Υλικά
500 γρ. γαρίδες, ολόκληρες, μεγάλες KALLIMANISΥλικά για 4 μερίδες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού βασιλικό αποξηραμένο
1 κουτ. σούπας σπόροι αποξηραμένης γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο)
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
1 φρέσκο φύλλο δάφνης ή λεμονιάς για κάθε γαρίδα
8 ξύλινα σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 20
Διακόσμηση: 1 λεμόνι κομμένο στα 4
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις πλένετε, τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε σε ρηχό πλατύ σκεύος.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σκόρδο, το λάδι, το βασιλικό, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι, και βάζετε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 20.
Κρατάτε την μαρινάδα για να αλείψετε τα σουβλάκια στο ψήσιμο.
Χωρίζετε τις γαρίδες σε 8 μέρη .
Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια εναλλάξ με ένα φύλλο δάφνης ή λεμονιάς και τις τοποθετείτε στο ταψί.
Εντωμεταξύ ετοιμάζετε την σχάρα .Τοποθετείτε τα σουβλάκια με τις γαρίδες στη σχάρα, τα αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τα ψήνετε για 3 περίπου από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα ή ψητά λαχανικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 6-8
Το κρασί που θα το "στολίσει"
Όσο και να θέλει το μαρινάρισμα η γλυκειά αριστοκρατική σάρκα της γαρίδας με την καπνισμένη αίσθηση δίνει τον τόνο.
Αναζητάει ένα κρασί χωρίς αρωματικές υπερβολές στιβαρό με αλκοολική γλυκύτητα και διακριτικό βαρέλι.
Μία καλή Σαντορίνη όπως το "Ασύρτικο της Γαίας" θα ευνοούσε τη συνύπαρξη.