Καρότα γλασαρισμένα με μέλι και πορτοκάλι

Καρότα γλασαρισμένα με μέλι και πορτοκάλι
υλικά
1 κ. καρότα βιολογικά, μέτρια
1/2 φλ.τσ. μέλι
1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα (σε χοντρό τρίφτη) και το χυμό
5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
λίγο ξερό εστραγκόν
μείγμα πιπεριών από μύλο
αλάτι 

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καρότα ξύνοντάς τα εξωτερικά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει αρκετά, όχι να μαυρίσει. Ρίχνουμε τα καρότα και τα ανακατεύουμε 1'-2'. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα καρότα να σιγοβράσουν χωρίς σκέπασμα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στη μία ώρα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν, ρίχνουμε αρκετό μείγμα πιπεριών από μύλο και σερβίρουμε.


Αρμονίες με κρασί απο τον Alpha Wine Guide

Το αρμονικό ταίριασμα ανάμεσα σε ένα πιάτο και ένα κρασί εξαρτάται από όλα τα συνθετικά του πιάτου και τις ποσότητες τους. Στο αθηνόραμαUmami.gr οι επιλογές ετικετών για κάθε συνταγή δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει, ανάμεσα σε πολλές συνήθως ετικέτες, τη φιάλη που ταιριάζει στις προτιμήσεις του με απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχία του συνδυασμού.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Επιλέγουμε Beaujolais Nouveau... από τη Μαρινόπουλος!

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen