Follow us

Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

To Cucunari είναι η νέα άφιξη στον τομέα "ξηροί καρποί, βότανα, μπαχαρικά, super foods" και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Avenue, στο Μαρούσι. Θα λέγαμε, χωρίς υπερβολή, ότι αυτή η μικρή πλουμιστή γωνιά, στολίζει και νοστιμίζει εκεί όλο το χώρο…

Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

Θα έχετε διαπιστώσει την τεράστια διαφορά στη γεύση, την υφή, την ποιότητα γενικά, ανάμεσα στους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτός είναι ένας λόγος που τους αναζητάμε εκεί που τους επιλέγουν, δηλαδή στα καλά εξειδικευμένα καταστήματα. Το ολοκαίνουργιο Cucunari ήρθε να φέρει ποιοτικά προϊόντα, και αυτό μας έκανε να το προσέξουμε. Τα καρύδια, για παράδειγμα, από παραγωγό της Ευρυτανίας, δεν θα τα βρούμε όλες τις εποχές και θα είναι ακριβότερα από τα "εισαγωγής", αλλά έχουν άλλη γεύση. Στο Cucunari, το προσωπικό σε κατευθύνει στο καλύτερο, σου δίνει την πληροφόρηση κι εσύ κάνεις την επιλογή. Ελληνικό αμύγδαλο, νοστιμότατο φυστίκι τύπου Αιγίνης από τα Μέγαρα, λαχταριστό δικό τους energy mix ξηρών καρπών και φρούτων με συνταγή διατροφολόγου, εξαιρετικό mix για υγιεινές σαλάτες, είναι κάποια από τα είδη που χαζεύεις στον λιλιπούτειο αλλά συμπαθέστατο χώρο του.

Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

Στον τομέα αφεψήματα, βρίσκεις ό,τι θέλεις, τα περισσότερα ελληνικά: λουίζα και φασκόμηλο, τσάι του βουνού και πολλά άλλα. Υπάρχει, όμως και η σειρά organic Ayuverdic blends της Yogi Tea, τα υπέροχα, χαλαρωτικά μείγματα αφεψημάτων, που τα θέλεις όλα! Στο θέμα μπαχαρικά, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ακολουθούν τον ίδιο κανόνα επιλογής της ποιότητας, που σημαίνει ατόφια γεύση. Στα μεγάλα "συν" του Cucunari, τα όμορφα, πρακτικά βαζάκια στα οποία σου τα συσκευάζουν, με ελάχιστη επιβάρυνση, μια εξαιρετική πρόταση για δώρο ή για τα ράφια του σπιτιού.

Οι προτάσεις δεν σταματούν εδώ. Ο μικρός πρόσχαρος χώρος, που είναι ανοιχτός σε δυο διαδρόμους, φιλοξενεί λίγα, αλλά με γνώση διαλεγμένα προϊόντα: τα περίφημα μονοποικιλιακά μέλια της Melira, για παράδειγμα. Παραδοσιακά ζυμαρικά και τραχανάδες από μικρή οικοτεχνία των Τρόπαιων Αρκαδίας. Όσπρια χύμα, με ονομασία προέλευσης: φακές και ρεβίθια Φαρσάλων, φασόλια από τις Πρέσπες…

Στον τομέα "καφές" αυτή τη στιγμή διαθέτουν 3 είδη της Hausbrandt, που αλέθονται μπροστά σας, όπως τους θέλετε. Να μην παραλείψουμε τις πολύ καλές σοκολάτες σε πολλές μορφές, από καλή πρώτη ύλη. "Υγιεινά" είναι με κάποιον τρόπο όλα αυτά, κατά τη γνώμη μας, αν όμως ζητάτε κάτι με τη στενή έννοια του όρου, υπάρχουν superfoods, χειροποίητες energy bars, διάφορα υγιεινά snacks.
Αν ζητάτε κάτι για δώρο, θα σας κάνουν τις δικές τους προτάσεις, με συνθέσεις σε όμορφες συσκευασίες.

Το Cucunari λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, 9.00 π.μ.-9.00 μ.μ. στον πρώτο όροφο του Avenue, απέναντι από το Carrefour.

Cucunari τηλ. 210 8025662