Follow us

Φεστιβάλ: νέες αφίξεις και top προϊόντα

Όσοι πιστοί των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής δεν χάνετε τα φεστιβάλ του αθηνοράματος Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, γνωρίζετε ήδη πολλούς παραγωγούς-εκθέτες και τα προϊόντα τους. Κάθε νέο φεστιβάλ, όμως, καλωσορίζει και καινούργιες συμμετοχές, που έχουν προκύψει μετά από δοκιμές προϊόντων από τη γευσιγνωστική μας ομάδα. Άλλοι γνωστοί και καταξιωμένοι, άλλοι νέοι και άγνωστοι, όλοι έχουν να επιδείξουν προϊόντα με ενδιαφέρον, που αξίζει να δοκιμάσετε. Φυσικά, νέα προϊόντα κυκλοφορούν και από

Φεστιβάλ: νέες αφίξεις και top προϊόντα

Μακεδονία

Πολλά διαφορετικά προϊόντα μας ήρθαν από τη Μακεδονία, με βάση τις μοναδικές ύλες της μακεδονίτικης γης, από κρασί του Αγίου Όρους μέχρι λουκάνικα από βουβάλια της Κερκίνης.
Καλωσορίζουμε, λοιπόν…

Την Αγροζύμη και τα ονομαστά ζυμαρικά από την Αραβησσό Γιαννιτσών, που ξεκίνησε το 1969 με έναν δικό τους αλευρόμυλο, για να εξελιχθεί σε υπερσύγχρονη βιοτεχνία. Πάνω από 50 προϊόντα, όλα από επεξεργασία δημητριακών, αλλά με παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές…

Φεστιβάλ: νέες αφίξεις και top προϊόντα

Το Ellion Olive Oil, που παράγει ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης από ιδιόκτητους ελαιώνες στη Χαλκιδική, το Ellion Gatsronomy...
Το Koukos Inn, ένα πανδοχείο στο χωριό Κούκος Πιερίας, με δικά του χωράφια, όπου καλλιεργείται το δίκκοκο σιτάρι της εταιρείας Βιοτρόπος: εξαιρετικά ζυμαρικά, από αλεύρι ολικής και ψυχρής άλεσης σε πετρόμυλο…
Τον Μυλοπόταμο και τα κρασιά του, από αμπελώνα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, στον Άθω, με βιολογική καλλιέργεια και οινοποίηση, που τηρεί πιστά την αγιορείτικη παράδοση, από τους μοναχούς.
Τις Rizes, μια νέα οικοτεχνία στον Κρόκο Κοζάνης, που παράγει χειροποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας: αλείμματα πιπεριάς, αλείμματα φρούτων υψηλής συμπύκνωσης, ελληνικούς μεζέδες σε βαζάκια -όλα άξια δοκιμής.

Τη Phytosophia, της Ευθαλίας Καραγιάννη, που καλλιεργεί βιολογικά βότανα και φτιάχνει ιδιαίτερα μείγματα για καρυκεύματα και αφεψήματα με δικές της συνταγές…
Το Χασαπάκι, μια οικογενειακή επιχείρηση με προϊόντα κρέατος από τους νεροβούβαλους της Κερκίνης: λουκάνικα, καβουρμάς, σουτζουκάκια και άλλα, για να συνοδέψετε το τσίπουρο…
Tο Viofree, το "μη γαλακτοκομικό τυρί" της Viotros, που παρασκευάζει εναλλακτικά τυροκομικά προϊόντα με βάση τα φυτικά λιπαρά, πολύτιμο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη...

Πελοπόννησος

Οι νέοι εκθέτες μας φέρνουν εκλεκτά ελαιόλαδα, ελιές, ζυμαρικά -προϊόντα με παράδοση στην Πελοπόννησο- αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, σαν το αυθεντικό πετιμέζι και τους καλοφτιαγμένους μεζέδες ψαριών. Καλωσορίζουμε, λοιπόν…

Την Arcadia Traditional & Organic Products, ελληνιστί "Αρκαδιά" και τις ελιές Καλαμάτας από τα δικά τους κτήματα, αυτούσιες και σε προϊόντα ελιάς, όπως μια ποικιλία πατέ, αλλά και προϊόντα δικής τους λιαστής ντομάτας, αγκινάρες και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Η νοστιμιά αλλά και η ποιότητα των πρώτων υλών είναι φανερή, θα το διαπιστώσετε.

Το Δολιανίτικο, ένα εκλεκτό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, από βιολογικούς ελαιώνες με ποικιλία μανάκι, ψυχρής έκθλιψης, αλλά και τις χονδροελιές, ωριμασμένες σε άλμη ή σε ελαιόλαδο με 7 βότανα…
Τα Ζυμαρικά Σπάρτης, που παρασκευάζονται εδώ και 20 χρόνια και περιλαμβάνουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη, με αγνές πρώτες ύλες από τη Λακωνία, από απλά μέχρι από δίκκοκο σιτάρι, ολικής, με αρωματικά χόρτα αλλά και τραχανά και χυλοπίτες…
Το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, από βιολογικά σταφύλια της ορεινής Πυλίας, με ειδική επεξεργασία, που το φέρνει σε πιο φυσική μορφή από το κοινό, για σκέτο ή για χρήση στη μαγειρική...
Το πετιμέζι Μαντζιώρου, από την Κορινθία, από βιολογική σουλτανίνα και τη συνταγή της γιαγιάς του αμπελουργού, φυσικά χωρίς κανένα πρόσθετο…

Το Mati Ladi, ένα εξαιρετικά παρθένο αγουρέλαιο από τη Μεσσηνία, από πρώιμες ελιές, με έκθλιψη αυθημερόν και πολύ χαμηλή οξύτητα…
Τη Μelina Melassa, από παραδοσιακή συνταγή, ένα 100% φυσικό προϊόν, με υψηλή διατροφική αξία, καλό υποκατάστατο της ζάχαρης...
Τη Stella Mare, παλιά στο χώρο των αλιευμάτων αλλά ολοκαίνουργια στην τυποποίηση γαύρου και σαρδέλας που επεξεργάζεται στη Μαραθόπολη Μεσσσηνίας, με εντελώς σύγχρονη τεχνολογία: ψάρια μαριναρισμένα, καπνιστά, παστά, σε πολλές νόστιμες συνταγές.

Νησιά του Αιγαίου

Κιτρινοκούλουρα, μαρμελάδες λαχανικών, μυκονιάτικα τυριά, σπάνια φάβα από κατσούνι, κρασιά από τη Σαντορίνη. Το μοναδικό μικροκλίμα του Αιγαίου, σφραγίζει γεύσεις από...

Την Ηλιάνα της Αστυπάλαιας, με τα γνωστά της αρτοποιήματα με ντόπια υλικά, με πρώτα τα παραδοσιακά κιτρινοκούλουρα με ζαφορά, αλλά και μια γκάμα γευστικών προϊόντων σαν τα παξιμαδάκια αμυγδάλου ή το γαλατοκούλουρο, που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό…
Την Canava Nomikos, του Πέτρου Νομικού στο Κοντοχώρι Σαντορίνης, με το βραβευμένο Ασύρτικο, το σπάνιο Vinsanto και άλλα ξεχωριστά κρασιά με τη σφραγίδα του ιδιαίτερου terroir του νησιού…
Το Μελίμηλον της Νάξου, μια λιλιπούτεια οικοτεχνία που παρασκευάζει "μαρμελάδες" όχι μόνο από φρούτα, αλλά και από τα λαχανικά από μποστάνια του νησιού και δικά της, με ετικέτες όπως πράσινες ντομάτες, κολοκύθα με μαστίχι, μελιτζάνες, πιπεριές, αλλά και πικάντικο λικέρ από πιπεριά…

Το Τυροκομείο Μυκόνου Κουκά, από γενιές κτηνοτρόφων, που παρασκευάζει με γάλα από τη δική τους φάρμα στην Άνω Μερά, τα παραδοσιακά τυριά του νησιού τυροβολιά, ξινότυρο, κοπανιστή αλλά και γιαούρτι...
Τη Φάβα Σχοινούσας του Μανώλη Κωβαίου, που αν τη δοκιμάσετε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ! Από τη μοναχική Σχοινούσα, μια σπάνια φάβα από την τοπική ποικιλία κατσούνι…

Στερεά Ελλάδα και Εύβοια

Χειροποίητα ζυμαρικά, εκλεκτά ρύζια και όσπρια, σπάνια μονοποικιλιακά μέλια, εκλεκτά σύκα Κύμη, μας έρχονται από τα μέρη αυτά. Καλωσορίζουμε…

Το "Αγνό με αγάπη", μια οικοτεχνία χειροποίητων ζυμαρικών με συνταγές του σεφ Μ. Ηρωγλίδη, που δίπλα στις κλασικές προτείνει και ευφάνταστες συνταγές, όπως οι χιλοπίτες με σοκολάτα, με σουτζούκι, με βατόμουρο, ο τραχανάς με κουρκουμά και πολλά άλλα...

Την Αgrino, που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σήμερα εφαρμόζει το σύστημα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, αναγράφοντας το όνομα του παραγωγού και τον τόπο καλλιέργειας στις συσκευασίες. Η σειρά Ελληνικά Όσπρια περιλαμβάνει τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες από επιλεγμένους παραγωγούς..
Το Γέννημα Γης, από την Αράχωβα, ένα εργαστήρι παραδοσακών ζυμαρικών και τραχανά με παλιές τοπικές συνταγές...
Τη Melira, από τη Βόρεια Εύβοια, με εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια από μελίσσια που μεταφέρονται ανάλογα με την εποχή σε άλλο τόπο. Ιδιάτερα μέλια, όπως από φλαμουριά, γλυκάνισο, λεμονανθούς, καστανιά, αγριοβελανιδιά...

Το Rizovoli, μια μικρή μονάδα παραγωγής αποξηραμένων σύκων Κύμης και των προϊόντων του, όπως συκόμελο, συκοπάστελο, αλλά και μαρμελάδα φρέσκου σύκου. Τα σύκα τους δεν "θειαφίζονται", αλλά λιάζονται στον ήλιο με φυσικό τρόπο.

Θεσσαλία και Ήπειρος

Προϊόντα από τοπικό σπόρο ντομάτας, χειροποίητες σάλτσες και μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού από φρούτα του δάσους, εκλεκτά ζυμαρικά, μπακλαβάς Κόνιτσας, όσπρια Φαρσάλων, όλα με εξαιρετική ποιότητα. Καλωσορίζουμε…

Το Αγρόκτημα Μακρή, μικρή οικογενειακή επιχείρηση με επισκέψιμο αγρόκτημα και top προϊόντα με βάση τη ντομάτα από παραδοσιακές ποικιλίες και αυθεντικές παλιές συνταγές, σαν το φυσικά αποξηραμένο "λιαστό ντοματάκι μελάτο"με την υπέροχη γεύση...

Το Αέλιον, ένα e-shop με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, επιλεγμένα από ανεξάρτητους παραγωγούς, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες αλλά και λικέρ…
Το Γαρδίκι, της Βάσως Ναζάρη, που στο ομώνυμο χωριό παρασκευάζει με τοπικά προϊόντα γλυκά κουταλιού, λικέρ από κράνο και άγριο βατόμουρο, μαρμελάδες, ζυμαρικά...
Το Γιαμ, που σίγουρα γνωρίζετε, καθώς το εργαστήρι της Αύρας Πανουσοπούλου στην Αγιά της Λάρισας είναι από τους πρώτους διδάξαντες στα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα με επιλεγμένα υλικά, όπως σάλτσες, τουρσιά, πατέ, βουτήματα, μεζεδάκια και άλλα…

Την Ήπειρο Γη από την Κόνιτσα, με το εμβληματικό "κλωστάρι", τον παραδοσιακό σουρωμένο μπακλαβά, με χωριάτικο φύλλο και σπιτική παρασκευή, που τώρα κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές από το εργαστήρι στα Γιάννενα…
Τα Όσπρια Φαρσάλων, που δεν χεριάζονται συστάσεις...
Το τσίπουρο Τυρνάβου "το Δεκαράκι", μονοποικιλιακό, με τα υπέροχα αρώματα της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου, της οικογένειας Βασδαβάνου, με μεγάλη ιστορία στην ποτοποιία...

Κρήτη

Ελαιόλαδο, ρακή με διάφορες γεύσεις, βιολογικά αλλαντικά, σφακιανά αρτοποιήματα, παραδοσιακός καφές, είναι μερικές από τις νέες αφίξεις από Κρήτη. Καλωσορίζουμε...

Την Αgreco Farm, τις φάρμες 40 στρεμμάτων αμπελώνων και ελαιώνων στο Ρέθυμνο, που καλλιεργούνται χωρίς χημικά, το "μετόχι" του Ν. Δασκαλαντωνάκη. Παράγονται, σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, υψηλής ποιότητας αποστάγματα, ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, βότανα, μαρμελάδες…

Τον Δανδάλη, ένα καφεκοπτείο με ιστορία 60 χρόνων στο Ηράκλειο, με υπερσύγχρονο εργοστάσιο σήμερα, που παράγει καφέδες και ροφήματα...
Το Κτήμα Βαβουράκη, που κάνει βιολογική εκτροφή χοίρων ελευθέρας βοσκής και παράγει κρέας, αλλαντικά, παραδοσιακά λουκάνικα και κρητικό απάκι και πολλά άλλα, όλα βιολογικά και χωρίς γλουτένη...
Τον φούρνο Ντουρουντούς, από τα Σφακιά, με τις γνήσιες σφακιανές γεύσεις, σαν το σφακιανό βουργιάλι (με καύκαλο βρώμης, χαρουπιού κ.α.), τις σφακιανές μπουκιές σε διάφορες γεύσεις, ονομαστά κουλούρια και πολλά άλλα συμβατικά και βιολογικά…

Το Σπιτικό Μεράκι, που ειδικεύεται στα ποτά με βάση την εκλεκτή τσικουδιά, αρωματισμένη με φρούτα και μέλι του νησιού. Οι παλιές συνταγές περιλαμβάνουν ροδορακή, κιτριρακή, ρακόμελο και άλλα πρωτότυπα λικέρ...

Και μερικές ακόμα αφίξεις με έδρα την Αττική…

Η Farmers Republic, η γνωστή μας πρωτοποριακή αγορά παραγωγών, με όλα τα είδη μαναβικής, επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά, είδη παντοπωλείου…

Η Al Fresco του Περικλή Μεργκρέλη μας φέρνει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά με ιταλική έμπνευση και ελληνικές πρώτες ύλες, σε 40 είδη…
Το Bacal-eco που ξεκίνησε από τον Προυσσό, είναι ένα e-shop με προϊόντα δικής του παραγωγής, αλλά και επιλεμένα απ' όλη την Ελλάδα. Από όσπρια και σαλιγκάρια μέχρι μέλι και βότανα, συμβατικά και βιολογικά…
Η Αρωγαία, καλλιεργεί βιολογικά βότανα στον Ωρωπό, αλλά επιλέγει και από άλλα μέρη για να τα αποξηράνει παραδοσιακά και να τα διαθέσει σε επιλεγμένα καταστήματα...
Το Botiglia. gr, που επιλέγει κρασιά μικρών παραγωγών, βιολογικά, βιοδυναμικά, δυσεύρετα και μας τα φέρνει στην πόρτα μας…
Το Βeer-deli, του ειδικού στη μπίρα Πολ Εμμανουηλίδη, που θα μας προτείνει kits για να φτιάξουμε στο σπίτι τη δική μας μπίρα…
Το Μέλι Αγγελικής, που παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής, απλό αλλά και αρωματισμένο, όπως το εκρηκτικό μέλι με ξύσμα πορτοκαλιού ή με κανέλα και όλα τα προϊόντα μελιού...

Το Corn 'n Roll, με βιολογικά και συμβατικά προϊόντα με βάση το καλαμπόκι. Από κλασικό ποπ-κορν μέχρι με σοκολάτα, με καραμέλα. Από μη μεταλλαγμένο καλαμπόκι κατά το πλείστον ελληνικό...
Το Βιολογικό Καλάθι, το e-shop μιας ομάδας βιοκαλλιεργητών απ' όλη τη χώρα, που στέλνουν ό,τι επιλέξετε ολόφρεσκο στο σπίτι...

Το Nostimo, η νέα μικρή επιχείρηση που λειτουργεί κοντά στη φιλοσοφία του fair trade και του slow food και μας φέρνει τα πιο εκλεκτά ελληνικά αλάτια, από Κρήτη, Κύθηρα, Μεσολόγγι, Μάνη, σκέτα ή με ιδιαίτερα αρώματα…
Η Sparoza, φτιάχνει μείγματα εκλεκτών βοτάνων και μπαχαρικών για πολλές χρήσεις, που απογειώνουν τα φαγητά, αλλά και μείγματα τσαγιών, όπως το πικάντικο Shaman Tea, που έχει ήδη φανατικούς φίλους...

Ο Βιοβλαστός, που καλλιεργεί και διαθέτει στο e-shop του βιολογικά προϊόντα, όπως όσπρια Φενεού (και πολλά ακόμα), αλλά και ξηρούς καρπούς
Το Εν-deli, ένα ξεχωριστό παντοπωλείο στο Μαρούσι, που διαθέτει επιλεγμένα προϊόντα μικρής παραγωγής, όπως η φέτα Μανιάτη και τα αλίπαστα από τη βόρεια Ελλάδα...
Τα κυπριακά αλλαντικά Μαδαρή (δεν θα λέγαμε όχι σε μια φιλοξενία!), του μεγαλύτερου παραγωγού παραδοσιακών αλλαντικών στην Κύπρο, σαν το παστό χοιρομέρι, την καπνιστή λούντζα, τα λουκάνικα Πιτσιλιάς...