Follow us

Mati Ladi, ελαιόλαδο με αξιώσεις

Κάθε φορά που δοκιμάζουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο, γεμίζουμε αισιοδοξία για το μέλλον των αγροτικών μας προϊόντων. Είναι ο τομέας που πρώτος "πήρε μπροστά" στην ποιοτική παραγωγή και συνεχίζει μια ανερχόμενη πορεία, δείχνοντας το δρόμο και για τα υπόλοιπα. Οι παραγωγοί με μεράκι και αγάπη για το ελαιόλαδο γίνονται όλο και περισσότεροι. Βέβαια, μέσα στο σύνολο της παραγωγής, τ΄αστέρια δεν είναι πολλά, αλλά θα γίνουν, καθώς ο καταναλωτής που γνωρίζει, πλέον, γίνεται όλο και πιο απαιτητικός.

Mati Ladi, ελαιόλαδο με αξιώσεις

Το Μati Ladi είναι ένας άξιος εκπρόσωπος των δυνατοτήτων του εξαιρετικού μεσσηνιακού ελαιολάδου και της κορωνέικης ποικιλίας. Προσεγμένο σε όλα τα στάδια της παραγωγής του, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές και μοναδικό στόχο την ποιότητα, που βέβαια, ανατανακλά στη γεύση. Η συγκομιδή γίνεται την κατάλληλη ώρα και με σεβασμό στον καρπό και στο δέντρο, η ελαιοποίηση την ίδια μέρα της συγκομιδής, η θερμοκρασία και η μάλαξη στο ελαιοτριβείο επιτηρούνται αυστηρά. Η ποσότητα μειωμένη, προς όφελος της ποιότητας. Έτσι, διατηρούνται τα οργανοληπτικά στοιχεία του ελαιολάδου, η αντιοξειδωτική του δράση, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία και, βέβαια, η μοναδική φρουτώδης και πικροπικάντικη γεύση.

Mati Ladi, ελαιόλαδο με αξιώσεις

"Το ελαιόλαδο μου άρεσε σαν προϊόν από πάντα, η μυρωδιά του, ο τρόπος που βγαίνει, η "φασαρία" του μαζέματος και του ελαιοτριβείου… Το κτήμα της συζύγου μου ήταν που μου έδωσε την ευκαιρία πριν τρία χρόνια να ασχοληθώ ενεργά με την ελιά. Μαζί μοιραζόμαστε το όραμα της ανάδειξης του ελληνικού ελαιόλαδου" , μας λέει ο Στέφανος Καραθάνος, πρώην μηχανικός αεροσκαφών, που μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις ελιές τους, στην περιοχή Μάτι παραλίας Ρωμανού και Κατσέικα Καλαμάτας, ενώ ενοικιάζουν και ορισμένες στο Διαβολίτσι, στην άκρη του μεσσηνιακού κάμπου. Διαφορετικά μικροκλίματα, που επηρεάζουν την ωρίμανση του καρπού και απαιτούν άλλη στιγμή συγκομιδής (από αρχές Οκτώβρη έως αρχές Δεκέμβρη) για να δώσει ο καρπός της κάθε περιοχής το μέγιστο της ποιότητας και της γεύσης.

Ειδικά για την περιοχή Μάτι (10 χλμ. βόρεια της Πύλου, με ήπιο, θαλασσινό κλίμα), που έδωσε και το όνομά της στο Mati Ladi, ο Στέφανος Καραθάνος μας θυμίζει ότι ήδη από τα Μυκηναϊκά χρόνια υπήρχε εκεί ανεπτυγμένη καλλιέργεια και εμπορία ελαιόλαδου, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών στη γύρω περιοχή.

Τα προϊόντα

ΜΑΤΙ LADI PREMIUM, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρουτώδες αγουρέλαιο από ελιές μαζεμένες στο κατάλληλο σημείο ωρίμανσης, έτσι ώστε στο τελικό προϊόν να διαφυλαχθούν όλα εκείνα τα συστατικά που το καθιστούν κορυφαία διατροφική πρόταση. Αρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού, πράσινης ελιάς και αμύγδαλου. Πικάντικο και πικρό, λόγω της πλούσιας παρουσίας πολυφαινολών. Οι συνθήκες ελαιοποίησης και συντήρησής του, εξασφαλίζουν την ξεχωριστή οργανοληπτική του ταυτότητα για όλο το χρόνο.
(Όπως μας διευκρινίζει ο παραγωγός, το premium εξ. παρθένο ελαιόλαδο, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μία υποκατηγορία του εξαιρετικά παρθένου. "Υπερέχον Εξαιρετικό" θα μεταφραζόταν, και παρουσιάζει βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως οξύτητες μέχρι 0,3% και ιδιαίτερα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά -άρωμα, πικρό, πικάντικο).

ΜΑΤΙ LADI, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Παραδοσιακή γεύση του ώριμου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ήπιο και απαλό.

ΜΑΤΙ LADI, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό
Από παραγωγή που βασίζεται στις αρχές της βιολογικής γεωργίας, προσφέροντας όλα τα προτερήματα του βιολογικού προϊόντος.


Τα ελαιόλαδα Mati Ladi μπορείτε προς το παρόν να προμηθευτείτε μόνο απ' αυθείας από τον παραγωγό, με τηλεφωνική παραγγελία στο τηλ. 697 8938105.