Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. φρέσκο φουαγκρά πάπιας
1 μήλο Granny Smith
½ ματσάκι καλλιεργημένα μυρώνια
1 φλιτζάνι καπνιστό τσάι (τύπου Lapsang Suchong)
2 λίτρα κονσομέ βοδινού
1 κρόκος αυγού
Zύμη για τα ραβιόλια
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. χτυπημένα αυγά
10 γρ. ελαιόλαδο
Aλάτι
Παρασκευή
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της ζύμης για τα ραβιόλια και τα αφήνετε να σταθούν σε δροσερό σημείο για 2 ώρες.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ή τη μηχανή των ζυμαρικών (στο 8).
Κόβετε με το κουπ-πατ από τη ζύμη 8 κύκλους με διάμετρο 10 εκ.
Κόβετε το φουαγκρά σε 4 κομμάτια των 50 γρ.
και τα πασπαλίζετε με άνθος αλατιού και πιπέρι και τα βάζετε στο κέντρο των κύκλων.
Περνάτε λίγο κρόκο αυγού στην άκρη του κάθε δίσκου και κολλάτε τα άλλα τέσσερα κομμάτια της ζύμης έτσι, ώστε να σχηματιστούν 4 ραβιόλια.
Βάζετε το 1 λίτρο ζωμού να ζεσταθεί και ποσάρετε σε χαμηλή φωτιά τα ραβιόλια για 6 λεπτά.
Εκχυλίζετε το τσάι για όση ώρα κρίνετε, ανάλογα με την προτίμησή σας, και το φιλτράρετε.
Ζεσταίνετε τον υπόλοιπο ζωμό, προσθέτετε το τσάι, τα μυρώνια ψιλοκομμένα και απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βάζετε από ένα ραβιόλι σε 4 βαθιά πιάτα και τα περιχύνετε με το ζεστό ζωμό.
Προσθέτετε το μήλο, κομμένο σε μπαστουνάκια.
Ραβιόλι με φουαγκρά: Το στιλπνό ραβιόλι που επιπλέει στον αρωματικό ζωμό αποζητά θαρρείς το τραγανό μήλο για να προβάλει την τρυφερή «καρδιά» από φουαγκρά πάπιας.