Follow us

Ομέλετα –πίτα με τόνο

Ομέλετα –πίτα με τόνο

Υλικά

Υλικά

250 γρ. τόνο κονσέρβας (σε νερό)

1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

8 αβγά

8 κ.σ. παγωμένο νερό

1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 μεγάλη ντομάτα

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

Μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια.

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε σχολαστικά και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα.

Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να εξαφανιστούν οι κόμποι.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμμένο στο νερό αλεύρι, τις ντομάτες, τον τόνο και τη ρίγανη.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.

Σωτάρουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και τηγανίζουμε την ομελέτα -πάντα σε μέτρια φωτιά- σηκώνοντας τις άκρες και γέρνοντας το τηγάνι, να κυλήσει το ρευστό μείγμα από κάτω και να ψηθεί.

Μετά από 7 -8 λεπτά, γλυστράμε προσεκτικά την ομελέτα σε μεγάλη ρηχή πιατέλα και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά από κάτω για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο (άλλα 5 -7 λεπτά).

Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, που φτιάχνουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με μουστάρδα, ή μαγιονέζα και κέτσαπ ή κέτσαπ και μουστάρδα (πολύ νόστιμος συνδυασμός).

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.