Follow us

Οι Kήποι του Μίδα και οι μαρμελάδες τους

Αν πιστέψουμε τον Ηρόδοτο, οι περίφημοι Κήποι του βασιλιά Μίδα (εκείνου που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσάφι) βρίσκονταν σε μια κοιλάδα κάτω από το Βέρμιο, δηλαδή στον κάμπο της ερατεινής (πολυαγαπημένης) Ημαθίας. Από εκεί εμπνεύστηκε το όνομά της η Midas' Gardens της Βέροιας…

Οι Kήποι του Μίδα και οι μαρμελάδες τους

Πολύ καλή σκέψη η δημιουργία μαρμελάδας από τρεις διαφορετικές πιπεριές, πράσινη, κόκκινη, κίτρινη. Πράγματι, η καθεμιά βγάζει το άρωμα και τη γεύση της. Είναι μαρμελάδες χωρίς συντηρητικά, μόνο με το λαχανικό τους και ζάχαρη. Επίσης, είναι γλυκές, κλασικές μαρμελάδες, κατάλληλες για τις χρήσεις που έχουν όλες οι μαρμελάδες, επειδή όμως έχουν τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της πιπεριάς, μπορούν να συνοδεύσουν και αλμυρές γεύσεις, αν σας αρέσει.

Οι Kήποι του Μίδα και οι μαρμελάδες τους

Μαρμελάδα κίτρινης πιπεριάς: με ζωντανό κίτρινο χρώμα από την πρώτη ύλη της, είναι ελαφριά, με λίγες όξινες νότες και αρκετά γλυκιά. Υφή σχετικά ρευστή, αλλά πλούσια. Το άρωμα της πιπεριάς την κάνει ιδιαίτερη, αλλά όχι "δύσκολη".

Μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς: με τη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης και ελεγχόμενη γλυκύτητα.
Μαρμελάδα πράσινης πιπεριάς: πλούσια μαρμελάδα, με ωραία υφή και φρουτώδη γεύση, που παραπέμπει αρκετά σε σύκο. Η πιο "ιδιαίτερη". Την φανταζόμαστε σε "πάστα φλόρα".

Μαρμελάδα πιπεριάς spicy red: μαρμελάδα από πιπεριές Φλωρίνης και καυτερές πιπεριές τσίλι. Θα μπορούσες να την πεις και "γλυκό τσάτνεϊ". Ευχάριστα πικάντικη, με λίγα όξινα αρώματα και νότες κυδωνιού στο στόμα. Συνοδεύει γιαούρτι (όπως όλες), δυνατά τυριά, ψητό κοτόπουλο, κρύα κρεατικά.

Tα Ελληνικά Τρόφιμα και η φιλοσοφία τους

Η εταιρεία ονομάζεται Ελληνικά Τρόφιμα και δημιουργήθηκε το 2014. Φιλοσοφία της, η παραγωγή διατροφικών αγαθών υψηλής ποιότητας, η χρήση των καλύτερων πρώτων υλών, από προσεγμένες, τοπικές καλλιέργειες μικρής κλίμακας, καθώς και η στόχευση στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί εδώ το ανθρώπινο δυναμικό, που συνδυάζει την εμπειρία και τη γνώση με τον ενθουσιασμό και την νεωτερικότητα. Συνδυάζοντας την παράδοση του τόπου, τον δημιουργικό πειραματισμό και τη διάθεση για καινοτομία, δημιουργήσαν τη σειρά εκλεκτών προϊόντων με την επωνυμία Κήποι του Μίδα. Η Midas' Gardens είναι, επίσης, μέλος των προμηθευτών του "Ελληνικού Πρωινού".

Το επισκέψιμο εργαστήριο

Το εργαστήριο βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας, στο κέντρο παραγωγής της γνήσιας Πιπεριάς Φλωρίνης, στην οποία βασίζονται πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας. Οι εγκαταστάσεις είναι επισκέψιμες τόσο για επαγγελματίες όσο και για οποιονδήποτε επισκέπτη, κατόπιν συνεννόησης. Διοργανώνονται και Μαθήματα Μαγειρικής και Προγράμματα Γαστρονομικού Τουρισμού, ώστε όλοι να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία και τις ομορφιές του τόπου. Η αλήθεια είναι, πως πρόκειται για μια ευνοημένη περιοχή: κάτω από το Βέρμιο -χιονοσκέπαστο μεγάλο μέρος του έτους- απλώνεται μια γη καταπράσινη, που η ευφορία της ήταν θρυλική από την αρχαιότητα. Εξ ου και οι Κήποι του Μίδα...

Ελληνικά Τρόφιμα Mida's Gardens, Α. Μιαούλη 6 Αγιος Γεώργιος, Βέροια τηλ. 6986680972
www.midasgardens.com