Follow us

Μοσχαρίσιο νουά στην κατσαρόλα

Μοσχαρίσιο νουά στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο, 1 1/5 –2 κιλά, τυλιγμένο σε δίχτυ

2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο 

2 μεγάλα καρότα ολόκληρα 

3 κ.σ. βούτυρο 

200 ml λευκό ξηρό κρασί αρετσίνωτο

Χυμός ενός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα και τα κρατάμε ολόκληρα.

Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το νουά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα καρότα και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα σε μέτρια φωτιά (4 –5 λεπτά).

Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε ζεστό νερό, να φθάσει μέχρι τη μέση του νουά.

Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μισή ώρα.

Αν δούμε ότι δεν έχει υγρό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσπέπαστη για 15 λεπτά, ώστε να πήξει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα.

Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες, και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Ταιριάζει με σκέτο λευκό ρύζι ή ρύζι με λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.Σημ.

Μπορούμε να περάσουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα από το μούλτι μαζί με το ζωμό για να φτιάξουμε μια πυκνή, αρωματική σάλτσα.

Μπορούμε ακόμα, να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και να τα τσιγαρίσουμε μαζί με το κρέας από την αρχή.

Μια καλή ιδέα, είναι να προσθέσουμε 1 κιλό μανιτάρια σωταρισμένα σε βούτυρο μόλις βάλουμε το λεμόνι.

Το φαγητό, γίνεται έτσι πιο λουσάτο.

Αν δούμε πως η σάλτσα είναι αραιή, τη δένουμε με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ διαλυμένη σε πολύ λίγο κρύο νερό, που την προσθέτουμε μετά το λεμόνι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.