Κατσαμάκι

Κατσαμάκι
Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 ½ λίτρο νερό
500 γρ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός, το κατσαμάκι.
Απλώνουμε την τριμμένη πατάτα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και από πάνω ρίχνουμε το κατσαμάκι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175ο ? φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε το κατσαμάκι και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα. Αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε και με γιαούρτι.

Αρμονίες με κρασί απο τον Alpha Wine Guide

Το αρμονικό ταίριασμα ανάμεσα σε ένα πιάτο και ένα κρασί εξαρτάται από όλα τα συνθετικά του πιάτου και τις ποσότητες τους. Στο αθηνόραμαUmami.gr οι επιλογές ετικετών για κάθε συνταγή δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει, ανάμεσα σε πολλές συνήθως ετικέτες, τη φιάλη που ταιριάζει στις προτιμήσεις του με απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχία του συνδυασμού.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Marinopoulos

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen