Follow us

Στο Δρόμο του Τσαγιού

Ταξίδι σε απρόσμενες γεύσεις, εκπληκτικά αρώματα, εντυπωσιακά κόκκινα κουτιά. Ο Δρόμος του Τσαγιού αντιπροσωπεύει μία πύλη στο μαγικό σύμπαν του τσαγιού…

Στο Δρόμο του Τσαγιού

Δημιουργήθηκε σε εποχές που η κουλτούρα του τσαγιού μετρούσε ελάχιστους γνώστες και οπαδούς στην Ελλάδα. Πρωτοπόροι, γευσιγνώστες και ταξιδευτές, οι δημιουργοί του Δρόμου του Τσαγιού άνοιξαν, όντως, έναν καινούριο γευστικό δρόμο. Δεκάδες τσάγια και ροφήματα, αλλά και εξειδικευμένα αξεσουάρ για την προετοιμασία και το σερβίρισμα, ουσιαστικά μας σύστησαν το καλό τσάι.

Στο Δρόμο του Τσαγιού

Εδώ και αρκετά χρόνια πρωτοπόρησαν, δημιουργώντας για τους φίλους του τσαγιού μείγματα από γνώριμες μεσογειακές γεύσεις, συνδυασμένες με εκλεκτά τσάγια της Ανατολής. Τα βότανα, τα άνθη και τα φρούτα της Μεσογείου καθώς και τα μπαχαρικά, βρίσκουν με τον πιο φυσικό τρόπο τη θέση τους στα μείγματα των αρωματισμένων τσαγιών. Το χαμομήλι, το τσάι του βουνού, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, καθώς και η κανέλα, η μαστίχα Χίου, το γαρύφαλλο, μαζί με το σύκο, το βερίκοκο, το πορτοκάλι και πλούσια αρωματικά άνθη όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, παντρεύονται με τα μαύρα, τα πράσινα και τα λευκά τσάγια των «κήπων» της Άπω Ανατολής.

Όπως σημειώνει στο αθηνόραμαumami, ο εμπνευστής των καταστημάτων των Δρόμων του Τσαγιού, Ζαν Μαρί Βερλέ, «η ισχυρή παράδοση των βοτάνων στην Ελλάδα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα, ώστε το ελληνικό κοινό να μπορέσει πολύ άμεσα να ενσωματώσει ακόμη και στην καθημερινότητά του το τσάι.» Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί και στο γεγονός, ότι πολλά από τα μείγματα που προσφέρουν έχουν μεσογειακά αρώματα, τα οποία είναι πολύ κοντά στην ελληνική γευστική κουλτούρα.

Τα χίλια πρόσωπα του τσαγιού

Μια πλούσια και πρωτότυπη συλλογή τσαγιών με δεκάδες συνδυασμούς, δίνουν μοναδικά γευστικά αποτελέσματα. Στο Δρόμο του τσαγιού πιστεύουν ότι ο καθένας μας είναι τόσο μοναδικός που πρ'επει να έχει το δικό του χαρμάνι τσαγιού. «Γι' αυτούς τους λόγους, θελήσαμε να εισάγουμε τσάγια προέλευσης από τις καλύτερες φυτείες της Ανατολής, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις ενός μεσογειακού γευσιγνώστη», σημειώνει ο κ. Βερλέ. O Άγγλος, ο Γερμανός ή ο Γάλλος καταναλωτής έχει συχνά άλλες γευστικές αναζητήσεις από τον Έλληνα. Έτσι ο Δρόμος του Τσαγιού, μεταξύ άλλων, προτείνει και αναζητάει τσάγια που να είναι κοντά στις ελληνικές γευστικές προτιμήσεις. 'Ένα μέρος της δουλειάς τους επικεντρώνεται στη δημιουργία καινούργιων χαρμανιών, ώστε να αναπτύσσεται η γκάμα των μεσογειακών τσαγιών. Ξεχωριστό και με φανατικούς θαυμαστές, το Δάκρυ της Χίου, ένα πράσινο τσάι αρωματισμένο με μαστιχέλαιο, αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης και λεμόνι. Η Μεσογειακή Αλχημεία, πάλι, συνδυάζει σ' ένα μοναδικό χαρμάνι το πράσινο τσάι με θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβαμο, βασιλικό, δυόσμο, περγαμόντο και κανέλα. 'Ενα άλλο, μοναδικά ελληνικό μείγμα, είναι το τσάι αποτοξίνωσης Βότανα του Ολύμπου: μάραθος, τσουκνίδα, θυμάρι, τσάι του βουνού, χαμομήλι, φασκόμηλο. Άλλη περίπτωση το Balkan Memories, για όσους αγαπούν τις spicy γεύσεις: πράσινο τσάι με τζίντζερ, καρδάμωμο, τσίλι και μπούκοβο!

Τα ταξίδια

Οι άνθρωποι από το Δρόμο του τσαγιού, ταξιδεύουν τακτικά στις χώρες παραγωγής, αναζητώντας και ανακαλύπτοντας καινούργιες ποικιλίες, μικρής παραγωγής. «Αυτά τα ταξίδια, μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε τις συνθήκες της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της επεξεργασίας του τσαγιού. Μας επιτρέπουν ακόμη να εξασφαλίσουμε τιμές αξιοπρεπείς για τους παραγωγούς και να δημιουργήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης», σημειώνουν οι δημιουργοί του Δρόμου του Τσαγιού.

Καψάλη 5, Κολωνάκι, Τηλ: 210 722 1460
Γ. Δροσίνη 16, Κηφισιά, Τηλ: 210 808 7820
Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 278 746