Follow us

Μαριναρισμένα παϊδάκια στη σχάρα, με σάλτσα γιαουρτιού

Μαριναρισμένα παϊδάκια στη σχάρα, με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

υλικά

1500γρ.-2 κιλά παιδάκια αρνίσια

για τη μαρινάδα:

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 λεμόνια, το χυμό

3 σκ. σκόρδο λυωμένες

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου (κατά προτίμηση φρέσκου)

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

αλάτι, 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κυπελλάκια στραγγιστό γιαούρτι

1/2 φλ. τσ.ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό)

1 κ.γ. μπούκοβο

1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια.

Τα τοποθετούμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα ένα- ένα.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας πρώτα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το δυόσμο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε τη σάλτσα σε δύο μπολ, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (καλό θα ήταν να τη βγάλουμε από το ψυγείο 20' πριν το σερβίρισμα).Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 45' πριν το ψήσιμο.

Αφαιρούμε την πολλή μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο τηγάνι-σχάρα γιά 4'-5' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού, τηγανιτές πατάτες και μιά φρέσκια σαλάτα.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.