Follow us

Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με ζυμαρικά

Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με  ζυμαρικά

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. μύδια ψίχα

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη

1/2 κουτ. τσαγιού ξύσμα λεμονιού

4-5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζάνια)

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα πλένετε και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.



Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο τόσο, ώστε να δώσει άρωμα στο λάδι, αλλά να μη μαυρίσει.

Προσθέτετε την ντομάτα, την κάπαρη το ξύσμα λεμονιού, το μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10.



Προσθέτετε τα μύδια και τα αφήνετε να βράσουν, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε.



Βγάζετε τα μισά μύδια μαζί με τη σάλτσα τους και τα σερβίρετε σε μπολ.

Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μύδια και τα ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα και περιχύστε το με τα μύδια και τη σάλτσα που κρατήσατε στο μπολ.

Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνοδέψτε το με ανάμικτη σαλάτα εποχής.



Σημείωση: Αντί για σάλτσα ντομάτας, μπορείτε στην ίδια συνταγή να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος.

Απλώς αντικαταστήστε την ντομάτα με 2/3 φλιτζανιού νερά και παραλείψτε το ξύσμα λεμονιού.

Όταν βράσουν τα μύδια , προσθέσετε 200 ml κρέμα γάλακτος δίχως να βράσετε τη σάλτσα.




Χρόνος προετοιμασίας: 10
Χρόνος μαγειρέματος: 15

Το κρασί που θα το "στολίσει"

Τα μύδια χαρίζουν στο πιάτο το άρωμα και συμπληρώνουν τη γλυκύτητα του αμυλούχου ζυμαρικού.

Το ξύσμα του λεμονιού και η φρέσκια ντομάτα ανεβάζουν την οξύτητα του πιάτου.

Το πιάτο αναζητάει την αρμονία σε ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο με νερό και ανάλογα αρώματα.

Όπως επί παραδείγματι ένα "Αμύνταιο Ροζέ" από τον Τοπικό Συνεταιρισμό.

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο τόσο, ώστε να δώσει άρωμα στο λάδι, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτετε την ντομάτα, την κάπαρη το ξύσμα λεμονιού, το μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10. Προσθέτετε τα μύδια και τα αφήνετε να βράσουν, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε. Βγάζετε τα μισά μύδια μαζί με τη σάλτσα τους και τα σερβίρετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μύδια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα και περιχύστε το με τα μύδια και τη σάλτσα που κρατήσατε στο μπολ. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνοδέψτε το με ανάμικτη σαλάτα εποχής. Σημείωση: Αντί για σάλτσα ντομάτας, μπορείτε στην ίδια συνταγή να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος. Απλώς αντικαταστήστε την ντομάτα με 2/3 φλιτζανιού νερά και παραλείψτε το ξύσμα λεμονιού. Όταν βράσουν τα μύδια , προσθέσετε 200 ml κρέμα γάλακτος δίχως να βράσετε τη σάλτσα. Χρόνος προετοιμασίας: 10Χρόνος μαγειρέματος: 15 Τα μύδια χαρίζουν στο πιάτο το άρωμα και συμπληρώνουν τη γλυκύτητα του αμυλούχου ζυμαρικού. Το ξύσμα του λεμονιού και η φρέσκια ντομάτα ανεβάζουν την οξύτητα του πιάτου. Το πιάτο αναζητάει την αρμονία σε ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο με νερό και ανάλογα αρώματα. Όπως επί παραδείγματι ένα "Αμύνταιο Ροζέ" από τον Τοπικό Συνεταιρισμό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι