Αρνίσια παϊδάκια στη γάστρα από την Κορσική (του Βαγγέλη Δρίσκα)

Αρνίσια παϊδάκια στη γάστρα από την Κορσική (του Βαγγέλη Δρίσκα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
4 σκελίδες σκόρδο τριµµένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκοµµένο
4 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
ξύσµα από 1 λεµόνι
4 κουτ. σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 κουτ. σούπας ξίδι µπαλσάµικο
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε µία γάστρα, σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, σε µέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και πασπαλίστε τα µε το αλεύρι. Ρίξτε τα στη γάστρα και συνεχίστε το σοτάρισµα ανακατεύοντας µέχρι να πάρουν χρώµα από όλες τις πλευρές. Σβήστε µε το κρασί, προσθέστε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, το δεντρολίβανο, και σκεπάστε τη γάστρα. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας, χωρίς να ξεσκεπάσετε το σκεύος. Σε ένα µπολ ανακατέψτε τις αντσούγιες ψιλοκοµµένες, το ξύσµα λεµονιού, τον µαϊντανό, το ξίδι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύστε µε το µείγµα αυτό τα ψηµένα παϊδάκια και σερβίρετε. 

Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.

Αρμονίες με κρασί απο τον Alpha Wine Guide

Το αρμονικό ταίριασμα ανάμεσα σε ένα πιάτο και ένα κρασί εξαρτάται από όλα τα συνθετικά του πιάτου και τις ποσότητες τους. Στο αθηνόραμαUmami.gr οι επιλογές ετικετών για κάθε συνταγή δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει, ανάμεσα σε πολλές συνήθως ετικέτες, τη φιάλη που ταιριάζει στις προτιμήσεις του με απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχία του συνδυασμού.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Η Μαρινόπουλος δροσίζει τα καλοκαιρινά μας βράδια και μας προτείνει...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen