Follow us

Πάμε Φεστιβάλ: το τριήμερο στην Τεχνόπολη

Άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η γεύση με τον πολιτισμό κι εμείς εδώ στο "αθηνοραμα" και στο αθηνοραμαumami.gr το γνωρίζουμε πολύ καλά και το αποδεικνύουμε. Η Τεχνόπολη, ένας από τους ομορφότερους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας, θα αποτελέσει το επίκεντρο του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας το τριήμερο 8-10 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», εκτός από τους (πάνω από 100) παραγωγούς που θα μας γνωρίσουν τα προϊόν

Πάμε Φεστιβάλ: το τριήμερο στην Τεχνόπολη

Ευκαιρία για δοκιμή

Και φυσικά το φεστιβάλ, θα είναι ένα πανόραμα Ελλάδος. Ολόκληρη η χώρα, μέσα από τα προϊόντα της. Όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά πάνω από 100 Έλληνες επιλεγμένοι παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο κοινό, όπως και στους επαγγελματίες. Το «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2015» ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και πλαισιώνεται από πολλές και πραγματικά ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.

Πάμε Φεστιβάλ: το τριήμερο στην Τεχνόπολη

Δοκιμάστε, μιλήστε, εντοπίστε τα προϊόντα που θα θέλατε να αγοράσετε και συνεχίστε τη βόλτα σας τόσο στα εσωτερικά, όσο και στα εξωτερικά περίπτερα. Οι πειρασμοί για δοκιμές προϊόντων πολλοί! Αρχίστε με τις αλμυρές γεύσεις, εναλλάξτε τις ενδιαμέσως με οίνους, μπίρες ή άλλο αλκοόλ, κάντε ένα διάλειμμα και τελειώστε με τις γλυκές. Η αλήθεια είναι ότι μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να δοκιμάσετε τα δεκάδες ποιοτικά προϊόντα… Σημειώστε τι θα ψωνίσετε στο τέλος, ενημερωθείτε, όμως, για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος ώστε να μην το χάσετε. Και απολαύστε...

Φέρτε τα παιδιά σας!

Τα Αηδονάκια

…Και το Φεστιβάλ με έναν μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να γίνει το hot-spot του τριημέρου και για τα παιδιά. Ένας όμορφος παιδότοπος από τα «Αηδονάκια» έχει στηθεί πίσω από την Καμινάδα και δίπλα στην Παιδική Χαρά, για να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν οι μπόμπιρες στα διαλείμματα από τις βόλτες σας στα περίπτερα των παραγωγών και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

«Παιδιά, μαγειρέψτε με τον Γιάννη Μπαξεβάνη!»

Φέρτε τα παιδιά σας σ ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ με τον αγαπημένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη που απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να «παίζει» μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας με τους μικρούς του φίλους. Στόχος του, να γνωρίσει στα παιδιά καινούργια προϊόντα, γεύσεις και τροφές που δεν τους προτείνουμε συχνά, αλλά συμβάλουν σε μια πιο ισορροπημένη, νόστιμη, υγιεινή διατροφή που αναπτύσσει ταυτοχρόνως την περιέργειά τους. Τα παιδιά θ ανοίξουν, φύλλο, θα κόψουν λαχανικά, θα μαγειρέψουν, θα δοκιμάσουν, θα αξιολογήσουν, θα καλοπεράσουν και θα ευχαριστηθούν. Σάββατο 9 και Κυριακή 10/5, 11.00-15.00, Χώρος Εκδηλώσεων

Η ώρα του φαγητού!

Ελληνικό Street food από καντίνα

Και επειδή το Φεστιβάλ ακολουθεί τις τάσεις και τα γούστα σας στο χώρο της γαστρονομίας, το θέμα είναι "ελληνικό street food", και βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Food Truck, η μετακινούμενη καντίνα. To new entry που έκανε αίσθηση στην πόλη, η καντίνα "χωρίς σταθερό πόστο αλλά με σταθερά καλό street food" και με άποψη. To talk of the town, με τον ταξιδευτή και λάτρη των γεύσεων Γιώργο Γληνό θα είναι στην Τεχνόπολη για να σας αλλάξει την άποψη για το φαγητό στο χέρι, αλλά και να σας μάθει τους γκιουζλεμέδες, φύλλα περέκ που θα ψήνονται επί τόπου με διάφορες γεμίσεις, ποντιακής παράδοσης.

Δοκιμάστε το προχωρημένο "μαλλί της γριιάς" από τον Αλέρτα

Φαγητό "στο χέρι" από το Δειπνοσοφιστήριον

Μια από τις πιο λαμπερές κουζίνες στη σημερινή αθηναϊκή σκηνή του ποιοτικού catering, είναι το Δειπνοσοφιστήριον. Στην αναζήτηση για την κουζίνα, που θα μπορούσε να αναλάβει ένα αυθεντικό ελληνικό "φαγητό στο χέρι" για το Φεστιβάλ, πέσαμε πάνω σε ονόματα σαν του Ζαν Λουί Καψαλά και του Διονύση Αλέρτα, αντίστοιχα chef και chef patissier στο Δειπνοσοφιστήριον, που ήδη αποτελούσαν μια εγγύηση για τη γεύση και την ποιότητα. Δεν έχετε παρά να έρθετε στην Τεχνόπολη, να δοκιμάσετε και να κρίνετε από μόνοι σας. Τα σπιτικά κασσιώτικα ντολμαδάκια, το ελληνικό μπέργκερ, τα φρεσκοτηγανισμένα θαλασσινά με τη σαλτσούλα τους, η προβατίνα που θα ψήνεται μπροστά μας σε "αντικρυστό" μας περιμένουν να τα απολαύσουμε. Οι καλοί παίκτες ξέρουν να παίζουν παντού καλή μπάλα! Εξάλλου, ο Διονύσης Αλέρτας θα μας ετοιμάζει ένα "προχωρημένο" μαλλί της γριάς αλλά και τους δικούς του λουκουμάδες με άχνη, μέλι και καρύδια.

Ψωμί και παγωτό από το Βενέτη

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, έτσι και το επόμενο τριήμερο στην Τεχνόπολη θα μας περιμένουν δυο εμβληματικοί τύποι ψωμιών του Βενέτη, που το κοινό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα και παραπέμπουν κατ' ευθείαν σε ζυμωτό σπιτικό ψωμί: το λευκό Μοναστηριακό, υπόξινο από το προζύμι και με γεύση που σε στέλνει κατ' ευθείαν στο χωριό και το μαύρο Βυζαντινό, συμπαγές και νόστιμο, με αλεύρι από σιτάρι και σίκαλη. Και τα δύο απαιτούν 48 ώρες "ξεκούραση" της ζύμης για να γίνουν. Τα διάσπαρτα τροχήλατα καροτσάκια με ολόφρεσκο παγωτό θα περιδιαβαίνουν το χώρο της Τεχνόπολης, για να μας μεταφέρουν οπτικά αλλά και γευστικά, σε μία άλλη εποχή και σε αγνές γεύσεις. Το παγωτό του Βενέτη δεν θέλει συστάσεις…

Η πάβλοβα της Έφης Γιαλούση

Δεν θα μπορούσε επομένως να λείπει από το ανοιξιάτικο φεστιβάλ η πάβλοβα από την μαέστρο του είδους, την Έφη Γιαλούση. Η Έφη έχει κάνει διατριβή στο συγκεκριμένο γλυκό και οι δημιουργίες της θεωρούνται οι καλύτερες στο είδος τους. Πάβλοβα σε πολλές γεύσεις, λοιπόν.

Σπάνιες εκδηλώσεις γευστικής μάθησης και απόλαυσης

Μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων προσεκτικά σχεδιασμένων, με σταρ τους καλύτερους του είδους, που δεν πρέπει να χάσετε. Προϋπόθεση, να κλείσετε έγκαιρα θέση!

Μαθήματα μαγειρικής

Διάσημοι σεφ στήνουν τις κουζίνες τους, μαγειρεύουν και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Γνώση και γευσιγνωσία. Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

Μαέστρος της παράδοσης

Σε ζεστό, παρεΐστικο κλίμα και σ’ ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίρια της Τεχνόπολης, θα μάθουμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με τις παραδοσιακές μας γεύσεις, που στη συνέχεια τις δοκιμάζουμε. Ξεναγοί μας καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων. Ανάμεσα στα εργαστήρια αναφέρουμε: «Τα πιο έξυπνα κόλπα για Πρωτάρηδες της μαγειρικής», «Παστέλια, Μελεκούνια και σία», «Φτιάχνω το δικό μου Γιαούρτι, Κεφίρ και Αριάνι», «Ντάκος, Ψωμί και Πίτες Βάλτε: τα χέρια στη ζύμη!», «Απίστευτες, απίθανες τάρτες ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό». «Γρανίτα- Parfait- Semifreddo» «Χερίσια Ζυμαρικά Της Ελλάδας (αφτούδια, γκόγκες, πέτουρα, σιουφιχτά, ραβιόλες, κουσκουσάκι)», «Πήζω το δικό μου τυρί και το αρωματίζω», «Η δύναμη και το άρωμα του σιτέματος.
Γευσιγνωσία κρεάτων διαφορετικών χρόνων σιτέματος.», «Σπέσιαλ Κρητική Κουζίνα με Θαλασσινά». Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Εργαστήρια γεύσης: δοκιμάζουμε τα πάντα!

Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, που στόχο έχουν να συνδυάσουν τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση, είναι το περιεχόμενο των "εργαστηρίων γεύσης" του Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις». Το γευστικό αυτό «σχολείο» καταπιάνεται με θεματικές όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, τα αλλαντικά και τα αλίπαστα, τα κρασιά και οι μπίρες που φτιάχνουν ντόπιες μικροζυθοποιίες. «Διδάσκουν» καταξιωμένοι και αγαπημένοι γευσιγνώστες. Ενδεικτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στην "Mάθε τις Λευκές Εμβληματικές ποικιλίες", στην "κάθετη γευσιγνωσία του θρυλικού Grande Reserve Boutari". Για τους λάτρεις του καφέ μοιάζει ιδανικό το εργαστήριο "Γευσιγνωσία Καφέ με δυσεύρετα Grand Cru από Ρουάντα και Αιθιοπία μέχρι Κολομβία". Παράλληλα, στη λίστα προστίθενται εργαστήρια για το λάδι, για το τυρί, το μέλι αλλά και τη μπίρα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και να επιλέξετε να παρακολουθήσετε εκείνη που σας ενδιαφέρει εδώ.

