Σαλιγκάρια με πλιγούρι (συνταγή από το εστιατόριο «Θωμάς» του Σκλήθρου Φλώρινας)

Υλικά (για 5 άτομα)
1 κ. σαλιγκάρια  
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια  
800 γρ. πλιγούρι  
1 κουτί ντοματάκια  
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά  
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι άνηθος  
ε. π. ελαιόλαδο  
8 φλ. τσαγιού νερό  
αλάτι,  πιπέρι   

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα σκεύος. Βράζουμε τα σαλιγκάρια και τα βγάζουμε από το κέλυφος. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (γύρω στα 15 λεπτά) και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα σαλιγκάρια με το πλιγούρι.  

Θα το συνοδέψουμε με ροζέ από ξινόμαυρο (Ακακίες κυρ Γιάννη) 


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen