές από τις πολλές επιλογές που συναντάμε είναι πληθωρικά σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας και κασέρι Βόλου σε φρέσκο ζυμωτό ψωμί, τσιαπάτα με παστουρμαδέλα, φέτα και αγγουράκι τουρσί, χοιρινό ψητό με γραβιέρα Τήνου, αλλά και carpaccio από entrecote με άρωμα λευκής τρούφας. Ακόμη, φτιάχνονται burgers με μπιφτέκι από καθαρό βόειο κιμά. Μπορούμε να τα απολαύσουμε και επιτόπου, στο μικρό καθιστικό του επάνω ορόφου.
«Metropolis Sandwich», Βουλής 9-11, 210 3222122.

«Wine Story», οι μικροί παραγωγοί έχουν τον λόγο

Σ’ αυτόν τον καλαίσθητο χώρο, εκτός από ποικιλία κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, βρίσκουμε και προϊόντα deli που μπορούν να συνδυαστούν με τα κρασιά. Έχει δοθεί έμφαση σε οργανικά προϊόντα, όπως πατατάκια από κινόα, φακή, χούμους, βιολογικά ελληνικά kale τσιπς, μέλια, ποικιλία σε μπάρες, σοκολάτες καθώς και τυριά βιολογικά από Νάξο, Ζάκυνθο και Αργολίδα, καθώς και αλλαντικά. Οι ελληνικές ετικέτες είναι από μικρούς παραγωγούς, ενώ και οι εισαγόμενες είναι προσεχτικά επιλεγμένες. Ακόμη, υπάρχει και μια σειρά βιολογικών ελληνικών κρασιών, καθώς και ιταλικά οργανικά κρασιά χωρίς θειώδη. Τέλος, μπορεί κανείς να βρει και μεγάλη ποικιλία σε χύμα ελληνικά κρασιά, σε πολύ καλές τιμές.
«Wine Story», Νίκης 21, 210 3239997, www.winestory.gr

"Montalbano», από τη Σικελία με αγάπη

Εδώ και περίπου τρία χρόνια, η Κολοκοτρώνη απέκτησε ένα ξεχωριστό σικελιάνικο στέκι. Στο χαριτωμένο μαγαζί με τα πλακάκια και τα πρωτότυπα τραπέζια με βάσεις από μανουάλια, απολαμβάνουμε ιταλικό καφέ και τον συνοδεύουμε με παραδοσιακά ιταλικά εδέσματα. Από αλμυρές γεύσεις υπάρχουν arancini di Palermo (κρούστα ρυζιού με γέμιση κιμά), cipollina (κρεμμυδόπιτα με τυρί) και αρκετά είδη foccacia. Αν πάλι είστε του γλυκού, υπάρχουν παραδοσιακά γλυκίσματα όπως η cassata (με ανθότυρο, γλασαρισμένα φρούτα και κομματάκια σοκολάτας), η tarta al limone (λεμονόπιτα) και άλλα γλυκά ημέρας. Μπορείτε να αγοράσετε και χειροποίητες ιταλικές μαρμελάδες, λιμοντσέλο, ιταλικά κρασιά, μπισκότα και άλλα καλούδια που φέρνουν οι ιδιοκτήτες από την πατρίδα τους, ενώ τα απογεύματα της Πέμπτης διοργανώνεται aperitivo.
«Montalbano», Κολοκοτρώνη 12, τηλ. 213 0292931.

«Αριστοκρατικόν», τα σοκολατάκια που αγάπησαν όλοι

Από το 1928 το όνομα αυτό είναι συνώνυμο με τα χειροποίητα σοκολατάκια πολυτελείας, με αρκετούς επώνυμους λάτρεις τους μεταξύ των πελατών του. Έτσι, από εδώ η Μαρία Κάλλας προμηθευόταν το κουτί της με "γροθιές" από φιστίκια, η Τζάκι Κέννεντυ προτιμούσε τα λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο και βανίλια, η Γκρέις Κέλλυ φιστίκια καραμελέ, ενώ η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία τα φυλλαράκια μέντας. Αρχικά, το κατάστημα βρισκόταν στην οδό Βουκουρεστίου, αργότερα μετακόμισε στην Καραγιώργη Σερβίας, ενώ από το 2012 μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο, στη Βουλής. Υπάρχει και κατάστημα στην Κηφισιά, ενώ λειτουργεί και e-shop.
«Αριστοκρατικόν», Βουλής 7, τηλ. 210 3220546, www.aristokratikon.com

«Άριστον», η πιο διάσημη τυρόπιτα

Σ’ αυτό το μαγαζί που μοιάζει να έχει μείνει όπως όταν άνοιξε, το 1906, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τη φημισμένη του τυρόπιτα κουρού, η επιτυχία της οποίας, όπως μας είπαν, οφείλεται στην αγνότητα των υλικών αλλά και στον φούρνο που είναι μοναδικός στην Ευρώπη και βρίσκεται εκεί από το 1930! Άριστον οι αρχαίοι αποκαλούσαν το δεκατιανό, γι’ αυτό και στο μαγαζί αυτό βρίσκεις κυρίως πίτες παραδοσιακές αλλά και με φύλλο σφολιάτας ή κουρού, σε πολλά διαφορετικά είδη. Η γκάμα τους περιλαμβάνει 120 διαφορετικά είδη πίτας που εναλλάσσονται, ενώ καθημερινά ψήνονται περίπου 20 είδη, μερικά εκ των οποίων είναι πιο ιδιαίτερα, όπως η τάρτα γαρίδας, η μπανανόπιτα, η μαραθόπιτα ή τα στρούντελ. Ακόμη, υπάρχουν και μερικές κλασικές, σχεδόν ξεχασμένες γλυκές προτάσεις, όπως κοκάκια, εκλέρ και νέγροι.
«Άριστον», Βουλής 10, τηλ. 210 3227626.

«Ματσούκα», ξηροκαρπάδικο με ιστορία

Από το 1959 η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει παράδοση στους ξηρούς καρπούς (που τους αγοράζεις ζεστούς!) με μια τεράστια γκάμα φρεσκοψημένων προϊόντων, ενώ υπάρχει και ποικιλία σε ζαχαρώδη, αποξηραμένα φρούτα, λουκούμια, κουφέτα, σοκολάτες, καραμέλες, αλκοολούχα ποτά. Η φίρμα διαθέτει δύο καταστήματα με ξηρούς καρπούς και ζαχαρώδη, ένα στην Καραγιώργη Σερβίας και ένα στην Ερμού, ενώ στην Καραγιώργη Σερβίας υπάρχει και κατάστημα που ειδικεύεται στα βότανα, τα μπαχαρικά και τα τσάγια. Επίσης, λειτουργούν και δύο καταστήματα με την επωνυμία “Le chocolat” και ειδίκευση στα σοκολατάκια, ένα στην Καραγιώργη Σερβίας και ένα στη συμβολή της με την οδό Βουλής.
Κεντρικό κατάστημα: Καραγιώργη Σερβίας 3, τηλ. 210 3252054, www.chocolat.com.gr

«Μητροπολιτικόν», ο τεχνίτης στα αμυγδαλωτά


Είναι ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1933 με την τρίτη γενιά στο τιμόνι. Τα πιο γνωστά του εδέσματα που βρίσκει κανείς ως τις μέρες μας και παρασκευάζονται ακόμη με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο είναι τα δαμάσκηνα με σοκολάτα, τα φιστικάτα (με ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης και μάρτζιπαν), τα υδραίικα αμυγδαλωτά που γίνονται με ανθόνερο, τα μανταρινάτα και ποικιλία σε σοκολατάκια. Δημοφιλή και τα σιφναίικα αμυγδαλωτά με αξεφλούδιστο αμύγδαλο, πικραμύγδαλο και μέλι.
«Μητροπολιτικόν» Βουλής 39, τηλ. 210 3220226.

«Μπαχαρόκοσμος», για ψαγμένα μπαχαρικά

Από το 2011 αυτό το μικρό μαγαζί είναι γεμάτο εκλεκτά προϊόντα, που ορισμένα δύσκολα βρίσκει κανείς αλλού. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία σε μπαχαρικά, αλάτια και βότανα, διαθέτει και αρκετά είδη deli, όπως τη μεγάλη γκάμα από ξίδια με φυσικό πολτό φρούτων, λάδι τρούφας, βαλσαμικά ξίδια με τρούφα, αρωματικά λάδια (όπως με βανίλια – σοκολάτα) που έρχονται από τη Γαλλία, μαύρο, μπλε και κόκκινο αλάτι Χαβάης, αλλά και παλαιωμένα βαλσαμικά από τη Modena. Ακόμη, εδώ βρίσκουμε και είδη από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, όπως πάστες κάρυ, γάλα καρύδας και ειδικές σος. Αυτό που δεν είχαμε ξαναδεί είναι τα αμερικάνικα blooming teas, που μπορεί να πάρει κανείς μόνα ή μαζί με την τσαγιέρα τους: πρόκειται για ειδικές παρασκευές τσαγιού, με ολόκληρα κομμάτια, που όταν μπουν σε ζεστό νερό «ανθίζουν» παίρνοντας περίτεχνες μορφές.
«Μπαχαρόκοσμος», Καραγιώργη Σερβίας 9, τηλ. 210 3233767.

«Πνύκα», το πιο διάσημο ψωμί της πόλης

Αυτό που κάνει αυτόν τον φούρνο να ξεχωρίζει είναι ο πετρόμυλος στον οποίο αλέθουν μόνοι τους το σιτάρι, από το 1980, που άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Σύνταγμα. Πλέον, υπάρχουν καταστήματα και στο Παγκράτι, τα Εξάρχεια αλλά και τη Βιέννη. Πιο δημοφιλές το ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι, κριθάρι και βρώμη. Ξεχωριστό και το ψωμί από φαγόπυρο και ζέα, ενώ αξίζει μια δοκιμή και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, δικής τους συνταγής και τα παραδοσιακά τους γλυκά.
«Πνύκα» Πετράκη 24, τηλ. 210 3245162.

« Στην Amandine» Bagels et Gourmandises -όπως το λέει

Στο λιλιπούτειο μαγαζί της Amandine και του Γάλλου συνεργάτη της, που άνοιξε στα τέλη του 2012, βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία από προτάσεις για bagels, αυτά τα στρογγυλά ψωμάκια με την τρύπα στη μέση που μπορούν να γεμιστούν με πολλές επιλογές υλικών, είτε τις έτοιμες προτάσεις που βλέπουμε στον μαυροπίνακα, είτε δικές μας. Μας αρέσει που όλα στο μαγαζί είναι χειροποίητα, από τα ψωμάκια (απλά, με σουσάμι, ή ολικής αλέσεως) μέχρι τα γλυκά ημέρας, καθώς και ότι οι πρώτες ύλες του είναι επιλεγμένες με μεράκι και γνώση. Έτσι βρίσκουμε από κόκορα (αντί κοτόπουλου) και παστράμι από τη Δράμα, μέχρι αγειορίτικη μελιτζανοσαλάτα, γαλλικά τυριά, καπνιστό σολομό. Συνοδέψτε τα με καφέ εξίσου εκλεκτό.
«Στην Amandine», Νίκης 13, τηλ. 210 3239829.

«Το Χρυσό Στάχυ», εδώ η καλή μπουγάτσα

Αν σας αρέσουν οι σερραϊκές μπουγάτσες, κάντε μια στάση εδώ. Εκτός από την κλασική με κρέμα, ψήνονται καθημερινά με τυρί, κιμά, σπανάκι και σπανάκι τυρί, ενώ ψήνουν και μια ποικιλία από σφολιατοειδή και χειροποίητες πίτες, όπως χορτόπιτα, μανιταρόπιτα, κολοκυθόπιτα, πατατόπιτα. Επίσης, καθημερινά φτιάχνονται σάντουιτς και αραβικές πίτες, ενώ μπορεί κανείς να παραγγείλει και πεϊνιρλί, πίτσα ή burger. Συνοδέψτε τα με εσπρέσο που έρχεται από Ιταλία. Και delivery από 7:30-17:00.
«Το Χρυσό Στάχυ», Μητροπόλεως 22-24, τηλ. 210 3233733.

«Χατζή», οι βόρειοι ξέρουν από γλυκά

Τα διάσημα θεσσαλονικιώτικα ζαχαροπλαστεία με παράδοση στα πολίτικα γλυκά από το 1908, άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στην Αθήνα έναν αιώνα μετά, το 2008 στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα. Στον καλαίσθητο χώρο τους απολαμβάνει κανείς τα δημοφιλή εκμέκ καταΐφι με το γνήσιο καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, καζάν ντιπί, κιουνεφέ (καταΐφι με τυρί που ψήνεται στη στιγμή) αλλά και μερακλίδικο ελληνικό καφέ, που ψήνεται στη χόβολη και σερβίρεται με λουκούμι και λικέρ τριαντάφυλλο. Φυσικά, μπορεί να πάρει κανείς για το σπίτι τα γλυκά με το κομμάτι ή τις σιροπιαστές μπουκίτσες με το κιλό, καθώς και καϊμάκι βουβαλίσιο και φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα, δικής τους παραγωγής.
«Χατζή», Μητροπόλεως 5, τηλ. 210 3222647, chatzis.gr