Follow us

Το Back Bacon του Στρεμμένου

Είναι χειροποίητο και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανικό για να φτιάξετε εξαιρετικά σάντουιτς ή να μπεί κομμένο σε σαλάτες, να προστεθεί σε μακαρονάδες ωμό ή ελαφρώς σοταρισμένο, σε ομελέτες και όπου αλλού χρειάζεται ένα αλλαντικό τύπου ζαμπόν αλλά με πιο έντονη γεύση.

Το Back Bacon του Στρεμμένου

Είναι γεγονός, ότι κάθε νέο προϊόν του αλλαντοποιείου Στρεμμένου, από τον Προυσσό της Ευρυτανίας είναι και μια επιτυχία. Και είναι φυσικό, αφού η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη, η τεχνική άρτια, η περιοχή ιδανική για τα αλλαντικά ωρίμανσης, ενώ δεν βγαίνει τίποτα στην κυκλοφορία αν δεν έχει κριθεί ξεχωριστό σε γεύση και ποιότητα από την ομάδα "Στρεμμένου".
Τι είναι το back bacon; Ένα αλλαντικό πολύ δημοφιλές σε Βρεταννία και ΗΠΑ, μπέικον από το καθαρό κρέας της χοιρινής μπριζόλας, φυσικής ωρίμανσης. Αυτό το Μπέικον από Μπριζόλα που δοκιμάσαμε είναι κρουστό, ελαφρώς αλατισμένο, με λίγο νόστιμο λίπος στην άκρη, ένα προϊόν που δείχνει την ποιότητά του. Είναι χειροποίητο και χωρίς γλουτένη. Το βρήκαμε ιδανικό για να φτιάξουμε εξαιρετικά σάντουιτς ή να μπεί κομμένο σε σαλάτες, να προστεθεί σε μακαρονάδες ωμό ή ελαφρώς σοταρισμένο, σε ομελέτες και όπου αλλού χρειάζεται ένα αλλαντικό τύπου ζαμπόν αλλά με πιο έντονη γεύση.

Το Back Bacon του Στρεμμένου

Έρχεται να προστεθεί στην εκλεκτή γκάμα αλλαντικών του Στρεμμένου, που έφερε μια νέα εποχή στην ελληνική αλλαντοποιία το 1992, όταν ο Χρήστος Στρεμμένος έστησε στο Στρογγυλοβούνι Ευρυτανίας, κάτω από το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, ένα αλλαντοποιείο από κάθε άποψη ξεχωριστό, μέσα σε μια πανέμορφη ρεματιά, με έλατα και τρεχούμενα νερά, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Εκεί, υπήρχε το ιδανικό κρύο και καθαρό περιβάλλον, που χρειαζόταν για να ωριμάσει το πρώτο ελληνικό προσούτο με τη μέθοδο της Πάρμας, το διάσημο πλέον Προσούτο Ευρυτανίας ή ακροκώλιον. Ακολούθησαν πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως η λόνζα, το σαλάμι και τα λουκάνικα από μαύρο χοίρο, η πορκέτα, τo εξαιρετικό σαλάμι αέρος και άλλα. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τα χοιρινά δικής τους εκτροφής, στις εγκαταστάσεις του Προυσού, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Θα το βρούμε σε πολλά καταστήματα. Δείτε εδώ.

Παραδοσιακά αλλαντικά Ευρυτανία Στρεμμένου, Προυσός - Καρπενήσι Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 80810, 210 6440195