Follow us

Ένα ελαιόλαδο… έπος!

Από τα ευλογημένα ελαιόδεντρα της Τριφυλίας. Από τους ιερούς και πανάρχαιους ελαιώνες, από αυτούς που ακουμπάνε το κύμα και ανασαίνουν με την αύρα της θάλασσας του Ιονίου. Από τις ελιές που δώρισαν τα κλαδιά τους στο πρώτο μετάλλιο των ολυμπιακών αγώνων, τον κότινο. Από αυτά ακριβώς τα δέντρα, γευόμαστε σήμερα το ελαιόλαδο «Έπος».

Ένα ελαιόλαδο… έπος!

«Από μικρός είχα επαφή με τη φύση και την αγροτική παραγωγή» θα μας πει ο Χρήστος Δήμιζας, χημικός τροφίμων και ο διευθυντής της οικογενειακής εταιρείας που παράγει το συγκεκριμένο ελαιόλαδο. «Επισκεπτόμασταν πολύ συχνά το χωριό μου, το Κοπανάκι Μεσσηνίας και ήταν για μένα μία φυσική εξέλιξη να δραστηριοποιηθώ στον τομέα της ελιάς και του ελαιολάδου. Σπούδασα χημικός τροφίμων και αυτό με έφερε ακόμη πιο κοντά στο προϊόν». Κάνει προσεκτική δουλειά, επιλέγει τους συνεργαζόμενους ελαιοπαραγωγούς αλλά και καλλιεργεί με συνέπεια και σεβασμό στις διεθνείς ορθές πρακτικές τα δικά του οικογενειακά κτήματα. «Η περιοχή μας, διαθέτει πολύ καλής ποιότητας ελαιόδεντρα, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες είναι άριστες για την ανάπτυξη του προϊόντος. Απαιτείται, ωστόσο, μία όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστική καλλιέργεια με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και αυτό είναι που θα δώσει και το ποιοτικά ανώτερο ελαιόλαδο», μας σημειώνει ο Χρήστος. Δεν παραλείπει να αναφερθεί στη διαδικασία της επιλογής των ελαιώνων με τους οποίους θα συνεργαστεί. «Υπάρχουν καλλιεργητές που κάνουν πολύ καλή δουλειά και εκτιμώ ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβραβεύονται». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χρήστος αποφασίζει να εντάξει αυτούς τους παραγωγούς στο δίκτυο των συνεργατών του και αγοράζει το ελαιόλαδο ώστε να το τυποποιήσει και να το διαθέσει στην αγορά σε καλαίσθητες συσκευασίες.

Η αναγνώριση

Ένα ελαιόλαδο… έπος!

Το ελαιόλαδο «Έπος», έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά βραβεία, τόσο για την ποιότητα του ελαιολάδου, όσο και για τη συσκευασία και την ετικέτα, όπως το 2009, το βραβείο καλύτερης ετικέτας τροφίμου στον κόσμο από την Hewlett Packard αλλά και το χάλκινο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του Λος Άντζελες το 2012. Επίσης, το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Έπος», κέρδισε το αργυρό βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό συσκευασίας, του οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ, στο Ecofestival 2007.

Η εταιρεία

Η Greekpol, εταιρεία που παράγει το «έπος», ιδρύθηκε από ανθρώπους με πάθος για την υγιεινή διατροφή επενδύοντας στην αξία της παράδοσης του τόπου και στο αγαθό που τόσο πλούσια παρέχει, το ελαιόλαδο. Η έδρα της οικογενειακής εταιρίας είναι στην καρδιά της Μεσσηνίας, γνωστή για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο και «πατρίδα» της παγκοσμίως ξακουστής ποικιλίας ελιάς «Κορωνέικη».Κάθε δραστηριότητα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή πρότυπα και με εγκαταστάσεις που τηρούν όλες τις προδιαγραφές συστήματος διαχείρισης ποιότητας, και εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες παραγωγής και εμφιάλωσης. Με συνεχείς ελέγχους, επιλέγεται το καλύτερο ελαιόλαδο της περιοχής που, αφού μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε συνθήκες ελεγχόμενου περιβάλλοντος και τυποποιείται με αυστηρές προδιαγραφές, που έχουν σκοπό την υγιεινή και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Η δοκιμή στο αθηνοραμαumami

Έπος Μεσόγειον: Εμφανίζει αρώματα από φρεσκοκομμένο γρασίδι και φρέσκο αμύγδαλο. Νότες φρεσκοκομμένου γρασιδιού και φρέσκου αμύγδαλου κυριαρχούν και στο πολύ ευχάριστο, ελαφρά πικάντικο στόμα. Μαλακό λάδι, με πάχος, που δεν αφήνει λιπαρότητα. Καλή επίγευση.
Καλό → πολύ καλό

Έπος, Οικογενειακοί Ελαιώνες: Ώριμη μύτη με ξηρούς καρπούς προς την κατεύθυνση του καρυδιού. Μεστά αρώματα. Πάχος στο στόμα, σχετική δριμύτητα στο τελείωμα.
Καλό → πολύ καλό

Το ελαιόλαδο πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ η εταιρεία έχει πρατήριο λιανικής στην διεύθυνση Δεμερτζή 10 10445 Αθήνα τηλ 2108541030»

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα ελαιόλαδα "Έπος", στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις στις 8,9 και 10 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, όπου και θα μπορέσουμε να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με τον παραγωγό.

Ελαιόλαδο ΕΠΟΣ, Έδρα: Κυπαρισσία Μεσσηνίας 24500, 2765022588
Πρατήριο: Δεμερτζή 10, 10445 Αθήνα, 2108541030
www.facebook.com/elaiolado.epos