Follow us

Μια κάβα στολίδι στα Ιωάννινα

Ένα ταξίδι στην οινική Ελλάδα και στο αλκοολούχα του κόσμου υπόσχεται η νέα Cava Oinos, που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην όμορφη και νεανική πλατεία Πάργης.

Μια κάβα στολίδι στα Ιωάννινα

Δεκάδες ετικέτες κρασιού από ολόκληρη τη χώρα, πανέμορφα καλοσχεδιασμένα μπουκάλια από διάσημα αλκοόλ, προσεγμένα διακοσμητικά στοιχεία. Η φιλοσοφία της Cava Oinos, βασίζεται στην ανάδειξη των μικρών οινοπαραγωγών αλλά και σε όλες τις ετικέτες που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους. Ο ιδιοκτήτης της κάβας, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το χώρου του κρασιού και προσπαθεί να διαθέτει ετικέτες από τις καλύτερες χρονιές των οινοποιείων. «Έχω επικοινωνία με δεκάδες οινοπαραγωγούς από ολόκληρη τη χώρα και προσπαθώ να διαθέτω ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά», σημειώνει στο αθηνόραμα umami, ο ιδιοκτήτης της κάβας Ηλίας Μεϊντής. «Φυσικά, διαθέτουμε όλα τα αντιπροσωπευτικά κρασιά της περιοχής μας, τόσο από τη Ζίτσα όσο και από το Μέτσοβο, καθώς και πολύ καλή παρουσία κρασιών από ολόκληρη τη χώρα. Συνεργαζόμαστε με οινοποιεία της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας αλλά και της Κρήτης, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε γνωστές διεθνείς ετικέτες κρασιών και σαμπάνιας, ιδιαίτερα ουίσκι και σπάνια ποτά από ολόκληρο τον κόσμο.»

Μια κάβα στολίδι στα Ιωάννινα

Η Cava Oinos ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για την αισθητική της, τον τρόπο τοποθέτησης των φιαλών, αλλά και την επιλογή των υλικών της διακόσμησης. «Ο συνδυασμός του φυσικού ξύλου, του μετάλλου και η οριζόντια συμμετρική τοποθέτηση των προϊόντων, σου προκαλούν μια ήρεμη περιπλάνηση στο χώρο», θα σημειώσει στο αθηνόραμα umami ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων κ. Βασίλης Παπαδιάς, ιδιοκτήτης του 2redesign office, ο οποίος αντιμετώπισε το project ως μία «πρόκληση δημιουργίας μίας ολοκληρωμένης κάβας σε ένα μικρό χώρο, δίνοντας του ταυτόχρονα τις ανάσες που απαιτούνται».

Κατά την επίσκεψή μας στην κάβα, ο Ηλίας Μεϊντής αναφέρθηκε στη δημιουργία της κάβας, αλλά και στους οικογενειακούς δεσμούς με το χώρο του κρασιού και των ποτών. «Η οικογένειά μου ασχολήθηκε παραδοσιακά με τις πωλήσεις οινοπνευματωδών και ήταν για εμένα ένας χώρος που τον είχα μάθει από μικρός. Δημιουργώντας το Cava Oinos, έχω στόχο να δώσω τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ένα οινικό ταξίδι στην Ελλάδα αλλά και στις γνωστές οινικές περιοχές του κόσμου». Παράλληλα, με την ευρεία γκάμα των οινοπνευματωδών ποτών, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει ιδέες και να δοκιμάσει νέα για εκείνον ποτά, ενώ μπορεί να διαλέξει από την συλλογή πούρων που βρίσκονται τοποθετημένα στον αφυγραντήρα.

Ο χώρος παραπέμπει σε μεγάλο κελάρι, καθώς σχεδιάστηκε μία επιβλητική και ταυτόχρονα ανάλαφρη κατασκευή, που οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα σε ετικέτες κρασιών που προέρχονται από κάθε σημείο της χώρας αλλά και γνωστά οινοποιεία του εξωτερικού. Η εξωτερική όψη του καταστήματος έχει καλυφθεί με συνδυασμό γυάλινων επιφανειών και ξύλου, βοηθώντας την αίσθηση της απόλυτης συνέχειας στο οινικό ταξίδι.

Cava Oinos, Πλατεία Πάργης, Ιωάννινα, Τηλ.: 26510 31170