Follow us

Ουγγαρέζικο γκούλας

Ουγγαρέζικο γκούλας

Υλικά

υλικά

1. 200 γρ. βοδινή (ή μοσχαρίσια) σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους

500 γρ. πατάτες, κομμένες μέτριες

300 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες

3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο

4 ντομάτες, σε φέτες

1 φλ. τσ. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. (ή περισσότερο) πάπρικα γλυκειά ή μέτρια καυτερή ή ανάμεικτη

1 κ. σ. κύμινο ολόκληρο, σπασμένο σε γουδί

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1/2 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος 3'-4', ανακατεύοντας.

Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά.

Οταν μαλακώσουν - χωρίς να πάρουν χρώμα- ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα.

Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες.

Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.(Σημ.

μπορούμε να μην βάλουμε τις πατάτες και να σερβίρουμε το φαγητό με πουρέ πατάτας, που του ταιριάζει πολύ)

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.