Το Φεστιβάλ είναι και διασκέδαση!

Μια σειρά από happenings θα πλαισιώσουν την έκθεση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων του Φεστιβάλ και θα συμβάλουν στη διασκέδασή μας για να τονίσουν την ποιοτική δημιουργικότητα της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς και με διάφορους τρόπους. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα χαρούμε με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ και τι έχουμε να κάνουμε εκεί…

Ραδιοφωνικά…

Το ανοιξιάτικο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» πλαισιώνεται από ραδιοφωνικές και μουσικές παρουσίες που «ντύνουν» με ενδιαφέροντα τρόπο τα δρώμενα. Από την Παρασκευή 8 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου, ο Menta 88 θα βρίσκεται στο χώρο της Τεχνόπολης, με μουσική που ανεβάζει τη διάθεση, άλλοτε εκπέμποντας το πρόγραμμά του ζωντανά, άλλοτε έχοντας την επιμέλεια του επιτόπιου μουσικού προγράμματος.

Με Stand Up Comedy...

Ακολουθώντας τη νέα τάση στο χώρο του θεάτρου που έχει έρθει για να προσφέρει άφθονο γέλιο, αλλά και αναζωογονητική διασκέδαση, το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» θα φιλοξενήσει στην Τεχνόπολη το Σάββατο 9 Μαΐου τον stand up comedian Λάμπρο Φισφή. Πρόκειται για έναν από τους πιο ευρηματικούς και ταλαντούχους stand up comedians, που έγινε γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό «Κάψε το σενάριο». Καλλιτέχνης με πηγαίο χιούμορ και ξεκαρδιστικές ατάκες, αλλά χωρίς τετριμμένα αστεία. Στο stand up comedy show με τίτλο «Να ένας σοφός», για δύο ώρες, ο Λάμπρος Φισφής μεταμορφώνεται σε... παντογνώστη, παρουσιάζοντας το τι έχει μάθει αυτά τα τριάντα χρόνια της ζωής του.

Με live τραγούδι και μουσική…

Η βαθιά φωνή της Idra Kayne που θα τραγουδήσει την Κυριακή στις 20.00 στο Φεστιβάλ, εντυπωσιάζει με την black χροιά που οφείλεται στα γονίδιά της, και ειδικότερα στον Ουγκαντέζο πατέρα της. Το στυλ της είναι soul funk και είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει όλο το κοινό της Τεχνόπολης… Με Street Performance για μικρά και μεγάλα παιδιά Juggling από επιδέξιους ζογκλέρ, χαρισματικοί ξυλοπόδαροι, θεαματικά ακροβατικά, και performance για παιδιά σε προκλητικά χάπενιγκ από την ομάδα fundastick. Σάββατο 12.00-14.00 και 16.30-18.30 και Κυριακή 11.00-13.00 και 16.30-18.30

Μαγειρεύοντας στο Bloggers’ Corner

Στο "bloggers' corner" μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με κάποιους από τους αγαπημένους σας bloggers, συνταγές για "Εύκολο street food για το σπίτι". Οι bloggers που συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: Ιωάννα Δημοπούλου - Food Junkie, Ελένη Bονισάκου - The Foodie Corner, Εβίνα Καπιτζόγλου - Cook & Feel, Εύα Μονοχάρη - Funky Cook, Μαριλού Παντάκη - Madame Ginger, Γωγώ Παπαδιονυσίου – Mamatsita, Έλενα Σμπώκου Elena's Cooking, Άρτεμις Τσίπη – Wonderfoodland , Μαριλίτα Χατζηβασιλείου - Gourmelita.

Βραβείο Κοινού: Ψηφίστε τα καλύτερα!

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για το "βραβείο κοινού" τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας προϊόντα στο φεστιβάλ. Θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε στην κλήρωση για πολύ ενδιαφέροντα δώρα (δείτε εδώ τον κατάλογο των δώρων). Γενικότερα, όλος ο χώρος της Τεχνόπολης, θα είναι ένας τόπος εκπλήξεων. Περιδιαβαίνοντας τα περίπτερα με τα επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς, να ψηφίσετε για το αγαπημένο σας προϊόν, και φυσικά να δοκιμάσετε απίθανες λιχουδιές από όλη τη χώρα.

Μέρες και ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 8/5/2015: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 9/5/2015: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 10/5/2015: 10 π.μ.-9 μ.μ

Εισιτήρια Γενική είσοδος: € 6
Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Αποκλειστικά για τα μέλη του Αθηνόραμα Club: Είσοδος για 2 άτομα με 1 εισιτήριο με επίδειξη της κάρτας Αθηνόραμα Club στα ταμεία τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ

Πρόσβαση Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο» «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 press@athens-technopolis.gr