Follow us

Με το touch της καπνιστής πιπεριάς

Πικάντικο, με αρώματα καπνιστά, σωστά ωριμασμένο, στεγνό, νόστιμο: το σαλάμι αέρος με καπνιστή πιπεριά, πρόσφατη κυκλοφορία από την αλλαντοποιία Στρεμμένου, μας κέρδισε με την πρώτη δαγκωματιά.

Με το touch της καπνιστής πιπεριάς

Στέκεται άνετα πλάι σε φημισμένα παρόμοια αλλαντικά, σαν το ισπανικό chorizo και πολλά τα ξεπερνάει σε αρώματα και γεύση. Παρασκευάζεται με φυσική ωρίμανση, όπως όλα τα αλλαντικά του περίφημου αλλαντοποιείου Στρεμμένου, σε μια μαγευτική κοιλάδα του Προυσσού Ευρυτανίας, μέσα σ' ένα φυσικό περιβάλλον που προσφέρει ιδανικές συνθήκες για το σκοπό αυτό. Χρησιμοποιούν στην παρασκευή του την κόκκινη καπνιστή πιπεριά Αριδαίας, της τοπικής ποικιλίας Καρατζόβα, με το μοναδικό άρωμα και τη γλύκα της. Την ίδια πιπεριά, που βάζουν και στο "λουκάνικο με καπνιστή πιπεριά", ένα προϊόν που έχει ήδη γίνει best seller, για την ξεχωριστή, πικάντικη γεύση του.

Με το touch της καπνιστής πιπεριάς

Το αλλαντοποιείο Στρεμμένου είναι, χρόνια τώρα, συνώνυμο με την ποιότητα. Δημιουργός του, ο πρεσβευτής στην Ιταλία επί χρόνια και καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Bologna Χρήστος Στρεμμένος, που έδωσε το τιμόνι στον δημιουργικό Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Τα προϊόντα του μετρημένα και εκλεκτά, με πιο διάσημο το προσούτο Ευρυτανίας, που παρασκευάζεται με την αυθεντική ιταλική συνταγή, το πρώτο προϊόν που το έκανε γνωστό. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί προϊόντα εξαιρετικής νοστιμιάς, όπως η πορκέτα (από ολόκληρο ψητό γουρουνάκι) και το κρασάτο χοιρομέρι, μεταξύ άλλων. Πιο πρόσφατα, εκτός από το σαλάμι με καπνιστή πιπεριά, βγήκε στην αγορά και ένα εκλεκτό μπέικον, το μπέικον από καπνιστή μπριζόλα -ή back bacon, από αυθεντική μπριζόλα, προϊόν φυσικής ωρίμανσης και αυτό, εξαιρετικής ποιότητας.

Σημεία όπου θα συναντήσετε το σαλάμι με καπνιστή πιπεριά και άλλα προϊόντα Στρεμμένου: Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, Ελληνικά Καλούδια ,Χατζηχρήστου 8 Ακρόπολη, Μιράν, Ευριπίδου 45, στο delicatessen Αφοι Βασιλόπουλοι (Πλ. Κλαυθμώνος), στο deli Degustation στο Κολωνάκι (Κουμπάρη 5), στο Νora's Deli στην Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι , στον Μανδραγόρα στον Πειραιά (τηλ.210-4172961), στον Λεβόν Τσερτσιάν στον Πειραιά (τηλ.210-4522015). Επίσης, σε ορισμένα Carrefour και στα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη και Θανόπουλου.