Follow us

Γαρίδες στην σχάρα

Γαρίδες στην σχάρα

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. γαρίδες, ολόκληρες, μεγάλες KALLIMANIS

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. τσαγιού βασιλικό αποξηραμένο

1 κουτ. σούπας σπόροι αποξηραμένης γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο)

χυμός 1 λεμονιού

αλάτι

1 φρέσκο φύλλο δάφνης ή λεμονιάς για κάθε γαρίδα

8 ξύλινα σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 20

Διακόσμηση: 1 λεμόνι κομμένο στα 4

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις πλένετε, τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε σε ρηχό πλατύ σκεύος.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σκόρδο, το λάδι, το βασιλικό, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι, και βάζετε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 20.



Κρατάτε την μαρινάδα για να αλείψετε τα σουβλάκια στο ψήσιμο.

Χωρίζετε τις γαρίδες σε 8 μέρη .

Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια εναλλάξ με ένα φύλλο δάφνης ή λεμονιάς και τις τοποθετείτε στο ταψί.



Εντωμεταξύ ετοιμάζετε την σχάρα .Τοποθετείτε τα σουβλάκια με τις γαρίδες στη σχάρα, τα αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τα ψήνετε για 3 περίπου από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα ή ψητά λαχανικά.



Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 6-8


Το κρασί που θα το "στολίσει"

Όσο και να θέλει το μαρινάρισμα η γλυκειά αριστοκρατική σάρκα της γαρίδας με την καπνισμένη αίσθηση δίνει τον τόνο.

Αναζητάει ένα κρασί χωρίς αρωματικές υπερβολές στιβαρό με αλκοολική γλυκύτητα και διακριτικό βαρέλι.

Μία καλή Σαντορίνη όπως το "Ασύρτικο της Γαίας" θα ευνοούσε τη συνύπαρξη.

Κρατάτε την μαρινάδα για να αλείψετε τα σουβλάκια στο ψήσιμο. Χωρίζετε τις γαρίδες σε 8 μέρη . Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια εναλλάξ με ένα φύλλο δάφνης ή λεμονιάς και τις τοποθετείτε στο ταψί. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε την σχάρα .Τοποθετείτε τα σουβλάκια με τις γαρίδες στη σχάρα, τα αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τα ψήνετε για 3 περίπου από κάθε πλευρά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα ή ψητά λαχανικά. Χρόνος προετοιμασίας: 20Χρόνος μαγειρέματος: 6-8 Όσο και να θέλει το μαρινάρισμα η γλυκειά αριστοκρατική σάρκα της γαρίδας με την καπνισμένη αίσθηση δίνει τον τόνο. Αναζητάει ένα κρασί χωρίς αρωματικές υπερβολές στιβαρό με αλκοολική γλυκύτητα και διακριτικό βαρέλι. Μία καλή Σαντορίνη όπως το "Ασύρτικο της Γαίας" θα ευνοούσε τη συνύπαρξη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι